Politie op z’n best: Arrestatie en dood van Mitch Henriquez (deel 1)

Ik weet niet of dit doodslag is of opnieuw een hoax. Hier gaan de rellen over in de Haagse schilderswijk. Denk ik dat politie geweldadig is? Ja. Is dit filmpje typisch voor politiegeweld? Nee. Bekijkt u het zelf gerust. Het vond plaats zaterdag op een festival in Den Haag.

NRC:  “De 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez was voor familiebezoek in Nederland. Hij bezocht afgelopen zaterdag het muziekfestival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark. Rond kwart voor tien ‘s avonds werd hij aangehouden. De lezing van de politie is dat Henriquez riep dat hij een wapen had en zich hevig verzette tegen de arrestatie waarop meerdere agenten hem in bedwang moesten houden. Het OM liet later weten dat de Henriquez geen wapen op zak had.    Getuigen vertellen een ander verhaal. Henriquez zou wat luidruchtige grapjes hebben gemaakt met zijn vrienden, waarop hij werd gewaarschuwd door de politie en doorliep.”  

De tweede video laat in ieder geval zien, dat Mitch Henriquez (42 jaar, Arubaan) buiten bewustzijn is. Daarnaast laat de tweede video zien dat er vijf agenten om hem heen hangen, die zich allen gedragen alsof ze geen enkel verstand hebben van eerste hulp, noch de verantwoordelijkheden van politie kennen.

Het eerste filmpje is al vreemd. De politie kan iemand die op zijn buik ligt vrij snel in de boeien slaan, zeker met twee mensen. Dat is een kwestie van één hand in de boeien slaan (wat niet heel moeilijk is, daar zijn ze voor gemaakt) en deze eerste hand vervolgens aan de handboeien meenemen naar de andere hand. Handboeien doen pijn aan je pols als ze eraan trekken. Normale mensen zullen met één hand in een handboei, snel meewerken om twee handen in de boeien te krijgen. Het is vreemd, wat dit groepje politiemannen doet.

Ik heb nog nooit meegemaakt, dat iemand een bewusteloos persoon rechtop zet of probeert mee te sleuren. Iedere agent leert toch wat hij/zij moet doen, als iemand fysiek onwel wordt? Was er helemaal geen EHBO-post op het terrein? Niet? Geen directe lijn met de ambulance? Het HagaZiekenhuis is amper 600 meter verwijderd van het Zuiderpark. De discussie gaat over proportionaliteit van geweld. Maar de echte discussie zou moeten gaan, over wat politie dient te doen, als een burger ernstige problemen vertoont. Tenminste, als het geen hoax is.

Het wordt zelfs besproken in RTL-Boulevard door niemand minder dan (de zeker door politie in te huren) Peter R. de Vries.

Het lijkt wel of de politie geweldadige demostraties wil. Well done. Gelukt. 

Nooy: “De vijf geschorste agenten die betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez zitten niet vast. De Rijksrecherche gaat door met het onderzoek en zij maken deel uit van dat onderzoek.”  [Ondertussen zitten er wel tientallen bewoners vast uit de Schilderswijk, vanwege de rellen]  Dat zet allemaal meer kwaad bloed, natuurlijk.

Voor de schilderswijk geldt nu een samenscholingsverbod. Mijn god! Het is echt WO3. “Het is verboden om zonder redelijk doel zich met drie man bij elkaar op te houden.” Dat zegt Aartsen echt. Het is verboden om met meer dan twee mensen op straat een praatje te maken.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Politie and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.