Theo van Gogh: Hield Mohammed Bouyeri een finale repetitie?

Soms besef je pas later dat een ooggetuige iets vreemds zegt. Met de kennis van nu (over hoe geheime diensten werken), probeer ik onderstaande uit het NRC te interpreteren.

524698266NRC: ROTTERDAM, 8 JAN 2005. ‘Die ken ik’, dacht een Britse getuige toen hij op de ochtend van 2 november uit het raam van zijn woning aan de Amsterdamse Linnaeusstraat keek. Hij had deze man, die zojuist Theo van Gogh heeft neergeschoten, eerder gezien, zo zegt de Brit kort na de moord tegen de politie. Drie weken eerder, toen hij zijn hond ging uitlaten in het Oosterpark. Op de hoek bij De Sleutelkoning had hij een Marokkaanse jongeman zien staan. Een week later zag de Brit de man opnieuw, op dezelfde plek. De man droeg dezelfde kleren als bij de moord: een jas over een traditioneel islamitisch gewaad, een wollen mutsje op het hoofd. ,,Hij viel echt op door zijn verschijning”, verklaart de getuige. ,,Toen ik dus uit het raam keek nadat ik schoten had gehoord, herkende ik hem direct. ”

Volgens deze Britse getuige in het NRC, heeft Mohammed Bouyeri minstens twee keer eerder op precies die plek voor de “Sleutelkluis” gestaan (link). Als we er even vanuit gaan dat deze Britse getuige in kwestie niet alle dagen van de week continue de straat in de gaten houdt, zal Mohammed Bouyeri waarschijnlijk vaker dan 2x in die buurt zijn plan hebben uitgedacht en geoefend. Hij heeft dus alles zorgvuldig voorbereid en men mag aannemen dat hij de locatie en de vluchtroute (Oosterpark) bewust gekozen heeft. Wij hebben ons in een eerder blog al verbaasd over de keuze van de locatie en de keuze van de vluchtroute. Die keuzes waren juist niet handig, tenminste… tenzij het een false flag is. Dat gaan we hier niet herhalen. Lees het: link.

kaartje_vangoghHet is niet zo vreemd om een aanslag van tevoren uit te denken en rond te lopen op de plek in kwestie, om de situatie ter plekke te verkennen. Het is wél vreemd om dit te doen met exact dezelfde kleren aan als Bouyeri wilde dragen die dag. Waarom? Ik snap dat hij als eenling kiest voor een dry-run, maar dit hoeft niet met die muts en een jurk in die witte kleur. Het valt namelijk op, een witte djelabba. Hij had voor de dry-run veel beter kunnen kiezen voor een onopvallende kleur djelabba. Dat voelt voor hem hetzelfde, maar valt minder op. Tenminste….. tenzij de dry-run niet alleen voor hemzelf was, maar er ook partners in crime zijn. In dat laatste geval, is er een reden om exact dezelfde kleren te dragen. Wat je doet in de dry-run, moet visueel herkenbaar zijn voor de anderen.

En dan nu het idiote toeval dat deze man Mohammed ziet exact op die plek voor de sleutelwinkel. Mohammed heeft dus geoefend om lopend weg te komen en dan sowieso langs de sleutelwinkel te gaan. Waarom? Ik vind het vreemd. Ten eerste, Mohammed had het plan om Theo van Gogh aan te vallen aan de overkant van de weg, waarbij hij met de fiets zou zijn. Hij kon vooraf niet weten, dat Theo na het vuursaldo de weg zou over rennen. Juist door Theo’s gedrag, is Mohammed Bouyeri zijn fiets kwijt en loopt hij aan de andere kant van de weg. Wie zou van tevoren kunnen denken dat Theo van Gogh met meerdere kogels in het lijf een drukke straat over rent? Ik niet! Het zou daarom logischer zijn, als Mohammed twee keer was gezien, terwijl hij bijvoorbeeld met zijn fiets rechtsaf slaat de Reinwardtstraat in. Vanuit Mohammed gedacht, zou de dry-run een wegfietsen zijn van de Linnaeusstraat aan de kant van het Stadsdeelkantoor! En natuurlijk breng je de omgeving in kaart om alternatieve vluchtroutes te bedenken. Maar hij werd twee keer gezien en beide keren lopend op de hoek bij de sleutelwinkel.

Kijk eens. Welke alternatieven waren er? Tenminste…. tenzij, dit een false flag is die samen met de politie is opzet. Maar anders, is er een ideale vluchtroute dichtbij. Niet ver van waar Mohammed’s fiets ligt op de Linnaeusstraat, kan hij rechtsaf slaan de Reinwardtstraat of Wijttenbachstraat in. Na nog geen 200 meter is er links een markt. De Dappermarkt is één van de drukst bezochte markten in Amsterdam en open van maandag tot zaterdag. Het is daar altijd een drukte van jewelste en als Marokkaan val je er niet op. Waarom kiest Bouyeri voor het Oosterpark en niet voor de Dappermarkt? Ik kan geen enkele reden bedenken, tenzij… hij wil dat de politie hem de gehele tijd zou kunnen zien en volgen. Dat is vreemd.

ps. Waarom heeft hij eigenlijk zijn hoofd geschoren? Is dat om herkenbaar te blijven voor het geval hij zijn muts verliest? Ik begin het me af te vragen.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Theo van Gogh: Hield Mohammed Bouyeri een finale repetitie?

  1. theyknew says:

    Kom op Maud, als je “Het spel van de wolf” hebt gezien dan kan je redelijk inschatten wat er is gebeurd. Op 26 oktober 2004 wist de AIVD al dat er een aanslag op Theo van Gogh gepleegd zou gaan worden.

    http://www.npo.nl/2-11-het-spel-van-de-wolf/02-11-2014/VPWON_1227735

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.