De belangrijkste betrokkenen Oosterwolde: Veel weer vanuit dezelfde hoek. (deel 4)

arnold_1Dit is Arnold van de Worp. De man die in alle artikelen genoemd wordt als de getuige.

“Arnold van de Worp (28) uit Wezep staat zaterdagmiddag met zijn vader en een kennis te praten op de Oldtimershow als hij een groene verreiker ziet kantelen. Althans, de achterkant komt los van de grond. Hij loopt er meteen op af en ziet dan dat de bak voorop de machine gevuld is met mensen. „En zo blijft ‘ie liggen, voorover.” Dat er mensen ónder de bak liggen, is niet te zien voor hem. „Schrikken”, zegt de Wezeper. “ aldus de Stentor.

Wie is Arnold van de Worp? Iemand die erg vaak brommers, auto’s en Oldtimers gaat bekijken. Daar maakt hij al jaren een website over. Niet vreemd, dat hij erbij was in Oldebroek. Overigens heeft hij goede connecties met de brandweer, want hij wordt zelfs uitgenodigd op besloten afscheidsfeestjes van een oud-brandweerman in Oosterwolde. Iedereen weet neem ik aan dat de brandweer en de AIVD in één organisatie verwerkt zijn?

De volwassene in de bak is Joey van der Weijden. Hij is sinds 1998 in dienst geweest bij het Ministerie van Defensie als medisch assistent en weet dus direct EHBO te verlenen. Het is wel erg toevallig weer. [We zagen dat ook bij Theo van Gogh, dat getuigen veelal uit de medische sector komen en bij de overheid werken] De aanwezigheid van deze man in de bak, maakt optie 1 (met de kabel aan de bak) weer een mogelijkheid.

Joey van der Weijden is ook degene die zich ontfermt over de 48-jarige man Aart Vierhuis. Toevallig is Vierhuis de zwager van één van de organisatoren (Cornelis van de Werfhorst). Vierhuis stond op dat moment naast de zaagmachine van een andere man uit het organisatiecomité (Van der Put). Vierhuis kan zeer tragisch een slachtoffer zijn (RIP), maar mocht men gekozen hebben voor de aanpak (optie 1) met een kabel, dan is deze man de aangewezen partij om de bak vakkundig naar beneden te laten trekken, door een kabel vanuit de bak aan de grond te bevestigen. In 1986 haalde hij zijn diploma Bouwtechniek. Ik hoop voor hem dat het zo is, want dan krijgt hij een tweede leven elders op de wereld waar ook mooie panden gebouwd worden. Anders: RIP.

Tijmen Klos 2896340_Tymen Klos (blauwe trui) was de machinist van de hoogwerker. Hij zat vermoedelijk in de cabine, terwijl Joey van der Weijden in de bak van de hoogwerker zat. Hoe dan ook, Tymen Klos is een ervaren machinist van deze machines. Ze zeggen dat hij al 7x deze machine bediend heeft op dit evenement in voorgaande jaren. Ik zag echter op de video van 2014, een andere rode hoogwerker staan!  (details, maar dat valt op)  Op 5 januari jl. kreeg hij een erepenning voor zijn werk als vrijwilliger. En dan nu dit.

Samengevat, betrokkene in deze ramp zijn allen werkzaam voor de staat of als vrijwilliger werkzaam voor (gemeente) evenementen. Ze kennen mekaar daar ook van. De participatiemaatschappij begint langzaam vorm te krijgen. Fijn!

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to De belangrijkste betrokkenen Oosterwolde: Veel weer vanuit dezelfde hoek. (deel 4)

 1. Hoi, ik zag dat je een oude post van mijn site gelinkt had aan dit verhaal, daar kan ik je iets over vertellen.

  Ik het verleden was ik vrijwillige fotograaf bij een lokale nieuws website genaamd Oldebroek.net, deze kreeg uitnodigingen voor persmomenten met bijvoorbeeld huldigingen van brandweerlieden.

