Lucas Boom liquidatie: Hij stapt bij zijn huis in de auto en dan? (deel 4)

media_xl_3081202 (1)Op 9 juni 2015 is (vermeend) coke dealer Lucas Boom geliquideerd door een groepje van drie tot vijf schutters, die uit een bruin busje stapten en op hem afkwamen. De media doet gechoqueerd, omdat het om een woonwijk gaat: maar dat gebeurt wel vaker. Een brute liquidatie naast een schoolplein is minder gebruikelijk.

Ik heb over deze liquidatie geen inside knowledge, anders dan iedere andere Nederlander in de media kan lezen. Er is mij wel het één en ander opgevallen (link).

De plattegrond rechts is van het Parool.

De aanslag vond plaats vlakbij zijn woonhuis, terwijl hij in de auto zat (Zwarte Golf). Hij stond geparkeerd naast het schoolplein van de school van zijn zoon (die op dat moment binnen was). Het was middagpauze (liquidatie vond plaats om ongeveer 12.30h). In een vorig blog is al aangegeven, dat iedere auto in die woonwijk altijd rijdt via de Houtveldweg, zodat het logischer is om iemand op te wachten op deze wat rustiger doorgaande weg.

Wat valt me op bij nader bestuderen van de foto’s? Op de foto links ligt iets op de grond, wat wit/grijs met zwart is. Het ligt tussen beide auto’s in. Ik vroeg me gisteren al af wat dit voorwerp zou kunnen zijn. Dit is de spiegel van de lichte Fiat 500. Op de tweede foto onder is goed te zien, hoe de spiegel bij de rechterdeur geen kap meer heeft. Dat zegt iets over hoe het precies gegaan zou zijn. Dit is overigens niet de auto van Lucas Boom.

6d72e530 CHIgW5jW4AA4TOF Lucas Boom gefotografeerd door buurvrouw 

Lucas Boom werd onder vuur genomen, terwijl hij in zijn auto zat. Waarom rennen? Hij rende de J. Kruijverstraat in, waar hij uiteindelijk pal voor zijn woning is dood geschoten.

auto+slachtoffer2Telegraaf: “Boom, die in deze straat woont, zat op het moment van de afrekening in een auto. Zijn zoontje zit op Het Eiland. Toen hij onder vuur werd genomen, stapte hij uit en probeerde hij weg te rennen. Halverwege de straat zakte hij in elkaar. Een van de schutters was uitgestapt en bracht hem van dichtbij met een automatisch wapen het genadeschot toe, zo is te zien op een foto die een omwonende maakte.”  (link)

Als we de feiten bekijken, is de conclusie dat hij werd “vastgereden” door het busje, dat precies voor hem parkeerde. De gewapende mannen namen hem onder vuur in zijn auto, waarop hij uitstapte en terug rende richting zijn woning. Voor zijn woning zakte hij in elkaar en wordt door één van de schutters (zie foto genomen door buren) van dichtbij dood geschoten.

Terug rennen naar huis is geen vreemde reflex. Logischer zou zijn, om met de auto in de achteruit te gaan, daarna vooruit de J. Kruijverstraat in, om z.s.m. van het “eiland” af te komen via de Houtveldstraat. Je hebt dan een voorsprong op het bestelbusje, omdat deze groot en minder snel is. Bovendien zijn ze zeker niet in staat om je af te snijden (de J Kruijverstraat is de snelste weg het eiland af). Alleen (ook al heb je een wapen) in een woning met vier tot vijf schutters met Kalashnikovs kan je vermoedelijk niet zoveel. Bovendien ben je lopend een makkelijker target dan in de auto. De auto beschermt nog.

ps. Hoe komt het dat de media vanaf het allereerste moment de voor en achternaam van zowel Lucas Boom als zijn zoontje Max Book gebruikt? Hier is men normaal voorzichtiger.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.