De zaak Antoinette Bont, mijn conclusies.

downloadIn de jaren negentig zijn er diverse vrouwen (veel tippelaarsters) verdwenen en gruwelijk vermoord in de doorgaans rustige stad Groningen. Antoinette Bont was een tippelaarster die in juli 1995 verdween en in stukken gesneden is teruggevonden. In haar lichaam zaten vele kogeltjes van schothagel. Op 27 juli 1995 is de Groningse tippelaarster Antoinette Bont voor het laatst gezien om 2.00h. Ze heeft dan haast, vanwege een afspraak met klanten (meervoud) later die nacht. Ze beschikt die avond ineens over veel geld. Dan is ze vermist.

In dezelfde week verdwijnt ook Harry Roo, een coffeeshop-houder uit Groningen. Ook zijn lichaam wordt in stukken gesneden terug gevonden in de weken die volgen. De beide lichamen zijn op vergelijkbare wijze verpakt.

antonOp 31 juli wordt een deel van Antoinette Bont’s lichaam gevonden in een kanaal: de romp. De dumpplek is gelegen aan de weg van Groningen naar de afgelegen boerderij van Harry Roo in Siddeburen. De ledematen van Bont worden 3 dagen later op 3 augustus 1995 aangetroffen in het Peizerdiep in Drenthe (niet ver van de N372), verpakt in een groene Edon sporttas. Deze dumpplek is dichtbij het bedrijf van iemand die Harry Roo moet hebben gekend uit zijn geboortedorp Staphorst. Door de politie worden deze verbanden niet gelegd, wat vreemd is.

Een mogelijk scenario is, dat Harry Roo samen met handlangers Antoinette Bont ontvoerd heeft, met medeweten van diverse instanties in Groningen. Harry Roo is daar mogelijk riant voor beloond en leeft dan nu onder een andere identiteit. Dat is mijn enige scenario dat een verklaring biedt voor betrokkenheid van instanties in deze brute moord en -in dat geval- doofpot.

Een ander scenario is, dat het om een hoax moord gaat. De verdwijning is vreemd verlopen. Het vinden van de lichaamsdelen gebeurde op plaatsen, die deels niet logisch waren. Bovendien legde de politie aanvankelijk geen verband tusen de zaak Harry Roo en Antoinette Bont. Ook dat is een ongeloofwaardig detail. Rare zaak. Er zijn vele details die ongeloofwaardig en suggestief zijn, waardoor goedbedoelende internet burgeronderzoekers zich er lang mee bezig kunnen houden.

 


ps. antonia-bont-thumbnail_v11-d1-519Antoinette Bont heet volgens haar grafsteen Antoinia Bont. Haar voornaam is afgeleid van de Heilige Antonius, waarvan de naamdag op 17 januari valt (117). De Heilige Antonius is zogezegd de eerste monnik geweest, omdat hij uit zichzelf in ballingschap ging leven, waarna mensen zich bij hem aansloten in wat later het klooster van Sint-Antonius werd, gelegen in de Sinai woestijn van Egypte. Net als het Katharinaklooster claimt het Sint-Antonius dat zij het oudste bestaande klooster ter wereld zijn. SInt-Antonius is de patroonheilige van  wevers, slagers, suikerbakkers, mandenmakers, begrafenisondernemers, zakkendragers, zwijnenhoeders, varkens, huisdieren en patroon tegen de pest en andere ziekten. Behalve de twee ingestoken bijen, zie ik geen occulte symboliek op het graf.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to De zaak Antoinette Bont, mijn conclusies.

  1. sharon says:

    Antoinette had vanaf dag 1 al weinig kans om goed op te groeien, als kind zat ze al bij het land van belofte te wachten tot haar moeder die in de prostitutie zat terug kwam van een klant en bracht ze daar haar pauze door tussen de middag.. ondanks alles was ze toen een lief en sociaal meisje.Ze woonde tegenover me in de bedumerstraat.. en toen ik mijn moeder vertelde waar zij in de pauze moest verblijven mocht ze in de pauzes met mij mee naar huis om een broodje te eten..ik ben daar blijven wonen tot mijn 10 de jaar en al die tijd was ze meer bij ons als thuis .
    Soms kwam haar moeder de hele week niet thuis en bleef ze ook slapen toen wij verhuisden had ik graag gehad dat ze bij ons kwam wonen maar dat mocht helaas niet van haar moeder.. het contact verwaterde met de jaren en toen ik terug kwam in groningen heb ik haar nog 1 keer gezien en schrok hoe ze er uit zag.. ze herkende me meteen en we hebben een tijd lang bij zitten kletsen tot we beiden onze weg gingen daarna hoorde ik van het feit dat ze vermoord was en de manier waarop..Ik wil alleen maar aangeven dat antoinette ook een mens was en niet alleen een junk en prostituee.. ooit was ze een lieve meid..en ik wilde dat ze mee had kunnen gaan dan was haar toekomst heel anders afgelopen denk ik..maar ja lieve koekjes worden niet gebakken he… groetjes sharon

  2. Bonte Curry says:

    Antoinette Bont lijkt op Adam Curry.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.