De blikseminslag in Amersfoort: 2 meisjes zogezegd dood en wéér overal de staat

We zagen hetzelfde bij de aanslag op Boris Nemtsov en de aanval op Theo van Gogh. Zowel de ramplocatie als de betrokkenen zijn gerelateerd SAM_1902aan de gemeente/staat.

Park Randenbroek is van de gemeente. Net als bij het Oosterpark in Amsterdam (Theo van Gogh) is de gemeente ook hier sinds enkele jaren bezig met een herinrichting van het park en omliggend terrein (link). De omliggende terreinen hebben een openbare functie (pdf Park Randenbroek), zoals zwembad, ijsbaan, sportvelden en een medisch centrum.

SAM_1904In poppentheater Toermalijn, stond juist een voorstelling op het punt van beginnen. ,,Ik kijk altijd nog even of er laatkomers zijn, dus ik keek buiten rond,” zegt poppenspeelster Ennadien Blink. ,,Toen was er een keiharde klap. Verderop zag ik vlammen aan de onderkant van een boom. Daarna zag ik mensen wegrennen. Ik ben snel naar binnen gegaan. Het enige wat ik nog heb gezien, is dat een ambulance heel snel ter plekke was.”  Overigens is Ennadien Blink de weduwe van filmmaker Hans Schaap.

De voorstelling “Daar is mamma” zou om half 3 beginnen in theater Toermalijn, vertolkt door Ennadien Blink en Micha Burm. Een anonieme bezoekster van het poppentheater, die iets verderop bij het Sportfondsenbad stond te schuilen in het AD: ,,Ik zag de flits en hoorde de klap. Die was echt heel hard. Je hoorde hem inslaan” (AD).

Plantsoenmedewerkers van de gemeente waren getuige van het drama, en vonden de slachtoffers zittend tegen de boom. Zij hebben dus alles gezien. Van plantsoenmedewerkers en stratenvegers weten we dat ze stilletjes ingezet worden door de AIVD om ogen en oren op straat te zijn. Dat valt niet op, totdat je erop let.

De hulpdiensten waren direct aanwezig en probeerden tevergeefs de slachtoffers te reanimeren. We zien op foto’s hoe de brandweer, politie, en ambulance zijn uitgerukt. Ik denk dat de kans klein is, dat een gewone burger die toevallig langsloopt een blik heeft kunnen werpen op de rampplek rond half drie die middag.

Ook de meisjes zelf zitten beide (en ook al lang samen) in de toneelwereld. De familie Buitenhuis en Topper vertellen daarover in de media. Ook theaterdocent Simone van de Berg uit Amersfoort kent hen al zo’n 15 jaar. Iedereen heeft een beeld nu.

Het is onvoldoende bewijs om met de vingers te wijzen, maar er doemt alweer een vreemd beeld op. Ondertussen leeft heel Amersfoort mee met de twee sterrenkinderen Belle & Eva. Ik hoop voor hen dat mijn vermoeden terecht is en zij gezellig samen in Canada een leuke carrière in de theaterwereld tegemoet kunnen zien.

ps. Opnieuw valt op hoe media met name bezig is met de productie van “emo porno”. Er wordt slechts gerapporteerd op psychologische effecten. Er is amper aandacht voor de inhoudelijke kant van het verhaal. Langzaam wordt de bevolking dom gemaakt.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to De blikseminslag in Amersfoort: 2 meisjes zogezegd dood en wéér overal de staat

 1. Martin says:

  Dit is een walgelijk en respectloos artikel.

 2. AnneMariaKoekoek says:

  De inslag in Randenbroek heft diverse occulte tekens van de Vrijmetselaars.
  – De boom, als symbool van leven en kennis.
  – De bliksem, natuurgeweld en energie.
  – Er zitten twee beeldhouwers werkzaam in het Park.
  – Poppentheater Toermalijn. Toermalijn is een zwarte edelsteen.
  – Eva Buitenhuis (21) en Belle Topper (20)
  – 6 mei is de herdenking van Johannes (die oa de Openbaring schreef)
  – De bijnaam van broers Johannes en Jaconus was “zonen van de donder”

 3. AnneMariaKoekoek says:

  wikipedia zegt dit over Johannes….

  Johannes (Aramees: Yoħanna, Hebreeuws: ‏יוחנן בן־זַבדַי Jochanan ּBen-Savdai, Oudgrieks: Ἰωάννης) was een van de twaalf apostelen van Jezus Christus, waarover in het Nieuwe Testament geschreven wordt. Hij was volgens de Bijbel de zoon van een visser genaamd Zebedeüs en de broer van Jacobus. Toen Johannes en zijn broer Jacobus bezig waren hun visnetten te herstellen, werden zij door Jezus geroepen om zijn leerling te worden (Marc. 1:19-20); zij gaven hieraan direct gehoor. Later werden zowel Johannes als Jacobus (twee van de twaalf) apostelen van Jezus.

  Samen met Petrus werden Johannes en Jacobus (bijgenaamd ‘zonen van de donder’) de meest vertrouwelijke leerlingen van Jezus. Zo waren zij bijvoorbeeld aanwezig bij de verheerlijking van Jezus op de berg Tabor (volgens het evangelie van Marcus 9:2-13[2]), waar Jezus’ kleding zo wit werd als sneeuw en hij een gesprek voerde met de profeten Elia en Mozes. Ook is hij, volgens het evangelie, de enige apostel die aan de voet van het kruis Maria, de moeder van Jezus, bijstond. Algemeen wordt aangenomen dat Johannes wordt bedoeld in het evangelie volgens Johannes met ‘de apostel die Jezus liefhad’.

  Sint Jan Evangelist, zoals hij ook genoemd wordt, wordt traditioneel gezien als de auteur van vijf boeken van het Nieuwe Testament: drie brieven, een apocalyptisch werk (Openbaring van Johannes) en het naar hem genoemde evangelie volgens Johannes. De meeste theologen plaatsen deze geschriften aan het eind van de 1e eeuw; ook zijn er die van mening zijn dat zijn evangelie niet (helemaal) van hem is maar door verschillende (andere) auteurs is samengesteld.

 4. waterman10 says:

  Hier heb ik nooit aandacht aan besteed. Dit nieuws is mij blijkbaar vorig jaar ontgaan.
  Als ik de foto van die boom zie,dan vraag ik mij af of dat zwarte wel werkelijk van een bliksem inslag is.
  Een blikseminslag doet een boom namelijk in tweeën splijten of omvallen. Daar zijn wereldwijd zat voorbeelden van.
  Zoals ik het zie hebben ze een vuurtje gestookt daar aan die boom waardoor die aan de onderkant zwart is geworden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.