Op 2 april 2015, wat gebeurde er met Steve Stevaert?

643x999_53085207Steve Stevaert is oud-burgemeester van Hasselt en oud-minister van België. Vanuit België was hij zeer zeker op de hoogte van de plannen voor Bangkok in 2000, alleen al omdat Anouk Vanherf in Hasselt geboren en getogen is. Op 2 april 2015 zou hij zelfmoord hebben gepleegd in het Albert kanaal te Hasselt, vanwege een aanklacht wegens verkrachting tegen hem die op 2 april voor het eerst in de krant komt (De Tijd). En hij moet voorkomen.

Mijn eerste reactie: De man heeft voor hetere vuren gestaan. En verkrachtingszaken zijn bij uitstek zaken die de Vrijmetselaars weten weg te moffelen. Wij allen moeten geloven dat Steve Stevaert die dag er een einde aan maakte. De kwestie Bangkok kan ieder moment ontploffen en Steve zou zelfmoord plegen vanwege een verkrachting van één jonge vrouw?

I do not buy this. Op 2 april 2015 is het Witte Donderdag. Het Laatste Avondmaal. De wandeling op de Olijfberg. De Judaskus.  Steve Stevaert heeft Anouk Vanherf destijds in 2000 verraden, maar ik denk niet dat dit belangrijk voor hem is,  dus daar zal het niet om gaan. De Bangkok case zelf is mega-groot. Wat weten wij van die dag: is dat logisch?

 • Die ochtend staat voor het eerst in de krant dat hij vervolgd zou worden vanwege een verkrachtingszaak welke plaats zou hebben gehad na een TV-optreden bij Goedele.
 • Stevaert vertelt zijn vrouw in de ochtend dat hij naar Brussel gaat. In plaats daarvan vertrekt hij op de fiets naar het Albertkanaal. Dat is vreemd, want een oplettende vrouw zou op dat moment alarm kunnen hebben geslagen. De politie wist reeds dat hij voor het geval vervolging zou plaatsvinden, een brief bij zich zou dragen. Hij geeft daarmee alle gelegenheid hem te stoppen, wat je juist niet wil als Bekende Vlaming.
 • Om half negen staat hij aan de kant van het Albertkanaal. Vlak daarvoor hebben minimaal twee getuigen hem nog zien fietsen bij het kanaal (het is geen verlaten weggetje): Wanda Rybski (shop manager) en daarna nog een dame (Tilly Mantels) enkele minuten later. Kortom, er zijn minimaal drie getuigen die hem zagen op specifiek dat stuk kanaal bij het Jagerspad.
 • Om 11.00h wordt hij als vermist gemeld bij de politie [link].
 • In de middag is zijn fiets gevonden aan het Albertkanaal in Hasselt, ter hoogte van de spoorwegbrug aan het Jagerspad (tegenover de gevangenis van Hasselt). [link]
 • In het water van het kanaal vlakbij zijn fiets dreven omstreeks 11.00h twee jassen van Stevaert. [link] Verder is gemeld dat het zoeken naar zijn lichaam lastig was, omdat door de wind het water woelig was.
 • Rond 17.00h is zijn lichaam uit het kanaal gehaald. Dit duurt dan relatief lang? Iets voor 11.00h waren er minimaal 2 getuigen die hem gezien hebben langs het kanaal tegenover de gevangenis, wetende dat er berichtgeving was over een verkrachtingszaak. Als om 11.00h zijn vermissing breed gecommuniceerd wordt via de media, dan verwacht je dat er sneller een lichaam gevonden wordt, als deze slechts enkele tientallen meters verwijderd is van de laatste plek waarop iemand gezien is.

Ik snap het niet helemaal:

 1. Zelfmoord plegen doet men meestal op 3 mogelijke locaties: a) thuis waar niemand stoort; b) op een zeer rustige locatie waar niemand langskomt; c) op een plek waar de dood direct komt, zoals een spoorweg of springen vanaf een zeer hoog gebouw. Een verdrinkingsdood is een relatief langzame dood, waarbij men gered kan worden, als iemand in de buurt is. Voor Stevaert die jarenlang burgemeester was en bovendien juist die dag krantenkoppen met zijn naam kreeg, is een verdrinkingsdood in een kanaal tegenover de gevangenis van Hasselt niet ver van het centrum van de stad… geen logische keuze. De kans om herkend en “gered te worden” is zeer groot. Het is geen rustig stukje weg. Aan de andere kant van dat kanaal ligt de gevangenis van Hasselt. Dit is vermoedelijk één van de best bewaakte plekken van de gemeente Hasselt en als voormalig burgemeester weet hij dit.
 2. Hoe kan het dat die twee jassen dáár blijven drijven? En ook nog eens op een plek vlakbij zijn fiets? Als er wind staat, zal er ook stroming zijn en worden jassen in enkele uren ver van de plek van de fiets afgevoerd door het water en de wind. Het is voor een zelfmoordenaar onlogisch om jassen aan het wateroppervlak achter te laten. Verstoppen op de wal is logischer.
 3. Waarom zelfmoord plegen tegenover een gevangenis? Als er ergens 24h per dag bewakers het uitzicht bewaken, dan is het daar. Ik snap dat niet, als het zo zou zijn.
 4. Hoe heeft hij het praktisch gedaan? Hij fietste naar de vaart, waar hij zijn fiets en jassen achterlaat? Terplekke verzamelt hij stenen voor in een rugzak ofzo, om zichzelf mee te verzwaren, wat vermoedelijk gezien wordt door gevangenisbewakers? En met deze verzwaarde rugzak spring hij het kanaal in pal tegenover de gevangenis, waar hij weet dat er 24h per dag bewaking is? Ik zie dit niet als de voorbereidde zelfmoordactie. Zie je deze man net buiten het centrum van de stad waar hij burgemeester was, stenen verzamelen, om zijn eigen lichaam te verzwaren? Hoe zou het gebeurd zijn? Wat heeft hij gedaan om zelfmoord te plegen? Ik zie het niet.
 5. Uit alles blijkt dat hij een zelfmoord al langer zou hebben overwogen, mocht de verkrachtingszaak naar buiten komen. Er was een afscheidsbrief. Hij maakt eerder al opmerkingen over een mogelijke reactie van hem op de aanklacht… Dit is de methode? Slechts enkele honderden meters verderop zou hij privacy gehad hebben: hier niet!
 6. Stevaert is gecremeerd, waardoor zijn lichaamsresten geen vragen kunnen oproepen.

Gevangenis-Hasselt-620Mijn excuses voor de nabestaanden, maar het voorval komt over als een nep-zelfmoord, bedoeld om Steve Stevaert te laten ontkomen aan kritische vragen over de huidige verkrachtingszaak die er tegen hem loopt, als ook mogelijke vragen over de misdaad in Bangkok tegen Anouk Vanherf en mijzelf. Misschien dat hij echt zelfmoord pleegde vanwege deze twee zaken die uit zullen komen, maar in dat geval kan ik mij niet voorstellen dat iemand bewust kiest voor deze locatie. Voor hetzelfde geld duikt hij via het kanaal naar de gevangenis, om vanaf daar naar Cuba af te reizen.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in België, Steve Stevaert and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Op 2 april 2015, wat gebeurde er met Steve Stevaert?

 1. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en andere nieuwsfeiten, verzameld door Arie Goedhart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.