Ik zie sinds 1994 mijn ouders niet meer en dat is terecht!

022_IMG_0297 (2)Ik zie sinds 1994 mijn ouders niet meer en dat is terecht. In de zomer van 1997 heb ik aan al mijn vrienden en bekenden laten weten dat ik hen niet meer zie en nooit meer wil zien. Daarbij heb ik verzocht mijn adres in België niet aan hen door te geven, opdat ik rustig zou kunnen afstuderen. Dat is sinds 1997 algemeen bekend in brede kring. De vuile was buiten hangen deed ik tot op dat moment nooit en klagen ook niet. Ondanks mijn werken als kind voor mijn ouders (zij zijn kleine zelfstandigen), betaalden zij niets aan mijn studie. Dat was voor mij juist reden drie studies naast elkaar te gaan doen! Die betaalde ik geheel zelf en ook daar klaagde ik tegen niemand over. Ondanks zeer verregaande tegenwerkingen van mijn moeder, presteerde ik goed in studieresultaten en sociaal opzicht.

Omdat wij een onbetrouwbare overheid hebben en ook de advocatuur daaraan meedoet, moet ik mij wenden tot het grote publiek. Laat het maar bekend zijn, dacht ik in 1997.

Moeders is een probleemmaker, die helaas naar de buitenwereld nog normaal overkomt. In werkelijkheid is ze een psychopathisch stalker geweest naar mij vanaf jonge leeftijd. Dit kwam waarschijnlijk door extreme jaloezie, omdat ik alles bereikte wat ik wilde ondanks haar continue tegenwerkingen. Ik doorzag het op jonge leeftijd en het heeft mij psychologisch niet beïnvloed: ik wist dat dit aan haar lag én dat ik mezelf kon redden. De rest van het gezin is overigens normaal en goed presterend. Ik beschouw mijn vader als een zeer intelligente, maar passieve man, die lang geleden zijn vrouw had moet laten opnemen of van haar had moeten scheiden. Hij koos ervoor het probleem te ontkennen, ook al heeft hij het naar mij nooit slecht bedoeld (dat weet ik zeker!). De rest van het gezin koos ervoor om te doen alsof dat allemaal oké was, want Maud deed het nog steeds op alle vlakken goed. En zelf hadden ze er toch minder last van. In 1994 besloot ik daarom dat ik beter af was alleen en dat was natuurlijk ook zo. Iedereen in mijn omgeving bracht ik op de hoogte dat ik gebroken had met mijn familie en daarmee dacht ik dat de kous af was. Ik kon de studie bekostigen met bijbaantjes en het ging goed!

Sindsdien heb ik hen niet meer gesproken of gezien. Geen dag spijt van gehad. Nooit zou ik willen dat zij zich met mijn gezondheid of nalatenschap bemoeien. Ook als ik doodziek ben of in coma lig: ik wil hen niet in de buurt. Ook als ik dood ben: alles wat ik nalaat is voor de vergetelheid. Mijn schrijfwerk, foto’s, auteursrecht en portretrecht etc. is van mij en mij alleen. Alle boeken zijn door mijzelf uitgegeven en geen andere partij heeft enige rechten. Bij overlijden wil ik dat al het materiaal van/over mij vernietigd wordt, alsof ik nooit bestaan heb. Ik heb niemand ooit toestemming gegeven werk van/over mij te vergaren, te maken of te publiceren. Dat moet gerespecteerd worden. De staat is qua wetshandhaving volstrekt ongeloofwaardig gebleken, dus vraag ik het nu het grote publiek.

