Nog meer gekibbel voor de bühne: AIVD-directeur weerspreekt uitlatingen Snowden

snowden-russiaDe Nederlandse inlichtingendienst AIVD is volgens directeur Rob Bertholee geen schoothond van de Amerikaanse inlichtendiensten. Bertholee noemt de verwijten van klokkenluider Edward Snowden “absolute bullshit” volgens NRC Handelsblad. Snowden, die in Rusland verblijft, stelde eerder in gesprek met de Volkskrant dat de Nederlandse geheime dienst door de Amerikanen “niet wordt gewaardeerd vanwege hun capaciteit, maar vanwege de vrije doorgang die ze biedt”. Bertholee vindt dat onzin: “Ik zie iemand die vastzit in Moskou, geen kant uitkan en door de Amerikanen wordt beschouwd als een vijand van de staat. Dan denk ik: hoe komt zo iemand aan zoveel kennis en een schijnbaar diepgaande analyse over wat er in Nederland gebeurt?”. De AIVD-directeur is ook kritisch over de Nederlandse journalistiek: “Wie biedt meneer Snowden nou echt tegenspel?”, vraagt hij zich af.
—————————————————————————————–

Bovenstaande is te lezen op nu.nl. Hoe serieus moeten we het publieke gekibbel nemen?

  • Zou de AIVD echt voor de CIA kruipen? Volgens Bertholee (AIVD) niet. Snowden wijst hier naar de CIA. Wat denk ik ervan? Ik denk dat Nederland meer kruipt voor de VN en dat zij deze waanzinnig toegang biedt tot alle resources en menskracht die we hebben.
  • Snowden werkt volgens velen voor de CIA, maar ik denk dat hij ook in een VN-programma past. Daar heeft hij de schone taak om de schuld van alles te geven aan de VS en tegelijk mensen langzaam te laten wennen aan de politiestaat. Want laten we eerlijk zijn: We weten nu dat onze privacy geschonden wordt, maar doordat Snowden het puur feitelijk brengt (zonder de enorme schandalen die zijn voortgekomen uit privacyschendingen), staat het volk niet woedend op de pleinen! [dat laatste is nodig]
  • Bertholee geeft ook een sneer naar de Nederlandse media. Nou! Heus! De Nederlandse media staat zwaar onder invloed van de AIVD, RVD en weer de VN. Waarom denk je dat die niet kritisch zijn of alleen kritisch daar waar het in de agenda past? Dat weet Bertholee ook. Door uit te halen naar de media, suggereert hij het tegenovergestelde.

Samengevat: Dit is puur gekissebis voor de bühne, om zowel Snowden als Bertholee wat geloofwaardigheid te geven. Zou het volk er in trappen?  [alles is nep! de kerels sowieso!]

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Nog meer gekibbel voor de bühne: AIVD-directeur weerspreekt uitlatingen Snowden

  1. maudoortwijn says:

    Die Bertholee moeten we gewoon het paspoort afpakken en dumpen in ISIS gebied. Snowden moet een media black-out krijgen. Dat is een oplichter.

  2. maudoortwijn says:

    Gewoon weg met dit soort onmensen. Als je dit soort bullshit wilt doen met je leven, dan ben je gewoon je status als mens kwijt. Het kost klauwen met geld om die toneelstukje levend te houden en die lui zullen in hun hele leven nooit een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.