Wat een toevalligheden rondom Hedy D’Ancona (NOT)

SAM_1546Vandaag liep ik weer eens langs haar grote grachtenpand aan de Amstel in het Centrum van Amsterdam. Hedy D’Ancona. Een aardig optrekje voor een journalist annex politica. Ze noemt zichzelf feministe, maar ik zie alleen vrouwenhaat.

De foto rechts is genomen pal voor haar voordeur. Vanaf hier kijk je over de Amstel naar de Nieuwe Prinsengracht. Achter de brug van de Nieuwe Prinsengracht, komt mijn eigen woning al in beeld. Hedy heeft vanuit de hoger gelegen verdiepingen van haar woning, perfect zicht op mijn huis en mijn straat. Dat zal toeval zijn. Ik ken haar immers niet.

In mijn studententijd was ik bevriend met Dayana van Dijk en Rolf Schuringa. Dat waren van die eerlijke hardwerkende recht-door-zee types. Als je die een project voorstel doet, gaan ze hard aan het werkt. Zijn ze het daarna niet met je eens, dan zouden ze het gewoon zeggen. Ergens eind 1997 begin 1998 vraagt Hedy D’Ancona de Groningse Dayana mee op werkbezoek naar Zimbabwe. Kende ze haar? Dat soort contacten had ze niet in Groningen. In 1999 komen Dayana en Rolf te overlijden tijdens een vakantie. Een naar idee en het is ook een vreemd verhaal. Toeval?

In het jaar 2000 hoort één van mijn collega’s mij uit over of ik haar ken: Hedy D’Ancona. Nu heb ik wel eens een Opzij gekocht in een ver verleden, maar verder kende ik haar niet. Dat vond hij wel amusant. Ik snapte dat niet.

In de jaren 2008-2009 is voormalig collega en destijds kennis Carla Bastiaansen gevraagd mee te doen in het gang stalking programma. Vreselijk. Het contact heb ik daarom verbroken, want wat heb je aan zo iemand? Het Verzetsmuseum denkt daar anders over. Bastiaansen zit daar nu in het bestuur. Ik ga er dus ook maar vanuit dat het toevallig is dat Hedy D’Ancona in het Comité van Aanbeveling zit van het Amsterdam Verzetsmuseum.

Sinds kort weet ik dat mijn geboortedorp een nieuwe burgemeester heeft, benoemd door Plasterk. Ik had namelijk een keurige reputatie in mijn dorp en ook mijn VWO-docenten waren enthousiast. Iemand moet dus de leugens managen in 2015. Ik heb Martijn Dadema nog nooit ontmoet en had nog nooit van hem gehoord. Toevallig zag ik dat hij op mijn Linkedin.com pagina langskwam. Het toeval wil dat hij in 2013 nog wat deed voor de United Nations in New York (link). En zijn vriendin krijgt via de Fiep Westerhof Stichting weer werk toegeschoven. En wie is daar voorzitter? D’Ancona (voorzitter van bestuur FWF). De cirkel is weer rond (link). Het kan allemaal toeval zijn. Echter, ik denk dat het niet zo is. Hedy deelt excuus Truus baantjes uit aan meelopers.

Tot op de dag van vandaag presenteert Hedy zich als het zielige slachtoffer. Die dikke kop zit zelfs vooraan bij het Verzetsmuseum. Hoe schijnheilig.

Ik heb in 2013 eens aangebeld bij Hedy, want waarom niet een gesprek? Ik kon het zelfs opbrengen keurig beleefd te zijn naar het mens. Ze deed alsof ze me niet kende en gooide snel de deur dicht, bitsend: “Ik zit sinds 1999 niet meer in de politiek!”. [Waar zit je dan in Hedy? ]  U begrijpt ik ben geen fan.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, Dayane & Rolf and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.