Maud Oortwijn

ps. Overigens weet ik dat in 1997 professoren van de faculteit Bedrijfskunde in Groningen hoorden dat ik gebroken had met mijn ouders. Ik zat in mijn laatste jaar en stond op het punt te beginnen met mijn afstudeeropdracht. In 1998 -na mijn afstuderen- hoorde ik een leugen van één van deze professoren: Hij vertelde me dat ik hem zélf verteld had van mijn breuk met ouders, waarop ik zei dat ik zeker wist dat ik het met hem daar nooit over gehad had (zomer 1998). Het was een leugen, van deze man die (zo vermoedde ik) wilde roddelen. Met Groningen had ik weinig te maken, want ik leverde in 1997 zelfstandig in zeven maanden de afstudeeropdracht op vanuit een stageplek in België. De scriptie was af eind januari 1998. Deze professoren wisten dat ik een uitmuntende studente was. Achteraf weet ik, dat mijn breken met ouders in combinatie met mijn prestaties, reden voor hen is geweest mijn CV door te spelen aan de AIVD, achter mijn rug om. Tot 1997 was mogelijk studiegenoot M hiervoor geselecteerd (zij is mooi, studeerde Technische Bedrijfskunde, uit (boven)modaal gezin in provincie, en geen stabiele relatie ouders). Zo kijken zij naar talent. Extremistisch nivelleren. De middelmatige lieden van het systeem werken in grote groepen samen om hardwerkende beter presterende burgers de mogelijkheid tot leven te ontnemen. Dat is om te kotsen. Als resultaat wordt Nederland door foute middelmatige kruipers geleid. Dat kost miljarden per jaar. Het kost mensenlevens, ieder jaar. We moeten er vanaf. Desnoods splitsen we het land in twee. Zolang dit doorgaat, zullen vele knettergekke nietsnutten posities invullen in onderwijs, justitie, medische wereld, en politiek etc. Dat is slecht voor iedereen en het kost teveel.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Ik zie sinds 1994 mijn ouders niet meer en dat is terecht!

 1. Vogeltjewatzingjelaat says:

  Er zijn zoveel mensen die problemen hebben met hun ouders. Je zoekt ze niet zelf uit. De een is erger dan de ander, dus ik laat ana jou die keuze: weet jezelf het beste.

  Wat raar is, dat je kennelijk dit publiek moet maken, omdat er anders (via de AIVD?) weer rare dingen gebeuren. Waarom bemoeien die professoren zich met je ouders achter je rug om als ze jou niet eens spreken? Je bent toch geen 12 jaar oud ofzo. Je was aan het afstuderen!

  Zouden ze het bij een man ook gedaan hebben, dat vraag ik me af. Nee dus. Het zijn zielepieten die met de klauwen niet van een meisje kunnen blijven en dan kwijlend praten over helpen. Jij hebt al die jaren alles zelf gedaan en alles zelf betaald. Ben je eindelijk klaar, kom zij!

 2. Kaskaas says:

  Dus leraren van je opleiding kwamen er aan het eind van je opleiding achter dat je alles zelf betaald had en dat je moeder een knettergek slecht mens was. Ze wisten toen pas dat jij met hen gebroken had? En terwijl je op het punt staat om je diploma te halen, hebben ze jouw daarom maar doorgegeven als een mooie patsy voor de bvd? waarom? omdat je alles gedaan had zonder je ouwelui en ze zochten een sterke meid? omdat ze jaloers waren op je? maar kenden ze je ouders dan? want je woonde niet in Groningen.en je was zo goed als klaar daar, je was ver in de 20. Meerderjarig soweso. En jij deed het in alles goed. dat slaat echt nergens op. wat een nepopleiding. daar ben je mooi klaar mee.

 3. Kaskaas says:

  En als ze jouw niet hadden gepakt dan was een andere prima meid van dezelfde opleiding aan de beurt geweest? Het maakt me woedend. Waar is dit voor nodig? Kunnen ze niet één of andere bitch vanuit de eigen club een extra kerstbonus geven en een rol laten spelen? Waar is dit voor nodig. je maakt mij niet wijs of het hele circus is al lang met alle partijen voorgekookt. Het is weer eens 1 groot toneelspel. Te stom voor woorden. Jij hebt die foto’s nooit gehad en dan dit. Nou, je bent beter af zonder schooldiploma, dat is me duidelijk.

 4. MaudOortwijn says:

  Nee, mijn ouders hebben in 6 jaar tijd nooit een docent ontmoet. Mijn moeder is in al die jaren 1x naar Groningen geweest en daar heeft ze hooguit een keer iemand begroet die langsliep. Dus niet. Ik weet zeker dat ze nooit een docent heeft leren kennen of gesproken. Het zou ook belachelijk zijn, want ik was dik meerderjarig en betaalde de eigen opleiding.

