De vermeende moordenaar van Theo van Gogh zit vast in volledige isolatie

Bouyeri redactieMohammed Bouyeri zit vanwege de aanval op Theo van Gogh (2-11-2004) een levenslange gevangenisstraf uit in de Penitentiaire Inrichting in Vught. Hij zit hier 23h  per dag in een isoleercel. Eén uur per dag mag ie naar buiten om te luchten, maar dat is ook geïsoleerd. Mohammed is stil.

De hele Tweede Kamer heeft zich ingezet, om deze volledige isolatie te realiseren. Op die manier moet worden voorkomen dat de moordenaar van Theo van Gogh in de gevangenis zal ronselen voor de ‘jihad’, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer (CDA, VVD, D66, PvdA en Groep Wilders). Zij opperden concreet het alleen luchten, en het verbieden van contacten met medegevangenen, plus volledige controleren van internet-, telefoon- en postverkeer (Telegraaf, 2005). ‘Linksom en rechtsom moeten we er een stokje voor steken dat hij zich daar bezig gaat houden met ronselpraktijken, rekrutering van jihad-strijders en een nieuw netwerk. Alles is daarbij voor ons bespreekbaar,’ zegt VVD-kamerlid Frans Weekers in de Telegraaf in 2005.

Op 2 februari 2006 hebben we Bouyeri nog gehoord in het proces van de Hofstadgroep. Hier verklaarde Bouyeri uitgebreid dat de enige manier de weg van geweld tegen ”de goddelozen” was. Het betoog van Bouyeri was schadelijk voor de andere leden van de Hofstadgroep, aangezien Bouyeri bevestigde dat hun ideologie gebaseerd was op geweld en terreur. Bouyeri zette zichzelf neer als godsdienstfanaat en niet als intelligent en zelfstandig denkend individu. Voor de Islamitische gemeenschap en de Hofstadgroep was dit niet gunstig. Voor Mohammed maakt het niet uit, die zit al levenslang in isolatie.

Wat ik daarvan denk met terugwerkende kracht? Geen idee. Alles kan. Als hij niemand ziet, dan ziet niemand hem ook. Die gast kan zijn afgemaakt of op dit moment leven als de buurman van Osama Bin Laden. We weten het niet. Voor hetzelfde geld heeft hij een leuke eigen zaak aangeboden gekregen in Zuid-Amerika. Alles kan.

Dit is een goed voorbeeld van hoe de politiek werkt. Eerst wordt bepaald wat ´nodig is´. Dan wordt een setting gecreëerd, waarop de `fatsoenlijke mensen´ datgeen kunnen eisen, wat nodig is. Met werkelijkheid en goede oplossingen heeft het niets te maken.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Theo van Gogh and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.