Antoinette Bont: Tippelaarster in Groningen werd gruwelijk mishandeld (deel 2)

Op 27 juli 1995 is Groningse tippelaarster Antoinette Bont voor het laatst gezien om 2.00h. Ze heeft haast, vanwege een afspraak met klanten (meervoud). Op 31 juli wordt een deel van haar lichaam gevonden in een kanaal: de romp.

Locatie

bont-kaartjeOp 31 juli 1995 zien twee mannen rond half één ‘s middags in het kanaal “Winschoterdiep” bij het dorp Zuidbroek (ten Zuidoosten van Groningen) een stuk plastic dobberen dat met touw is omwonden. Het pakket stinkt. Zij besluiten een roeiboot te halen en het pakket uit het water te vissen. bont-romp-300x148

Uit bovenstaande concludeer ik, dat er op dat tijdstip geen stroming staat, omdat het anders geen zin heeft een roeiboot (volgens Peter R de Vries een opblaasboot) te halen.

Pakket

Bont-tattoo-150x150Als de politie later die middag het touw losknoopt en langzaam vier met tape aan elkaar geplakte Komo-vuilniszakken van het pakket afwikkelt, zien ze een zwaar toegetakelde romp van een vrouw. Op de romp is een tatoeage zichtbaar: “Lucas”.

Net als bij Harry Roo, is er een stuk oranje nylon touw gebruikt, om het pakket bij elkaar te binden. Het pakket is verzwaard met een siersteen, zoals te zien is op de foto boven. Deze zelfde siersteen wordt overigens ook gebruikt bij een pand van energiebedrijf Edon aan de Bloemsingel/Bloemstraat. Dat pand gesitueerd direct tegenover de methadonpost, welke Bont regelmatig bezocht.

De steen aan het pakket was te licht om de romp onder water te houden.

Mishandeling

Specialisten van het Nederland Forensisch Instituut (NF) halen tientallen kogeltjes uit haar romp. Kogeltjes in haar hart hebben vermoedelijk geleid tot haar dood. De rechercheurs concluderen dat ze gruwelijk gemarteld is geweest. Dit hebben ze nog nooit zo meegemaakt (Anjo van der Helm).

Forensisch specialisten halen met een pincet tientallen kogeltjes uit haar hele romp. Het zijn kogeltjes van een jachtgeweer en kogeltjes uit een luchtdrukpistool of -buks. Hierdoor is zij een pijnlijke dood gestorven. Het doet denken aan sadistisch martelen (vermaak) of martelen met verhoor als doel.

Deze wapens zijn niet bedoeld voor vuurgevecht met mensen. Het zal iemand niet direct uitschakelen (tijdelijk of dodelijk). Bovendien zijn er meerdere (verschillende) wapens gebruikt. Beide doet vermoeden dat er meerdere daders zijn geweest. Nadat Bont dood geschoten was, is haar lichaam in stukken gesneden, waarschijnlijk met een sabel.

Daarnaast is het belangrijk te beseffen, dat veel jachtgeweren en luchtbuksen een magazijn hebben voor slechts 2 tot 8 kogels. Het slachtoffer zal proberen te ontkomen. Als hagelpatronen gebruikt worden, kunnen daar 9 tot 350 kleine kogeltjes in zitten. Deze wapens zijn niet gebruikelijk in de kring van “kleine criminelen”, wat junks vaak zijn.

Reputatie

Antoinette Bont is geboren in een woonwagenkamp en gaat al lang mee in de verslaafden scene. Ze is een doorgewinterde dame. Daarnaast heeft ze de reputatie dat ze haar klanten regelmatig besteelt. Het is niet ondenkbaar, dat er lieden rondlopen die nog een rekening te vereffenen hebben met Antoinette. Dit alles is bekend bij de politie. De politie weet wie Antoinette Bont is. Ze had altijd een mes bij zich, wat ze op een vaste plek bij zich draagt.

Dit is geen gewone moord. 

ps. KOMO staat voor Keuring en Onderzoek van Materialen voor Openbare werken. De vuilniszakken met het keurmerk KOMO zijn in alle supermarkten te verkrijgen.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.