Ik snap niet dat u vertrouwt op het woord van criminelen in de zaak Harry Roo – Locaties en tijdslijnen liegen iig niet

antonHet gaat om twee brute moordzaken in 1995 in Groningen. Antoinette Bont en Harry Roo verdwijnen in dezelfde week, om later in stukken gesneden gevonden te worden. Ik heb hier meerdere artikelen aan gewijd. 

Peter R de Vries baseert zijn reconstructie op getuigenissen van lieden die ik als verdachten zie. Het zijn mogelijk criminelen die een moord afdekken. Waarom wordt zoiets op TV uigezonden? In de reconstructie noemt men Henk E zelfs imagesexpliciet “moordenaar” (23:08s), wat moet duiden op Harry Roo. Waarom kiest het programma ervoor om niet eens de term “vermeende moordenaar” te gebruiken?  [Ze zeggen het verloop van de zaak in twijfel te trekken. Dan is het logischer voorzichtige bewoordingen te gebruiken, als je voor  TV werkt?]

Het verhaal is, dat coffeeshop-eigenaar Harry Roo vermoord zou zijn door zijn handlanger Henk in een ruzie om geld. Hierna verzint Henk, dat hij Harry Roo ontvoerd heeft, om daarmee zijn vrouw af te persen (van wie Harry Roo ondertussen al gescheiden leefde). Ik vind dat een vreemd verhaal en met mij velen. Laten we daarom eens kijken naar wat we wel weten van de gesprekken tussen Henk de ex-handlanger en Marja de ex-vriendin: tijdstip en locaties. De twee zouden dom zijn daarover te liegen.

  • Op 25 juli (of 26 juli?), zien ze elkaar om 20h op de boerderij van Harry Roo aan de Oostwoldjerweg in Siddeburen. Antoinette Bont is dan nog niet verdwenen. Het is een afgelegen boerderij in Slochteren met daaromheen aan drie zijden bos. Als je vanuit Groningen naar deze boerderij rijdt, kom je langs het kruispunt waar de romp van Antoinette Bont naar mijn mening te water is gelaten. Vanuit Groningen is eerst de A7 en dan de A33 vermoedelijk de snelste route naar de Oostwoldjerweg.
  • a Paterswolde hotelOp 28 juli om 19.00h spreken zij elkaar weer in een bekend familiehotel in Paterswolde aan de Groningerweg 19. Dat is niet ver van vliegveld Eelde. Drie dagen later wordt de romp van Bont gevonden in het Winschoterdiep in Zuidbroek. Overigens is de Groningerweg in Paterswold niet dezelfde straat als de Groningerweg in Peize, vlakbij de vindplaats van de ledematen van Bont. Hemelsbreed zijn de twee wegen echter slechts 3,5 km van elkaar verwijderd. Het familiehotel in Paterswolde is dus zo’n 4 km verwijderd van de vindplaats van de ledematen van Bont op 3 augustus.
  • Op 2 augustus 1995 om 20.00h zien Henk en Marja elkaar weer in het familiehotel in Paterswolde. Het is dan 2 dagen na de vondst van de romp van Antoinette Bont in het Winschoterdiep bij Zuidbroek op 31 juli. [Het familiehotel is opgericht in 1888 en kent een rijke geschiedenis. In 1995 was het hotel in handen van de familie Evert Herman Heikens (telg van dhr Heikens en mw Kluwer). Zij kochten het ooit na het sinds 1916 gehuurd te hebben. Het hotel is zeer lang in handen geweest van dezelfde familie. Henni en Liddi Heikens breidden de directie in 1987 uit met het echtpaar Van Dam. Rond die tijd zijn zij ook de naam van Golden Tulip Hotel gaan gebruiken. Na 2000 is het hotel niet langer in handen van de familie Heikens.]
  • 6623 OosterkadeOp 3 augustus om 14.00h zien Marja en Henk elkaar in Groningen op straat in de Lijnbaanstraat, zogezged om Marja aan Henk losgeld te laten betalen. Diezelfde dag nog worden onafhankelijk van elkaar de ledematen gevonden van zowel Antoinette Bont (Peizerdiep) als Harry Roo (rivier de Ochtum bij Bremen). [Hotel Robben in Bremen is overigens een rustig gelegen hotel, aan het water, vlakbij de Bremen luchthaven. Het hotel is niet aangesloten bij een keten, dus in privéhanden.] De lijnbaanstraat (foto) is een rustige straat in het centrum van Groningen, direct naast de kleine jachthaven van de Oosterkade. Het is éénrichtingsverkeer en in principe komt er alleen bestemmingsverkeer. Ik kan me niet herinneren dat er middenstand/winkels zitten. Er zijn met name woningbouwhuizen.
  • En net wanneer Marja haar verhaal van afpersing door Henk op 23 augustus op het politiebureau te Groningen doet, geeft de Duitse politie aan de politie in Groningen door, dat ze Harry Roo geïdentificeerd hebben. Ook dat is toevallig. Het lichaam dat ze op 3 augustus in Bremen vonden, is nu officieel Harry Roo. Het duurde even, maar dan heb je ook wat? Of kan ik dat niet zeggen?

Niet alleen zijn de geidentificeerde lichamen van Antoinette Bont en Harry Roo op vergelijkbare wijze gedumpt, de locaties en tijdslijnen van beide verdwijningen zijn aan elkaar gerelateerd. Hier kan geen sprake zijn van toeval. De politie moet dat ook weten.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ik snap niet dat u vertrouwt op het woord van criminelen in de zaak Harry Roo – Locaties en tijdslijnen liegen iig niet

  1. tineke been says:

    en zo zijn er meerdere meiden kennelijk vermoord en de dader loopt nog vrolijk fluitend rond.naast sasha schenken is er ook dat libanese meisje dood aangetroffen langs de snelweg bij rotterdam.alsof er niks gebeurd is gaat het leven gewoon verder.alsof ze nooit bestaan heeft.ik vind dit allemaal zoooo erg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.