Maarten van Traa. Velen fluisteren dat hij is vermoord. Bij mij knaagt het ondertussen.

02812gMaarten van Traa, de held van menig complot website. Dat alleen al moet vragen oproepen.

Op 21 oktober 1997 (112) reed hij in op een file op de ring van Amsterdam, op de plek waar de A10 overgaat in de A4 (richting Den Haag). Het was rond 21.10h uur ‘s avonds (112) en Van Traa was op weg naar Haarlem voor een partijbijeenkomst die avond. Hij reed zogezegd achterop een voorganger, vanwege een file veroorzaakt door wegwerkzaamheden. André van Es zit op dat moment thuis, niet meer dan 1 kilometer van de rampplek verwijderd. Hij is onderweg naar het ziekenhuis overleden (link).

Veel mensen hebben hier vragen bij. Ik ook. Het feit alleen al, dat de datum en het tijdstip dezelfde cijfercombinatie zijn, zegt iets (21.10). Een partijbijeenkomst die begint om 21.30h? Het kan nog net. Wat zou ik graag willen weten?

 • Waar exact vond het ongeluk plaats? Daar waar de A10 overgaat in de A4 is het formele verhaal: maar daar is geen afslag. Het verkeer dat de A4 op wil vanaf de A10, rijdt rechtdoor. Om naar Haarlem te gaan, is dat een logische route. Overzichtelijk ook. Volgens de berichtgeving vond het ongeluk plaats op de A4 ter hoogte van het Nissan-gebouw (waar Mexx tegenwoordig zit). Het tegenliggend verkeer is hier gescheiden. Er is wel een afslag op de A4 naar Sloten. Daar moet het zijn geweest.
 • Van Traa reed een Citroen BX, waarmee hij met enige snelheid achterop een Saab reed (link). De bestuurder van de Saab was ongedeerd. Heeft iemand misschien crashtests  gezien van deze twee wagens?
 • De VN geeft aan dat een fotograaf van de Telegraaf als één van de eerste ter plekke was, maar online kan ik geen foto’s vinden. Het was in 1997. Dit gaat om een verhaal dat jaren later nog relevant is voor de politiek in Nederland. Een fotograaf van de Telegraaf en dan geen foto’s (link).
 • maarten_van_traa_1maarten_van_traa_2Waarom is Maarten van Traa naar het VU MC gereden? (link) Het Slotervaart Ziekenhuis en het VU Medisch Centrum zijn beide direct om de hoek (1 km van de rampplek). Om onderweg naar het ziekenhuis te overlijden, is dan bijzonder. Een afstand van 1 km in de avond over de A10 leg je sneller af, dan een reanimatie zal duren. Vreemd dus, dat hij officieel overleden zou zijn in de ambulance. Logischer lijkt mij, als ambulance personeel gaat reanimeren. En men in het ziekenhuis nog alles probeert, om daarna pas de dood vast te stellen.
 • Ik kan duidelijke lijntjes trekken tussen de bekenden van Maarten van Traa en mijn eigen Bangkok case: Wim Kok, Benk Korthals, André van Es… Het is ook 1997. Waarom?
 • Vanaf de eerste dag wordt er druk gespeculeerd over een moordaanslag, omdat hij zogezegd teveel boven water wilde halen in de parlementaire enquête over de IRT-affaire. Echter, niemand van zijn familieleden, partijgenoten of vrienden heeft zich ooit kritisch uitgelaten over een gebrek aan onderzoek naar de doodsoorzaak.
 • Er zijn geen verhalen in de media gepubliceerd waarin getuigen van het ongeluk genoemd worden. Als Maarten van Traa achterop een file reed, dan moeten er directe betrokkenen zijn geweest bij het ongeluk (automobilisten of wegwerkers).
 • Weduwe Van Es is nooit meer hertrouwd. Er wordt geen nieuwe partner genoemd.
 • Er hangt nadrukkelijk een sfeer omheen van een doofpot: het ligt er dik bovenop.

Wat is hier überhaupt gebeurd en voor wie? Waar is er een dossier in te zien? Zijn er foto’s? Dit is een PvdA-politicus. We hoeven niets zomaar voor waar aan te nemen. Eigenlijk weten we maar weinig van wat er gebeurd is die avond. In feite kan alles verzonnen zijn.


vu-logo

saab-logo
ps. De Vrije Universiteit Amsterdam heeft een griffioen als logo. Saab had een griffioen als logo (Van Traa reed met zijn Citroën BX achterop een Saab in de file). Het “Vrije” in Vrije Universiteit MC zou verwijzen naar de Vrijmetselaars. 

evolution_logo_citroenpps. Het logo van het Franse Citroën heeft twee chevrons boven elkaar. Dat zijn occulte symbolen. André Citroën, een prominente Franse Vrijmetselaar, heeft Citroen opgericht in 1919. Het logo is in de loop der tijd anders gestileerd, maar in de basis hetzelfde gebleven.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maarten van Traa and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Maarten van Traa. Velen fluisteren dat hij is vermoord. Bij mij knaagt het ondertussen.

