Liquidatie Lucas Boom voor schoolplein in Zaandam (deel 1)

In Zaandam is 9 juni Lucas Boom (43) geliquideerd. Schutters hebben hem met automatische wapens (Kalasjnikovs) doodgeschoten. 

zaandam-schietpartij-anp_1 (1)De schietpartij vond plaats in een woonwijk (geen nieuws) en vlakbij een pand waarin drie basisscholen gevestigd zijn. Volgens buurtbewoners zijn er tientallen schoten gelost. Volgens de schoolkinderen stapten er vier tot vijf mannen met wapens uit een busje. Het busje is later uitgebrand gevonden in Amsterdam-Noord.

Boom werd vorig jaar nog veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf voor cocaïnehandel in Antwerpen, samen met enkele andere bekende Amsterdamse criminelen en de professionele vechtsporter Hesdy Gerges. Boom was een bekende van Holleeder.

De liquidatie vond plaats op 9 juni jl. in de J. Kruijverstraat te Zaandam (link). Kinderen van de basisschool Rietvink hadden vanaf het schoolplein en enkele klaslokalen direct zicht op de liquidatie. Het zoontje van Lucas Boom (Max) zat notabene op dat moment in de klas (maar zag het niet). Hij reageerde heel gelaten op de schietpartij en wist aanvankelijk niet dat het om zijn vader ging (link). Het is niet gebruikelijk dat liquidaties plaatsvinden in de buurt van de kinderen van en kinderen in algemeenheid.

Vier of vijf schutters zouden aan zijn komen rijden in een bestelbusje, waarna Boom werd neergeschoten bij zijn auto. Buurtbewoners hoorden een serie schoten, vermoedelijk een stuk of tien. Op straat lag een aanzienlijk aantal lege hulzen. De schutters zouden hebben geschoten met Kalasjnikovs. Boom probeerde te ontkomen aan zijn moordenaars, maar zakte op straat in elkaar. Hulpdiensten hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Hoeveel woede wil je bij het volk oproepen? Dit is overduidelijk.

lucas-boom-en-holleeder-foto-home_0Dat hij contact heeft met Willem Holleeder, maakt ineens geloofwaardig dat het hier om een beruchte crimineel gaat. Holleeder is ondertussen in 2015 vooral een man in de media. Dat geeft aan waar hij werkelijk staat.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.