  • maudoortwijn says:

   Ambtenaren. ze willen geen waarde toevoegen in de maatschappij, ze willen macht meer dan bij ze past.

 5. maudoortwijn says:

  Wat mij op de universitiet opgevallen is, dat is dat mensen die academisch niveau hebben en het potentieel hebben om hogere posities in de maatschappij goed in te vullen, dat die bewust door docenten onderuit gehaald werden. Tegelijk zag je dat mensen waarvan ik dacht “waarom leren die niet gewoon een degelijk vak?” (want ze hebben echt geen academisch niveau), die werden met alle getut en gedraai overeind gehouden. Het eindresultaat? Slechte presteerders die te lui zijn om gewoon een degelijk vak te leren, hebben zo net een baan op HBO-niveau gekregen. De beste mensen zijn beschadigd geraakt, want dat is de sfeer die je creeert als er veel mensen gefrustreerd rondlopen. Extremistisch nivelleren: niemand wordt er beter van. Alleen de universiteit, want het aantal afgestudeerders gaat omhoog, waardoor een diploma niets voorstelt.

  De beste mensen worden afgemaakt. De sukkeltjes krijgen een baantje in het banencaroussel (mits ze corrupt/fout zijn). Waar is de tijd gebleven dat mensen diploma’s of banen kregen, omdat ze goed waren in dat vak? STASI Duitsland draaide economisch slecht, juist vanwege deze dynamiek.Als ik eerlijk ben, heb ik er zelf ook aan meegedaan. Zoveel werk dat je doet op de universiteit voor commissies en werkstukken, terwijl de helft van de studenten freewheeler is (niet uit luiheid, maar vanwege het gebrek aan capaciteit). Al dat soort mensen gaat (ondanks de hulp van studenten om hen heen) juist trappen naar die studenten die hen helpen, want ze voelen zich gefrustreerd: ze willen iets zijn wat ze niet zijn. Het enige wat ze goed in worden, is freeloaden. We zullen als land het onderwijsniveau hoger moeten maken en ook meer status geven aan beroepsonderwijs. Nu is het een grote nivellerende puinhoop, waar niemand iets aan heeft. Ik heb spijt tijd aan opleiding besteed te hebben na het VWO.

  • maudoortwijn says:

   Mijn VWO-opleiding was van prima niveau (zowel inhoudelijk, maar ook de managementcapaciteiten van leiding op de school). Daarna heb ik nooit meer meegemaakt dat een docent waarde toevoegde. Ook de managementvaardigheden waren zeer slecht op alle universiteiten die ik gezien heb (Groningen, Cambridge, Warwick). Gewoon zonde om daar talent naartoe te sturen.

   In mijn geval heeft Groningen de beste vrouw die daar afstudeerde dat jaar, willens en wetens in een positie gezet waar de functie-eisen MBO-niveau voor zijn. Dan ben je niet alleen slecht, maar gewoon dom. De enige reden om zo’n achterlijke beslissing te nemen, is omdat je een ego-boost nodig hebt, voor ambtenaren met een minderwaardigheidscomplex. Dit is niet alleen de grootste misdaad van de afgelopen 100 jaar in Nederland, het is op vele vlakken zeer slecht voor NL.

 6. Johan says:

  Dan ben ik blij dat ik niet zo veel gemist heb,alhoewel het me toendertijd interessant leek in Groningen omdat men in de Aula mocht roken ..en een monumentaal gebouw ietwat (geen Glasgow University dat is echt spectaculair !mooier dan oxford) maar het gaat inderdaad om de cultuur die er heerst ..is de boom rot ,dan zullen de vruchten ook wrang proeven.

  • maudoortwijn says:

   Achteraf gezien was ik vele malen beter af geweest als ik op mijn 18e gestopt was met leren en naar het buitenland gegaan om geld te verdienen. Maar ja, je denkt dat je beter af bent met een diploma. Universiteiten hebben sowieso een vrouwenhaat cultuur. Om die reden moet je daar als vrouw niet heen. En dat betekent, dat ze geen subsidie mee moeten krijgen. Waarom zou de belastingbetaler geld aan de universiteit geven, als de groep die intellectueel beter presteert (vrouwen) gediscrimineerd wordt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.