Omdat Zwarte Piet de Amerikanen teveel doet denken aan hun eigen foute Blackface historie… vervangen de zogenaamd politiek correcte ambtenaren uit Meppel Zwarte Piet deze nu met Edelen en Gekleurde Pieten.

clown itOmdat Zwarte Piet de Amerikanen teveel doet denken aan hun eigen foute blackface historie… vervangen de zogenaamd politiek correcte ambtenaren uit Meppel deze Zwarte Piet nu met edelen en Gekleurde Pieten. Ik herhaal: Edelen. Denk er even over na.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4037708/2015/05/22/Gekleurde-Pieten-en-edelen-bij-intocht-Meppel.dhtml

Mijn standpunt over Zwarte Piet. Historisch is Sint & Piet juist geen verhouding waarin slavernij voorkomt, in tegendeel. Hoewel in mijn kindertijd Piet wel eens werd neergezet als een te grappige sullige cliché Surinamer, snapt hopelijk iedereen nu dat een geëmancipeerde hedendaagse Zwarte Piet gewoonweg de standaard moet zijn.

Ondertussen heeft de politiek achter de rug om van de gemiddelde Nederlander samen met de VN en de media afgesproken dat Sint & Piet aangevallen worden. Dat gaat niet in overleg, het wordt gewoon doorgevoerd. De media is leidend, het volk mag lijden. Hoe hebben volwassenen dit jaar naar het Sinterklaas Journaal gekeken? Kijk, als een roet-Piet aan alle gevoelens tegemoet zou komen, lig ik daar op zich niet wakker van. Het jammere is alleen, dat juist een volledig pikzwart (of een volledig spierwit gezicht) de persoon erachter onherkenbaar maken: dat is nu juist de lol ervan. Een feestje moet breed gedragen worden. Dat is niet wat er gebeurt. Vreemd, zoals dat nu in Nederland gaat.

Nu komt het, want het kan nog vreemder. Om aan de gevoelens van ongelijkheid tegemoet te komen, worden Gekleurde Pieten ingevoerd. Ik vind het nogal bizar, omdat we een geëmancipeerde Zwarte Piet hadden, die met ongelijkheid juist niets van doen had. Maar… wat hebben de ambtenaren in Meppel nu ook nog bedacht? Er gaan edelen deelnemen aan de stoet van Sinterklaas in december 2015. Ik herhaal: edelen. 

Historisch gezien hebben edelen wél schuld aan ongelijkheid op eigen bodem. Het systeem van horigen heeft hen geen windeieren gelegd eeuwenlang.  En waren het niet vooral de edelen die handel dreven met overzeese gebieden om geld te verdienen aan inheemse volkeren? Om aan gevoelens van ongelijkheid tegemoet te komen, stelt Meppel voor om i.p.v. de fictieve Zwarte Piet nu de adel (die wel echt bestaat nog) de intocht te laten doen. Gaan die dan meedoen aan de stoet mét of zónder een clubje horigen die hen dienen? Ik vraag het maar even, want zou niet weten hoe ze het nog gekker zouden kunnen maken.


 

ps. De keuze in Gouda voor Stroopwafel Piet, Kaaskop Piet en Ronald McDonald clown Piet, laten mijns inziens zien waar die hele Zwarte Piet revolutie gedirigeerd wordt. In plaats daarvan, mogen edelen dan ineens wél van de nep wereldelite. Ik hoop dat de gemiddelde Surinamer beseft dat de Hollandse Zwarte Piet fan meer gelooft in gelijkheid dan de gemiddelde edelman.  Wij worden allemaal in de maling genomen hier. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.