Steve Stevaert: Twee zaken zaten me nog steeds dwars, maar dat snap ik nu

643x999_53085207Steve Stevaert (België) heeft zogezegd zelfmoord gepleegd, door in de vaart zelf de verdrinkingsdood te verkiezen. In eerdere artikelen zijn mogelijke scenario’s over Stevaert besproken. Het scenario van een gespeelde zelfmoord, om elders op deze aarde met pensioen te gaan, leek het meest aannemelijk. Er zaten mij nog slechts twee zaken dwars.

  • Waarom gooi iemand twee jassen in het water? (link)
  • Hoe kan hij ongezien een duikersuitrusting in gebruik nemen? 

Twee jassen van Steve Stevaert zijn gevonden in het water van de vaart, vlakbij waar hij te water is gegaan. Dat trekt onmiddellijk de aandacht. Waarom zou iemand dat doen? Waarom trek je twee jassen uit en gooit deze in het water? Of je trekt ze vooraf uit en gooit ze onopvallend ergens tussen bosjes aan de kant van de vaart. Of je houdt ze aan. Nu dreven ze op het water en trokken dus de aandacht. Dat is niet wat je wilt, als je in de openbare ruimte zelfmoord pleegt. Het vergroot de kans om “gered” te worden.

Een aannemelijk scenario is, dat hij de vaart in gelopen is, om op de bodem een duikuitrusting aan te trekken (loden riem en zuurstoffles met masker). Als hij een rustig moment gekozen heeft, waarop niemand dichtbij loopt, kan je de vaart ingaan en met duikuitrusting weg zwemmen, nog voor iemand in het water kan springen om je te redden (dat zou een toevallige passant kunnen doen). Ook als iemand hem gezien zou hebben, kan hij wegzwemmen. Het is niet ondenkbaar, dat een redder een drenkeling niet kan vinden onder water: het gebeurt vaker. Als hij een donker pak draagt (onder de jassen) en de duikersuitrusting is donker, ziet niemand hoe hij wegzwemt over de bodem.

Het enige echte risico op ontdekking: als iemand ziet hoe hij onder water een duikersuitrusting gebruikt. Je kan een duiker herkennen ook van afstand, door de luchtbellen die boven komen. Hoe kan je er zeker van zijn dat niemand dit ziet? Juist bij het opdoen van de duikbril onder water, komen luchtbellen boven. De duikbril moet namelijk geklaard worden van water. Twee jassen kunnen daarbij van dienst zijn. Luchtbellen die vrijkomen onder een jas die op het water drijft, zullen niet als zodanig herkend worden. Vanaf de kant kan niemand zien dat er een duiker zwemt.

Het drijven van de jassen op het water, past in het scenario van een gespeelde zelfmoord.

Wat een nutteloos mens is die Steve toch. Die had gewoon barman moeten blijven, dan had hij wat betekent in Hasselt. Nu zou ik willen dat hij zelfmoord had gepleegd, fout! Hoeveel belastinggeld wordt er besteed om dit soort rioolonzin als waarheid te verkopen? En het volk maar janken om een gast die geen knip voor de neus waard is. Weg ermee!

Gevangenis-Hasselt-620 - kopie 2888461

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Steve Stevaert: Twee zaken zaten me nog steeds dwars, maar dat snap ik nu

  1. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws verzameld door: Arie Goedhart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.