Lucas Boom liquidatie: Ik ben er nog niet uit, wat weet ik zeker want kan ik zien? (deel 5)

Op 9 juni 2015 is vermeend coke dealer media_xl_3081202 (1)Lucas Boom geliquideerd in Zaandam, voor de school van zijn zoontje en voor zijn huis. Het is dan tussen 12.15 en 12.30h (pauze).

Zijn zwarte golf stond geparkeerd voor de school van zijn zoontje, dat is te zien op de foto en er zijn diverse kinderen die het kunnen getuigen. Deze kinderen beschrijven ook de mannen in het zwart die met grote wapens het busje uitkomen naar Boom toe (zij kennen Lucas Boom als de vader van Max Boom, een schoolgenootje).

De deur van de zwarte golf staat open, wat overeenkomt met gehaast de auto uitgaan. Het raam van de deur is niet beschadigd door kogelgaten. Men zou kogelgaten verwachten in het raam van de deur aan de chauffeurskant, omdat men zogezegd van voor schietend op de auto afloopt. Een groepje van drie tot vijf schutters, zou aan beide zijde van de auto aanlopen en schieten, juist om te voorkomen dat hij wegkomt.

auto+slachtoffer2 CHDtiauWwAALuR- social media foto

In de voorruit zijn (het is niet geheel duidelijk, op de foto links) kennelijk twee kogelgaten te zien. Vreemd genoeg zijn er geen foto’s gemaakt van de voorruit van de auto van Lucas Boom. Dat is namelijk de meeste logische persfoto om te maken: auto met kogelgaten, school te zien op de achtergrond. Nu is het niet met zekerheid vast te stellen, of de enkele kogelgaten in de voorruit gemaakt zijn door van buiten naar binnen te schieten óf van binnen naar buiten te schieten (in theorie kan beide). De media sluit optie 2 uit.

De foto rechts komt van een twitter account. Hier is duidelijk dat er geen kogelgaten in de linkerdeur zitten. Verder is het zeer opvallend, dat er geen glasscherven te zien zijn op het dashboard, de chauffeursstoel of de vloer van de auto. Dat zou ik wel verwachten. Ik meen op de foto links kogelgaten in de voorruit te zien aan de chauffeurskant, maar ik zie geen glas aan de binnenkant. Dit suggereert dat de chauffeur zelf van binnen naar buiten heeft geschoten, alvorens uit de wagen te stappen en weg te rennen.

Op de plek waar beide auto’s naast elkaar geparkeerd stonden, zijn er waarschijnlijk geen getuigen geweest die echt goed konden zien welke richting er precies geschoten werd (zijkant van huis; fietsenstalling). Wel zijn er voldoende getuigen, die zagen dat er schutters in zwarte kleding met machinegeweren op Boom afkwamen. Er zijn ook vele schoten gehoord. De straat lag bezaaid met hulzen.

002_rb-image-1774323 Boom liquidatie Zaandam juni 2015 2015-06-09 00:00:00 ZAANDAM - Een zwarte kat op de plek waar de Amsterdammer Lucas Boom is geliquideerd. De schietpartij was op de J. Kruijverstraat. De naam van Boom wordt genoemd in verband met veel criminele zaken, maar tot een veroordeling in een heel grote zaak is het nooit gekomen. Over Boom wordt ook gezegd dat hij een vertrouweling was van Willem Holleeder. ANP OLAF KRAAK

Bovenstaande foto is genomen (hier) met rechts nog net de zwarte golf van Boom in beeld. Het is duidelijk dat de linkerkant van de wagen niet geraakt is.   

Als drie tot vijf schutters met machinegeweren al schietend afkomen op een wagen die misschien 10 meter van ze vandaan is, dan zou je meer kogelgaten verwachten in de auto. Jammer, dat er geen foto’s zijn gemaakt van de volledige voorkant van de auto.

Als hij geraakt is door de voorruit (chauffeurskant) zittend in de auto, dan zou hij in het hoofd, hals of de borst geraakt zijn, met een ingangswond aan de voorkant. Of ze hebben aanvankelijk gemist, waardoor hij weg kon rennen.

6d72e530Hierna liep Lucas Boom zogezegd richting zijn woning aan de J. Kruijverstraat. Daar is hij pal voor zijn eigen woning op de grond gezakt (zie foto rechts), om vervolgens een genadeschot van dichtbij te krijgen, van de schutter die op diezelfde foto aan komt lopen.

In mijn beleving is een genadeschot van dichtbij gericht op het hart of op het hoofd, in dit geval aan de voorkant (gezien zijn lighouding). Ook de kogelgaten in de auto suggereren mogelijke schotwonden in hoofd of torso, tenzij hij op tijd wegdook in de auto. Mocht hij geraakt zijn rennende richting zijn huis, dan zou hij van achteren geraakt zijn door diverse kogels.

liquidatie+zaandam

Op de foto (rechts) zijn geen wonden of bloed te zien op het hoofd of de bovenkant van het torso van Lucas Boom. 

