Antoinette Bont: Dode tippelaarster in Groningen gedumpt in ondiep water Peizerdiep, vlakbij houtwal (deel 6)

downloadIn de jaren negentig zijn er diverse vrouwen (veel tippelaarsters) verdwenen en gruwelijk vermoord in de doorgaans rustige stad Groningen. Antoinette Bont was een tippelaarster die in juli 1995 verdween en in stukken gesneden is teruggevonden. Op 27 juli 1995 is de Groningse tippelaarster Antoinette Bont voor het laatst gezien om 2.00h. Ze heeft dan haast, vanwege een afspraak met klanten (meervoud) later die nacht. Op 31 juli wordt een deel van haar lichaam gevonden in een kanaal: de romp. De ledematen van Bont worden 3 dagen later op 3 augustus 1995 aangetroffen in het Peizerdiep in Drenthe (niet ver van de N372), verpakt in een groene Edon sporttas. Na enige analyse is mijn conclusie dat zij niet met de stroom is meegevoerd, maar op die plaats gedumpt. Waarom zou iemand kiezen voor deze dumpplaats, als de weg erheen en de plek zelf zo zichtbaar is vanuit woningen? Mijn inziens is de enige wijze om ongezien op die plek te komen: via de houtwal

Dit is een plattegrond van de locatie: link. Linksboven ziet u een (fiets)brug over het Peizerdiep. De grijze wegen zijn wandel/fietspaden. De witte wegen zijn tevens beschikbaar voor auto’s etc. Destijds was dit een zandpad ook geschikt voor auto’s. Op zich is het Peizerdiep geen logische locatie om een lichaam te dumpen (ondiep water met verkeer). Op deze plek loopt men bovendien het risico gezien te worden. De beste manier om ongezien bij de Bommelierbrug te komen is m.i. door te lopen via de houtwal.

Dat is voor mij voldoende aanleiding om de panden tussen de N372 en het Peizerdiep ten zuiden van de Bommelierbrug te bestuderen. Het is geen waterdicht bewijs, maar onderzoek. Omdat er aan de overkant van de N372 een tankstation gevestigd is, ga ik er niet vanuit dat iemand te voet met een zware sporttas oversteekt. De kans om gezien te worden is relatief groot. Juist tankstations (deze heeft een woning er direct naast) zijn na sluitingstijd verlicht en vaak beveiligd. De sociale controle in kleinere dorpjes is groot.

Het voormalig Tolhuis op 31

260px-Tolhuis_Peizerwolddownload oude tolhuisHet voormalig Tolhuis aan de Groningerweg 31 is Rijksmonument. In 1884 is er een verharde weg aangelegd tussen Smilde, Norg, Roden, Peize en Groningen (nu de N372). Om de aanleg ervan te bekostigen, werd er tol geheven. Vanaf het tolhuis had de tolwachter goed zicht op het verkeer dat van alle kanten aankwam. Het tolhuis staat nog steeds aan de Groningerweg op de hoek met de Brunlaan (een doodlopende weg, richting Peizerdiep).

Op de Groningerweg 31 zijn twee percelen geregistreerd.

  1. Er staat 27 m2 bij de woning als “nutsvoorziening” op naam van Enexis (Kadastraal bericht Groningerweg 31 T). Enexis is netbeheerder van gas en electriciteit. Zij hebben twee kleine stukken “nutsvoorziening” rondom de woning (Oude Tolhuis) van nummer 31. Het gaat om de woning zelf en om enkele vierkante meters achterin het perceel aan de Brunlaan (kadastrale omgevingskaart). Dit is opnieuw een verband met Edon.
  2. Aangekocht (na 1995) door de heer Onno Koornstra en zijn vrouw (pdf Kadaster Groningerweg 31). Het lijkt erop dat hij (voorheen politie!) de rest van het perceel heeft gekocht, wat minimaal een erf met paardenstallen is.

Is er misschien een lezer uit de omgeving van Peize die exact kan aangeven waar deze eigendomsrechten betrekking op hebben? Als ik de kaart op google maps vergelijk met de kadastrale omgevingskaart dan lijkt het alsof het Tolhuis zelf nog steeds eigendom is van Enexis, maar de bewoners ervan het omliggende perceel/erf hebben gekocht (940 m2). Op beide registraties van het kadaster staat, dat er herverkaveling zal plaatsvinden. Mijn vermoeden is, dat het voorste deel van de woning tolwachter-kantoor was (dus nutsbedrijf). Dit kan ik op basis van huidige gegevens niet met zekerheid zeggen.

bont-romp-300x148 Bont-winsch-300x151

Deze huidige bewoner woonde er nog niet in 1995. Het is echter vreemd als (voormalig) politieman, om een zaak die gelinkt is aan jouw woning, niet verder uit te zoeken.

Woning Brunlaan 2

Bont-brug-roderwoldeDe Brunlaan 2 is een doodlopende weg (Kadaster Brunlaan 2). In principe is het vanuit dit perceel het meest makkelijk, om ongezien aan het Peizerdiep te komen vlakbij de Bommelierbrug. Er loopt een houtwal vanaf de woning, met daarnaast een smal slootje.

De eigenaar van de woning nu, woonde er destijds nog niet.

Unitank

Aan de Groningerweg 33 is een woonhuis annex kantoor gevestigd met daarachter een bedrijfsterrein. Het is in gezamenlijk eigendom van twee echtparen uit Staphorst (Kadaster Groningerweg 33), te weten de heer Roelof en de heer Klaas.

Het bedrijfsterrein is van Unitank (link). Unitank doet onderhoud van melkkoeltanks en levert tweedehands melkkoeltanks (inclusief koeltechniek) aan melkveehouderijen. Ik zie daarin geen verband met de case Antoinette Bont, behalve dat a) niemand de weg achter het perceel langs ziet, door de hoogte van de koelsystemen en omdat het er rustig is, b) dit bedrijf zal beschikken over apparatuur om te pasteuriseren etc. zodat forensische sporen van een lichaam gewist kunnen worden. Mochten zij betrokken zijn (indien), dan is er de kennis aanwezig om te voorkomen dat er enig DNA bewijs achterblijft op een lichaam.

Ondertussen is gebleken dat één van de eigenaren van Unitank een bekende moet zijn van Harrie Roo, de verdwenen coffeeshophouder uit Groningen (verdwenen in dezelfde week als Bont). Het perceel van Unitank biedt de mogelijkheid om ongezien een sporttas te dumpen op die bewuste plek in het Peizerdiep.

Woning Groningseweg 35

Aan Groningerweg 35 is een woning met erf gevestigd. Deze is in eigendom van een man en vrouw (Kadaster Groningerweg 35). Vanuit hun tuin aan de Groningerweg 35 is er toegang tot een houtwal, welke in directe verbinding staat met de houtwal die reikt tot het Peizerdiep. Er is tot nu toe echter geen enkele reden voor mij om te vermoeden, dat dit echtpaar gevraagd is bij te dragen aan een ernstige misdaad. Zij weigeren een inhoudelijke reactie te geven.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.