Theo van Gogh: EenVandaag 10 jaar later over. Wat valt me op?

Ik -na alles wat ik gezien heb- luister ondertussen niet naar de meningen, subjectieve interpretaties, sfeertjes die worden neergezet. Ik laat alleen de dingen zien, die feitelijk worden weergegeven. En daarna vorm ik mijzelf daarvan (en alleen daarvan) een mening.

Wat zijn die feiten in deze uitzending van EenVandaag?

  1. Bouyeri redactieWijkagent Tom Smakman kende Mohammed Bouyeri. Smakman zat onder andere in de redactie van een buurtkrantje, waar Mohammed Bouyeri voor schreef. Bij dat buurtkrantje was de gemeente Amsterdam ook betrokken, o.a. in de persoon van Tatika Bouz. SAM_1574
  2. De AIVD kende Bouyeri, maar zag hem als niet zo gevaarlijk.
  3. “In september 2004 wordt bovendien een tolk & audiobewerker van de AIVD gearresteerd. Hij wordt later veroordeeld voor het leveren van taps verslagen aan de Hofstadgroep. Die informatie wordt notabene aangetroffen in de woning van Mohammed Bouyeri” (21.ooh in video). [Een moslim AIVD-er in september 2004 (2 maanden voor Van Gogh) arresteren op basis van wat? Wie leverde dat bewijs aan om die arrestatie te doen? Was er iemand in de Hofstadgroep AIVD-informant? Was dat een leidend figuur? Wanneer wist de AIVD/Justitie dat dit bewijs in de woning van Bouyeri was? Opmerking: Meestal gaat men in geheime dienst kringen slechts tot arrestatie over, als a) bewijzen in handen zijn; b) het niet ongunstig is voor grotere belangen. De arrestatie is vreemd!]
  4. Sinds wanneer wordt de AIVD zo afgezeken door politietop en BN-ers in de media? Voor mij is dat een geheel nieuw fenomeen! Waar is dat voor nodig? “Knullig” enzo.
  5. Er wordt wel zeer stellig gebracht dat de politie en de AIVD niet samenwerken. Men doet alsof dit om twee gescheiden werelden gaat. Ik zeg u: Was het maar zo.

Mohammed Bouyeri had in de jaren voor 2004 sowieso goede contacten met de Amsterdamse politie en het Stadsdeelkantoor in zijn wijk. Bovendien kende de AIVD hem. Hoe dat precies in elkaar zat, weten we niet.

ps. Over Theo van Gogh wordt al heel lang gezegd dat hij voor geheime diensten werkte.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.