De aanslag op Air Products in (bij Lyon) – Wat is de locatie?

Het gaat om een gasflessenfabriek van het Amerikaanse Air Products in Frankrijk. Het Europese Regionale hoofdkantoor zit aan de kanaalweg in Utrecht, maar dat terzijde.

Op 26 juni 2015 pleegde een medewerker van een toeleverend transportbedrijf een aanslag op de gasflessenfabriek van Air Products vlakbij Lyon in Saint-Quentin-Fallavier.

selfie Khalifat soldierWat gebeurde er? De aanval op de fabriek van Air Products in het stadje Saint-Quentin-Fallavier begon iets voor 10 uur in de ochtend. De dader Yassin Salhi (35) is door de bewaking op het terrein gelaten, omdat ze hem herkenden als een leverancier die vaker kwam. Er zat mogelijk een tweede man bij hem in de wagen. Hierna heeft Salhi zijn eigen baas (bedrijfsleider van het transportbedrijf) vermoord en vervolgens onthoofd. Hij maakte een selfie in de bus ->. [De baas kwam hij zogezegd toevallig tegen op het terrein, wat wel erg toevallig is.]  Hierna liet hij het lichaam van de man in zijn busje achter en plaatste het hoofd (met Arabische tekst op het voorhoofd geschreven) op een hek. Daarnaast bevestigde hij twee grote ISIS vlaggen zichtbaar op ditzelfde hek.

Vervolgens is Yassin Salhi weer in het busje gegaan, om op een industrieel gebouw in te rijden, waar gasflessen opgeslagen staan, vermoedelijk om dit gebouw tot ontploffing te brengen. Het is dan 7 minuten nadat hij op het terrein is gelaten door de bewaking. Er zijn op datzelfde moment ook explosies gehoord door mensen in de omgeving. Volgens de politie is een bestelauto met twee personen ingereden op gasflessen. Enkele minuten later wordt Salhi overmeesterd door een brandweerman, die ziet hoe hij “gasflessen met aceton probeert te openen”. Hoe het met de mogelijk tweede persoon in de wagen zit, is niet duidelijk.

De logistiek van de locatie. Het gaat om twee bedrijfsterreinen tegenover elkaar aan de Avenue des Arrivaux. Voor zover ik begrijp, heeft de aanval plaatsgevonden op terrein 1.

  1. Dit is de hoofdingang van terrein 1: link. Het is gelegen aan de Avenue des Arrivaux.
  2. Rechts van de hoofdingang van terrein 1 is een inrit: link. Voor zover ik dat kan inschatten, is terrein 1 kantoorruimte en opslagplaats.
  3. Aan de overkant van de weg (tegenover 2) is nog een terrein van Air Products op 95. Terrein 2 heeft een fabricage en een opslagfunctie.

Het hoofd van de baas van Salhi zat op dit hek, hier omringd met zwart zeil. Voor zover ik dat kan zien, moet het op deze locatie zijn: link. Het is de D311, de Boulevard de la Noirée.

0fb565aacdd69c958104879ff8accf9b-1435327741 aanslag-frankrijk-anp-klein

media_xll_7826992 150626085416-07-france-attack-0626-exlarge-169

_83881367_france_attack_260615v3

Rechts de locatie van het bedrijfsterrein in Frankrijk. Rechtsonder het bedrijfsterrein zelf. Het hoofd is zogezegd gevonden op het terrein van Air Products (linksonder) langs de doorgaande weg. Het lichaam vond men in het busje dat er enkele tientallen meters vandaan stond (links bijna onderaan). Daarmee was hij/men op de opgeslagen gasflessen ingereden.

Waarom zou je als terrorist, met een explosieve aanslag als hoofddoel, een toevallig tegengekomen baas van je pontificaal op een hek spiesen met ISIS vlaggen ernaast? Verkleint dat niet de kans dat je “rustig” een aanslag kan plegen? Is het niet logischer om het hoofd op een minder zichtbare locatie uit te stallen?

Air Products is een Amerikaanse multinational. Het concern levert gas en chemicaliën zoals zuurstof, stikstof, waterstof, argon, helium en koolstofdioxide. Een van de bekendste klanten van het bedrijf is de Amerikaanse lucht- en ruimtevaartorganisatie NASA. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to De aanslag op Air Products in (bij Lyon) – Wat is de locatie?

  1. Pingback: Op 26 juli was er een gijzelingsdrama in een kerk in Frankrijk. | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.