  Wat 2 Mei is gebeurd lijkt me gemakzucht, de machinist van de hoogwerker had overigens geen matten onder de stempels (stabilisatiepoten) geplaatst, bij Omroep Gelderland was overigens ook te zien in de videobeelden dat een van de stempels in de grond is verzakt, de ondergrond was inderdaad vlak maar omdat je wel met gras en grond te maken hebt lijkt het me wel mogelijk dat een poot van de druk verzakt in de grond,

  Wat er overigens in de stentor staat en op RTL nieuws klopt niet helemaal, ik ben niet in de buurt van de gevallen werkbak geweest om naar slachtoffers te kijken, hoe ik deze media mijn verhaal heb verteld klopt niet geheel. ik heb gezien hoe de machine kantelt, eerst zag ik het platform op de grond dat met zijn achterste wielen in de lucht stond, toen keek ik snel naar de werkbak en zag al dat dit gruwelijk fout ging toen de bak hard richting de grond ging met mensen in de werkbak, er hingen geen kabels aan de bak toen het ongeval gebeurde zoals je zelf een theorie daar over had. wat ik op dat moment niet had gezien is dat er iemand op de grond stond die de werkbak op zich kreeg, het is gewoonweg triest dat een evenement dat ik zo goed als bijna elk jaar bezoek zo eindigt, het laat een ongemakkelijke situatie en sfeer na.

  Wat me wel duidelijk maakt dat het goed fout was is in het feit dat brandweer, Politie, meerdere ambulances, en zelfs 3 traumahelicopers terplaatse kwamen.

  Groeten Arnold van de Worp

  • maudoortwijn says:

   Goed dat je reageert.

  • maudoortwijn says:

   Het gaat om deze video. Er is gras te zien op tenminste 1 voet van de hoogwerker. Dat is logisch, want wanneer de hoogwerker kantelt, zijn de twee voorpoten het kantelpunt, want die komen haaks in de grond te staan (gevolg van). Maar het zegt helemaal niets over de oorzaak van het kantelen. Zelfs al zou de voorpoot 5cm verzakt zijn (hoger zie ik geen gras), dan kan daarmee niet de hoogwerker kantelen over deze voorpoten heen. De bak vooraan zou hooguit 15cm lager hangen.

   [video src="http://content.omroep.nl/omroepgelderland/items/video/2015/05/oldebroek2.mp4" /]

   Vergelijk het met een regenbui als je met de auto op een zandweg staat. Misschien staat er een wiel vast in een plas modder, maar de wagen ligt niet ineens op de kop.

   De video bewijst dus juist dat de grond best stevig was. Zelfs toen de hoogwerker gekanteld op de voorpoten in het gras steunde (dan leunt er zo’n 11.000kg op voorpoten die haaks in de grond steken), kwamen deze poten niet heel diep de grond in.

  • Dat begrijp ik, het risico op kantelen was zoals ik eerder vertelde al lager kunnen zijn bij het gebruik van matten onder de voorste poten, betere druk verdeling.

   Ik vind het overigens wel triest dat de namen van slachtoffers en betrokkenen in de media gezet zijn, de mensen in de omgeving van Oosterwolde zitten daar helemaal niet op te wachten.

  • maudoortwijn says:

   Er was juist geen risico op kantelen, dat is mijn punt. Een hoogwerker van 12.000kg kantelt niet als een poot 5cm in de grond zakt.

  • maudoortwijn says:

   Arnold, heb je gezien hoe ze de hoogwerker weer rechtop zetten? Ging dat in één vloeiende beweging, of per stapje? Wat zag je precies? Stond er op dat moment een machine naast de hoogwerker, waarmee ze heb rechtop hebben gezet?

 2. Beetje late reactie maar bij deze: de arm van de machine leek volledig uitgeschoven te zijn op het moment van het ongeval, daarna is de telescoop arm voorzichtig weer ingetrokken. en kwamen de achterste wielen/stempels weer aan de grond.

  • maudoortwijn says:

   Maak dat de kat wijs. Zelfs met een volledig uitgeschoven arm, kan deze hoogwerker het gewicht van 350kg-500kg dragen. De machine is gemaakt op het tillen van bouwmateriaal van ver en op hoogte. Een groepje mensen is een lichte belasting.

   Overigens kan je een bak niet intrekken als deze gevallen is op de gronden daar blijft. Eenmaal gekanteld, dan leunt de bak op de grond (Joost mag weten hoe, maar het gebeurde hier).

   In die toestand zijn de kinderen (met 2 volwassenen) uit de bak geklommen. Dit gaf geen problemen (de bak bleef op de grond). Dat is raar, want zonder belasting (de mensen) zou ie toch echt weer rechtop moeten komen.

   Het is vreemd om vervolgens a) de bak überhaupt te kunnen intrekken, b) dat de hoogwerker terugkantelt als de arm net 10cm is ingetrokken ofzo…. Raar. Ik geloof die redenering niet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.