Theo van Gogh: En wat doet die paraplu daar op de hoek?

messteek 524698266

Bovenstaande foto’s zijn de foto’s die we het meest gezien hebben in de kranten. Het vreemde is, we zagen niet beide foto’s in één en hetzelfde artikel staan. Waarom?

Op de foto rechts staat iemand (met een zwarte jas en zwarte paraplu) links van Bouyeri op de hoek bij de sleutelwinkel. De witte cirkel om Bouyeri maakt dat het niet eens opvalt. Bouyeri loopt hier enkele seconde na de moord op Van Gogh, weg naar het Oosterpark.

Op de foto links ligt Theo. Hij reed kennelijk met open jas op de fiets, toen hij aangevallen werd. Zijn spijkerbroek en overhemd laten geen sporen van regen zien. Ik zie geen drup! Achter hem mensen zonder dikke jas of paraplu. Niets duidt erop dat het regent.

Wat doet die paraplu daar dan? Ik weet het niet. Ik weet wel, dat als ikzelf een dergelijk script moest draaien, ik het zou opdelen in twee delen. De eerste akte loopt vanaf het moment dat Theo aan komt fietsen totdat Bouyeri de klus geklaard heeft en wegloopt. De tweede akte begint net nadat Bouyeri bij Theo wegloopt. Dan ineens moet er politie aan komen vanuit alle hoeken. Dan ineens laat het Amsterdamse corps zien dat ze er direct bovenop zitten. Die tweede akte laat je logischerwijze ingaan, als Bouyeri op de hoek bij de sleutelwinkel staat. Hij is op dat moment zichtbaar vanuit verschillende hoeken (link). Een paraplu helpt, om dat moment zichtbaar te maken voor alle hulptroepen verderop. Weet ik dat zeker? Nee. Ik weet wel dat een paraplu vreemd is. En geen journalist die het schrijft.

Is Theo van Gogh vermoord door de Amsterdamse driehoek?

ps. Ik kan mij deze dag zelf nog herinneren. Mijn auto stond geparkeerd op het Andreas Bonnplein aan de Mauritskade. In 2004 had ik nog geen geen vergunning en dit is 5 minuten lopen vanaf mijn huis. Ik was wat laat voor werk (na 9.00h). Vanwege een schietpartij mocht ik niet de gebruikelijke uitgang van die parkeerplaats gebruiken (oprit naar de Mauritskade). Een politie-agent vertelde mij dat ik over de stoep rechtsomkeer moest maken, naar de Mauritskade de andere kant op, vanwege een schietpartij. Niet wetende dat dit om Theo van Gogh ging, deed ik dit gedwee. In mijn herinnering regende het niet (auto niet nat) en was het een relatief zachte novemberdag. Op deze manier hebben ze voorkomen dat mensen ook maar konden zien (niet eens van afstand!) wat er gebeurde op de Mauristkade. Er is namelijk logistiek (CSI-technisch) geen reden om mij niet gewoon de uitrit van de parkeerplaats te laten gebruiken en me dan te dwingen vanuit die uitrit de Mauritskade de andere kant op te nemen. Tenzij: ik niets mocht zien! 

https://www.youtube.com/watch?v=J-KQ0IKvbV0 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Theo van Gogh and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.