Liquidatie Lucas Boom: Die gast werd wel overal genoemd maar heeft amper een dag gezeten (deel 6)

Schermafbeelding-2015-06-09-om-22.12.36-300x294Wie is Lucas Boom? Echt?

Welke crimineel heeft een foto met zijn zoontje (herkenbaar) online staan? Welke zogenaamde topcrimineel gaat wonen in een woonwijk omringd door water (slechts één weg eruit)? 

Wie is Lucas Boom (43). Vermeend coke dealer.

  • In een aantal zaken is Boom verdachte geweest. De meest serieuze was de mislukte poging om Satudarah-kopstuk Etous Belserang te liquideren. Boom werd in november 2013 aangehouden op verdenking van het voorbereiden van deze liquidatie, samen met Danny K. en Dick Vrij. Nog dezelfde maand kwam Boom weer op vrije voeten. Hoe vaak gebeurt het dat criminelen worden aangehouden voor een voorbereiding van een liquidatie? Aanhouden doe je als er bewijs is. Over het algemeen worden liquidaties in stilte voorbereid door een klein clubje. Hoe dan een aanhouding?  [Of er moet een informant van de politie tussen zitten. Maar dat is linke business voor die informant: Op basis waarvan zou je een veroordeling kunnen krijgen?]
  • Een andere zaak, waarin Boom wél is veroordeeld, is een drugszaak in België (128kg cocaïnehandel), waarvoor ook de Nederlandse kickbokser Hesdy Gerges celstraf kreeg. Lucas Boom werd vorig jaar veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf, maar loopt gewoon vrij rond in Nederland. Er liep nog een hoger beroep.
  • Kortom, Lucas Boom is in Nederland (voor zover ik tot heden heb kunnen vinden) nooit veroordeeld. Hij heeft slechts enkele dagen vastgezeten toen er onderzoek liep.
  • Zijn advocaat claimt Lucas Boom alleen zakelijk te kennen, maar op dinsdagmiddag aan AT5 laat hij weten dat… AT5: “Roethof had eergisteren voor het laatst contact met zijn cliënt, die hij omschrijft als een geliefde verschijning in het uitgaansleven”. Tenzij er een spoedeisende situatie is, spreekt een advocaat een cliënt toch niet op zondag? Of stond er iets belangrijks te gebeuren? 

Ik ben er nog niet uit. Wie was Lucas Boom en waarom moest ie dood? Welke agenda? Wéér een geweldsdelict waarmee een halve stad op de kop wordt gezet.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Liquidatie Lucas Boom: Die gast werd wel overal genoemd maar heeft amper een dag gezeten (deel 6)

  1. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart

  2. Ronald says:

    Mooi en duidelijk beschreven

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.