Antoinette Bont: Tippelaarster in Groningen meent een goeie avond te hebben (deel 3)

In de jaren negentig zijn er diverse vrouwen (veel tippelaarsters) verdwenen en gruwelijk vermoord in de doorgaans rustige stad Groningen. Antoinette Bont was een tippelaarster die in juli 1995 verdween en in stukken gesneden is teruggevonden. Op 27 juli 1995 is de Groningse tippelaarster Antoinette Bont voor het laatst gezien om 2.00h. Ze heeft dan haast, vanwege een afspraak met klanten (meervoud) later die nacht. Op 31 juli wordt een deel van haar lichaam gevonden in een kanaal: de romp.

bont-kaartje AntoinetteBont

Haar romp is op 31 juli gevonden in het Winschoterdiep, vlakbij Zuidbroek. De ledematen van Bont worden 3 dagen later aangetroffen in het Peizediep op 3 augustus 1995, om ongeveer 18.00h. Twee jongens zien de tas onder de brug aan de kant van het water in het Peizerdiep. Zij besluiten de groene tas uit het water te vissen en deze te openen. Tot hun schrik zien zij een vrouwenhand. Hierop contacteren zij de politie.

Scan. Archieffoto 4 september 1995. Sporttas als aanknopingspunt. Deze sporttas, verzwaard met stenen, is vanavond te zien in het tv-programma Opsporing Verzocht.. Het is dezelfde die begin augusts in het Peizerdiep in Roderwolde werd aangetroffen en waarin zich de benen en armen van de vermoorde tippelaarster Antoinette Bont uit Groningen bevonden.

Deze sporttas, verzwaard met stenen, was te zien in het tv-programma Opsporing Verzocht.. Het is dezelfde die begin augustus in het Peizerdiep in Roderwolde werd aangetroffen en waarin zich de benen en armen van de vermoorde tippelaarster Antoinette Bont uit Groningen bevonden.

bont-tas-handIn de tas liggen twee handen, twee armen en twee benen. Het is opvallend, dat de handen van de armen gescheiden zijn. Op de rug van de handen zitten bovendien snijwonden. Het enige wat dan nog ontbreekt van het lichaam van Antoinette is het hoofd. Deze is tot op heden niet gevonden.

De tas is een groene sporttas van het energiebedrijf Edon. Deze is verzwaard met twee straatklinkers. De tas is custom made (oplage 4000 stuks), want is in december 1994 geschonken aan medewerkers, oud-medewerkers en relaties van de energiemaatschappij in een kerstpakket.

Bont-brug-roderwolde

Dit is bij mijn weten de vindplaats van de sporttas met de ledematen. De tas zat vast tussen twee pijlers onder de brug.

Het Peizerdiep is minder diep dan het Winschoterdiep en de vaarwegen staan niet in verbinding met elkaar. Vanwege een beperkte stroming, kan de sporttas niet ver van de vindplaats te water zijn geraakt. De kans is zeer groot dat de sporttas van de brug gegooid is. De twee pakketten zijn bewust op twee verschillende plaatsen gedumpt. Het is in die context opvallend, dat ze zo snel na elkaar gevonden zijn. De beide pakketten zouden waarschijnlijk niet gevonden zijn zo snel, als zij niet én amper verzwaard waren én direct aan de doorgaande weg zijn gedumpt. Het lijkt alsof me het zo wilde.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.