In de nacht van 30 april op 1 mei: Walpurgisnacht in Groningen (deel 1)

nederland-moord-marianne-vaatstra-hoofdIn Groningen zijn eind jaren negentig in korte tijd diverse jonge vrouwen vermoord, waaronder in 1997/1999 een drietal jonge vrouwen rond de Walpurgisnacht van 1 mei.

Moord op studente Anne (18) De Ruyter de Wildt  (30 april/1 mei 1997)

De moord op Anne de Ruyter de Wildt vond plaats in de nacht van woensdag 30 april op donderdag 1 mei 1997. Het lichaam van De Ruyter de Wildt werd op 1 mei 1997 gevonden langs het spoor bij het Station Groningen Noord in Groningen, ze was gewurgd. De vrouw studeerde sociologie in Groningen. Haar vader was in deze periode advocaat in Groningen. Hij heeft zich ingezet om de moorden op jonge vrouwen in de stad meer serieus te nemen.

Moord op prostitué Shirley Hereijgers (19) op 1 mei/2 mei 1997

Vlak bij een school – en ruwweg een kilometer van de plaats waar Anne de Ruijter de Wildt de dag ervoor werd gevonden – ligt in bosjes het lijk van heroïneprostituee Shirley Hereijgers. Ook zij is gewurgd.

Moord op scholier Marianne Vaatstra  (30 april/1 mei 1999)

Marianne Vaatstra (Zwaagwesteinde, 10 augustus 1982 – Veenklooster, 1 mei 1999) werd op zestienjarige leeftijd verkracht en vermoord. Zij was onderweg van Kollum naar haar ouderlijk huis in Zwaagwesteinde en werd vlak bij Veenklooster gevonden. Deze zaak kent vele tegenstrijdigheden. Het heeft alle schijn van een doofpot van zeer grote omvang. Op dit moment zit Jasper S. vast voor deze moord, maar velen twijfelen aan zijn schuld.

De voorheen rustige stad Groningen, werd in deze jaren ineens opgeschrikt door diverse moorden op jonge vrouwen (deel 2). Ook in Rotterdam is er een moord gepleegd op een tippelaarster rond 1/2 mei 1997 (link).  


evelyn_smps. De zogezegd “mooiste zelfmoord” uit de geschiedenis, vond ook plaats op 1 mei. Evelyn Francis McHale (20 september 1923 – 1 mei 1947) was een Amerikaanse boekhoudster, die zogezegd zelfmoord pleegde, door op 1 mei 1947 van de 86e verdieping van het Empire State Building te springen, de zogenaamde “Observatory Deck”. Evelyn was lid geweest van het Vrouwenleger van de VS en was verloofd met Barry Rhodes, een voormalig soldaat die nu weer studeerde. Evelyn werkte als boekhouder voor de Kitab Engraving Company gesitueerd aan Pearl Street 40 in New York. Zij zou bovenop een auto zijn gevallen. In haar hand houdt zij nog steeds een paarlen ketting ev4vast. Er zijn geen beschadigingen te zien aan kleding, lichaam of ketting, welke je zou verwachten bij een sprong van 86 verdiepingen. Door de handschoenen die ze aanheeft, is controle van vingerafdrukken op de 86e verdieping niet mogelijk (om te zien wat daar gebeurd is). Om 10.40am zou zij zijn gesprongen en kwam terecht op een (United Nations) Assembly Cadillac limousine, die geparkeerd stond aan 34th Street. Zij is gecremeerd en er is geen graf. Haar vader werkte als bankier en haar moeder zou (gescheiden) een geestesziekte hebben. De foto is genomen door Robert C. Wiles, een fotografie-student die aan de overkant van de straat was op dat moment. Het kan dus echt weer van alles zijn. Alles kan hier. Ik weet niet eens zeker of beide foto’s van dezelfde vrouw zijn. Hoe ze erbij ligt past niet bij een val van 86 verdiepingen. En dan was er de verkeersagent die het verkeer dirigeerde op het kruispunt 5th Avenue en 34th Street. Hij zou om 10.40h een witte sjaal hebben zien dwarrelen vanaf de bovenste verdiepingen van de Empire State Building. Probeer dat maar eens te zien (vanaf de bovenste verdiepingen!) als je druk aan het verkeer leiden bent. Slechts enkele momenten later zou hij haar horen crashen op de limousine van de UN. Haar hand zou nog om het parelsnoer zitten. Ook dat vind ik onnatuurlijk om te doen, al vallende (je krijgt halverwege een hartaanval, dus?). Bovendien, zou ene parelsnoer knappen, als het lichaam de grond raakt.    

pps. In de nacht van 30 april op 1 mei 1999 rond 1.15h is Willem Wijkers vermoord in zijn restaurant ‘t Woud aan de Herenweg tussen Egmond en Bergen.  De overvallers zouden hun vluchtauto hebben gestolen op het Raadhuisplein in Heiloo. Dat is vreemd, want het gemeentehuis en politiebureau zitten in hetzelfde gebouw. Je steelt dus een auto, op het best beveiligde plein van de gemeente. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Anne de Ruyter, Marianne Vaatstra, Mirjam Moller, regio Noord, Shirley Hereijgers and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to In de nacht van 30 april op 1 mei: Walpurgisnacht in Groningen (deel 1)

  1. ☀️ says:

    http://www.dvhn.nl/groningen/Zoekactie-Sjoerd-van-Eijk-gaat-verder-21321265.html

    Vanaf 30 april verdwenen. Het was zijn verjaardag. Studeert en woont in Groningen(hogeschool), komt uit Apeldoorn(Windesheim).

  2. Pingback: Religieuze feesten in mei 2016 | From guestwriters

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.