Als Lucas Boom rende langs het schoolplein en dan linksaf zijn eigen straat in, dan zou je verwachten dat er ergens nog schade is te zien aan de auto’s waar hij langsliep. Een kogelgat in een autoruit is niet te missen (zichtbaar) op de persfoto’s. Ze kunnen natuurlijk net toevallig geen auto’s geraakt hebben, maar dat is niet wat je verwacht. Het zijn drie tot vijf schutters met machinegeweer.

De gele bordjes op de grond suggereren dat er al veel hulzen zijn gevonden, op het stukje straat tussen de bruine bestelbus en de verkeersdrempel achter de zwarte auto van Lucas Boom. Ik zie weinig bijbehorende kogelgaten in de auto van Boom.

Als ze hierna geschoten hebben, terwijl hij de J. Kruijverstraat inliep, dan verwacht je schade te zien aan de auto’s die daar geparkeerd staan. Ik zie het niet. Er zijn kennelijk hulzen gevonden naast de auto van Boom én op de plek waar de dame (in de foto links boven) op het punt staat een geel genummerd bordje op de grond te zetten.

 3980007821-b3207b88 dodezaandam_0 liquidatie+zaandam1 2015-06-09 13:56:27 ZAANDAM - Door een schietpartij op straat in Zaandam is een dode gevallen. Dat meldt de politie. De schietpartij vond plaats bij de J. Kruijverstraat in de Noord-Hollandse plaats. ANP OLAF KRAAK

Mijn conclusie? Ik heb geen bewijs gevonden, dat dit om een hoax gaat. Wel is het een overkill aan visueel geweld, zonder dat er achteraf bewijs is wat betreft kogelgaten. De kogelgaten in zijn voorruit (als die er zijn), zijn (mogelijk) door hemzelf afgevuurd, omdat er geen glasscherven aan de binnenkant van de auto te zien zijn. Het is weer vreemd.

http://www.rtvnh.nl/video/129821

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Amsterdam, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Lucas Boom liquidatie: Ik ben er nog niet uit, wat weet ik zeker want kan ik zien? (deel 5)

  1. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door Arie Goedhart

  2. Ik vind die reactie van Max Boom in de klas ook nogal raar. Hij wist al dat zijn vader onder vuur lag vanuit Justitie want er waren al invallen en rechtzaken geweest. Als er vervolgens in de school gezegd wordt dat er in de J. Kruijverstraat een man geliquideerd is, reageert hij rustig en stoer, waar alle andere kinderen nerveus worden. Vervolgens komt het nieuws de klas in, dat de man buiten is overleden (dood). Alle kinderen in de klas gaan huilen, alleen Max niet. Die jongen weet dus dat er in zijn eigen straat vlakbij de school een man geliquideerd is door schutters met machinegeweren. Omdat het vlakbij de school is, snapt ie, dat het vlak voor zijn woning moet zijn gebeurd. Toch reageert hij nog steeds stoer: mijn familie beschermd me wel. Niet lang daarna wordt hij uit de klas gehaald (omdat de school weet dat het om zijn vader gaat). Dit klinkt niet als een kind dat slechts stoer doet (want het stoer doen houdt op, wanneer er een kans is dat het je eigen familie is).

  3. MDJ says:

    Ik vind deze reactie nogal raar ‘vogeltje’Een kind van 12 jaar die te horen krijgt in de klas dat er buiten iemand aan het schieten is ,heeft ‘misschien’ wel een dodelijke angst dat het wel eens zijn papa zou kunnen zijn? En het woord ‘geliquideerd’ zullen ze wel niet gebruikt hebben,denk jezelf ook niet?Dit manneke lijkt misschien stoer te reageren,maar wat doe je als je angst voelt..de een gaat gillen,de ander huilen en weer een ander duikt in een hoek en weer een ander gaat stoer doen van angst!Kom op zeg….”stoer” zegt die ? of uit angst zegt die : mijn familie beschermt me wel ! En omdat het dicht bij school is moet die maar snappen dat het bij zijn huis is ? Een kind van 12 ? Moet dat allemaal wel snappen ? Terwijl en een man rondloopt met een machinegeweer ,terwijl dat die misschien wel op school binnen zou kunnen komen ( neem Amerika ) kom op zeg!Even nadenken aub. De grootste angst die het ventje voelde wordt bewaarheid dat die uit de klas gehaald wordt door de politie….Denk dat die in elkaar gezakt is van angst en verdriet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.