 1. Wim Dorsman says:

  Mij staat bij dat hij in een Citroen BX reed…

 2. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en andere nieuwsfeiten, verzameld door Arie Goedhart

 3. Ruud says:

  De link naar de plek van het ongeval klopt, daar waar de A10 overgaat naar de E19 ( A4) … ik heb het ongeval gezien vanuit de trein en hij reed idd in een groene ( voor de kenners Vert triton) BX https://www.google.nl/maps/place/A10,+Amsterdam/@52.3383641,4.8270713,15z/data=!4m2!3m1!1s0x47c609ba9e719d55:0x936a8cb7b916b4b

  • maudoortwijn says:

   Heb je meer details? Tijd, positie auto’s, aanwezige hulptroepen etc. Ik heb nog steeds vragen.Door al mijn eigen ervaringen weet ik dat veel geënsceneerd kan zijn.

 4. Ron says:

  Ine Veen noemt de situatie ook in haar boek Moord in naam van de Kroon niet meer verkrijgbaar blijkt. De weduwe liep op TV naast Beatrix (prinsjes dag?)

  • maudoortwijn says:

   Ine Veen heeft met Pim Fortuyn een soort half cover-up gedaan. Ik vertrouw haar niet helemaal als bron.

 5. Kaskaas says:

  Voor hetzelfde geld is ie niet eens dood. Het kan allemaal. Verdomde klotezooi in dit kutland. Ik hou van Hollanders, maar ben die kelerezooi bij de staat kotsbeu.Zitten de illuminati erachter of de vrijmetselarij? Het zou me ook niet verbazen als Bea op deze manier de VN neerhaalt om zelf baas Bilderberg te worden. Alles kan. Zo zot zijn ze.

 6. maudoortwijn says:

  Maarten van Traa verongelukt
  22/10/97, 00:00
  Trouw

  Van onze verslaggevers AMSTERDAM – Het PvdA-Kamerlid Maarten van Traa (52) is gisteravond om het leven gekomen bij een verkeersongeluk op de A 4 bij Amsterdam.

  Van Traa reed met zijn Citroën BX met hoge snelheid achterop de staart van een file, die wegens wegwerkzaamheden op de snelweg vlakbij de afslag Sloten was ontstaan. Zijn auto boorde zich in een Saab, waarvan de bestuurder ongedeerd bleef. Van Traa’s wagen kwam uiteindelijk tegen een vangrail tot stilstand.

  Het Kamerlid moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Hij werd volgens een politiewoordvoerder met ‘zeer ernstig letsel’ naar het VU-ziekenhuis overgebracht, waar hij korte tijd later is overleden.

  Van Traa was Kamerlid sinds 1986. Hij was buitenland-woordvoerder van de PvdA-fractie en voor zijn kamerlidmaatschap secretaris buitenland van de partij. In die tijd toonde hij zich een fervent tegenstander van de plaastsing van Amerikaanse kruisrakketen op Nederlands gebied.

  Van Traa verwierf landelijke bekendheid door zijn voorzitterschap van de parlementaire enquête naar opsporingsmethoden van politie en justitie, de zogenoemde IRT-enquête. Eind ’96 stemde Van Traa als enige van de regeringscoalitie voor een motie van de oppositie die het plan van aanpak rond de IRT-affaire als onvoldoende afkeurde. Hij gaf daarmee als ex-voorzitter van de enquêtecommissie uiting aan zijn ongenoegen over de bestuurlijke aanpak van de opsporingscrisis.

  Van Traa was de partner van het voormalige PSP-kamerlid Andrée van Es. Hij had een dochter uit een eerdere relatie.

  Maarten van Traa werd wel het linkse geweten van de PvdA genoemd. Hij was een groot bewonderaar van Joop den Uyl. Voor zijn politieke loopbaan was hij jarenlang als journalist werkzaam bij Het Parool en het Algemeen Handelsblad. Ook was hij geruime tijd correspondent voor de Franse krant Le Monde.

  In de politiek voelde hij zich thuis. “Ik vind het nog altijd een mooi beroep, politicus. Het kan zelfs wonderschoon zijn”, zei hij in 1994 in een interview met HP/De Tijd. “Wat mij tegenstond in de journalistiek was dat je voortdurend achter politici aanliep, en dat je zelf nergens verantwoordelijk voor was. Nu wordt mijn nieuwsgierigheid net zo goed bevredigd en ben je ook verantwoordelijk.”

  In datzelfde interview antwoordde Maarten van Traa op de vraag of zijn mensbeeld wel eens lijdt onder zijn cynisme: “Ach, mijn mensbeeld zweeft constant tussen verwachting en werkelijkheid. Ik ben geen socialist van de oude stempel, ik ben nooit marxist geweest, ik heb nooit geloofd in de nieuwe mens, maar ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid van de mensen te mobiliseren is om de aantasting van wezenlijke waarden te voorkomen.”

  De PvdA-Kamerfractie zei vannacht in een eerste reactie dat Maarten van Traa ‘behoorde tot het beste wat de sociaal-democratie te bieden heeft: betrokken, integer en ten diepste verboden met de rechtsstaat.’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.