Bliksem in Randenbroek: Nimos Micro-Trac met voorop een werktuigdrager?

Op 6 mei 2015 zijn twee jonge vrouwen in Amersfoort overleden door een blikseminslag om 14.25h op die middag in het Park Randenbroek. Zij zouden tijdens onweer hebben willen schuilen onder een boom, wat -zoals bij velen bekend- risicovol is. We kennen allemaal de verhalen: zoiets kan gebeuren en is vreselijk. Tot op heden heb ik niets kunnen vinden wat aantoont dat er überhaupt op dat tijdstip onweer is geweest daar. Er was slechts 1x een flits en tegelijk 1x een donder. Deze raakte de boom, die niet echt beschadigd raakte. De twee meisjes die eronder schuilden, zijn overleden. Het is zo onwaarschijnlijk.

599825_480 bliksem-amersfoort8_0

Niets is nog zeker en niets is bewezen. het officiële verhaal kunnen we niet met feiten onderbouwen. Een mogelijk alternatief scenario, wordt wel met feiten ondersteund, maar is daarmee nog niet bewezen. Hieronder dit alternatief scenario. Mocht dit bliksemdrama geënsceneerd zijn, dan is het waarschijnlijk uitgevoerd door de plantsoenmedewerkers.

De twee plantsoenmedewerkers waren er die dag met 2 wagens en zodoende getuige.

 1. Een witte pick-up truck met daarachter een oranje houtversnipperaar. Dit is in lijn met de werkzaamheden die dag: o.a. snoeien van de beuk op ongeveer 50 meter van de “inslag” eik. Deze pick-up truck is te groot om dichtbij de eik in kwestie te komen.
 2. Een groene Nimos Micro-Trac met voorop een fronthef/werktuigdrager. Er zat op 6 mei geen werktuig bevestigd aan de voorkant van de groene wagen. Dit is een mini pick-up truck annex tractor. Kleine laadbak die je kan leegkieperen. Aan de voorkant een bevestigingsbeugel voor allerlei werktuigen om voor deze plantsoen wagen te zetten. De technische specificaties kunt u hier lezen: MICROTRAC. Met een lengte van slechts 2,90m, een breedte van 1,18m en een hoogte van 1,44m is deze werkwagen van 700kg in staat om tot direct voor de eik te rijden en zelfs wat rond te manoeuvreren. De voorhef heeft een maximale draagkracht van 180kg, waardoor deze vermoedelijk niet gebruikt is om de tak naar beneden te halen. De laadbak kan drie kanten op leegkieperen. De maximale draagkracht van de laadbak is 1200kg. Het systeem om de bak te kieperen, is dus in staat zoveel kracht uit te oefenen. De laadbak kan getild worden tot ongeveer 70 graden (zie video).

Omdat het officiële verhaal van de blikseminslag onwaarschijnlijk is en niet met feiten onderbouwd kan worden, stellen we hieronder een alternatief scenario op, passend bij waarnemingen die ter plekke zijn gedaan in het Park Randenbroek (link).

 1. SAM_2021 - kopieEén van de plantsoenwerkers klimt in de eikenboom als de hagelbui begint. Hiervan zijn klimtouw sporen te zien op de eikenboom op ongeveer 1 meter boven de zijtak die geraakt is. Met een mes/bijl kan hij de zijtak die geraakt zou zijn verzwakken, door het maken van inkepingen aan het begin van de tak. Aan diezelfde zijtak is te zien, dat er kleinere zijtakjes daarvan zijn afgebroken precies de 50cm direct na de breuk verder op de tak. Iets moet de tak omhuld hebben net voorbij de breuk, want het is opvallend dat op diverse plaatsen die takjes zijn afgebroken. De tak wordt aan het begin net voorbij de inkepingen met plastic omhuld, waaraan vervolgens touwen zijn bevestigd. Deze touwen zijn weer vastgemaakt aan bijvoorbeeld de laadbak, die op dat moment expres volledig schuin gezet is. De laadbak wordt vervolgens terug gebracht in horizontale positie en trekt hiermee de tak naar beneden. Als deze tak reeds ferme inkepingen heeft, zal dat genoeg zijn. De groene wagen stond vermoedelijk achter de naaldboom (voor de eik), waardoor ook aan die naaldboom meerdere takken gebroken zijn (takken veelal geraakt vanaf boven).
 2. Hierna kan de brandplek op de boom gecreëerd zijn, wat kan met een gasbrander. Een alternatief is het verticaal houden van de melkbus bij het carbidschieten.
 3. Exif_JPEG_PICTURE

  Exif_JPEG_PICTURE

  De meest aannemelijk wijze om een keiharde donder te maken, is carbidschieten. Een hagelbui is voor het afsteken van carbid juist geen probleem. Op exact datzelfde moment zou er een felle lichtflits gemaakt moeten zijn. De lamp en het carbid in blik, kunnen gebracht zijn met de groene wagen, zodat er ter plekke weinig voorbereiding is. Aangezien het groene wagentje voor het afschieten weg moet zijn, zullen de melkbus en de lamp weggebracht zijn te voet, bijv. via een informeel pad naar het poppentheater. Overigens zijn er ook carbidlampen (als alternatief voor een olielamp) die een opvallend fel wit licht geven. Ik zie alleen niet hoe dit gecontroleerd gebruikt kan zijn op die locatie met volle regen. Een korte flits van een felle schijnwerper lijkt logischer.

Hoe het ook gegaan is, dit is een pijnlijke kwestie. Omdat ik het formele verhaal niet zie gebeuren en ik wel bewijzen gevonden heb die een alternatief scenario ondersteunen, deel ik deze. Ondanks alles, of misschien wel vanwege alles. Mijn excuses naar iedereen die hierdoor geraakt wordt. Ik ben ervan overtuigd dat wij burgers alle zaken zelf zullen moeten onderzoeken, omdat een blind vertrouwen op de formele berichtgeving niet werkt.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Bliksem in Randenbroek: Nimos Micro-Trac met voorop een werktuigdrager?

 1. Denise says:

  Je excuses onderaan

  • maudoortwijn says:

   Een getuigenis van een ambtenaar of van een kunstenaar (afhankelijk van de staat qua infrastructuur en inkomen) is géén getuigenis. Tot op heden heb ik geen enkel bewijsstuk voor het officiële verhaal gezien. Nop.

 2. Denise says:

  Je excuses onderaan zijn een stap in de goede richting. Nu helemaal stoppen met schrijven over dit onderwerp. Je hebt je punt gemaakt: jij twijfelt over de echtheid van het ongeval. Maar inmiddels heb je meerdere reacties gehad, zelfs van een getuige en kennis van familie van de meisjes, en zou het je duidelijk moeten zijn dat je je twijfels voor jezelf moet houden. Twijfel aan andere dingen, trek alles wat je wilt in twijfel. Maar stop met dit onderwerp. Je woorden blijven kwetsend, of je motieven nu zuiver zijn of niet.

  Dank je wel.

 3. Ziek wijf, er zijn doden te betreuren en jij ‘twijfelt’?!

  • maudoortwijn says:

   Als er overledenen zijn (zegt men) is het juist belangrijk om als burgers de feiten te onderzoeken. Uit respect voor die meisjes. Voor hetzelfde geld zijn ze (ik noem een zijstraat die ikzelf niet geloof) ontvoerd door plantsoenmedewerkers en ambulance personeel. Daarom: kijk naar de feiten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.