1997 de Veldslag bij Beverwijk: Stel dat, hoe had ik het dan gedaan?

SUPPORTERSOORLOG-PICORNIE-PRIJSNa grondige analyse van het online beschikbare materiaal, heb ik geen sluitend bewijs dat deze veldslag (één dode, Carlos Picornie, RIP) een complot van geheime diensten is. Wel heb ik mijn vragen, maar dat is onvoldoende. Dat betekent niet dat ik het uitsluit, in tegendeel! Hier klopt iets niet. Vanaf 1997 loopt er een programma in Nederland om langzaam steeds meer sociale groepen onder controle te brengen, om zo geleidelijk een politiestaat in te voeren. Ik sluit niet uit, dat deze veldslag een geplande provocatie is van de geheime diensten tegen de hooligan clans: alles behalve dat.

Op basis van mijn vergaarde kennis over de werkwijze van de geheime diensten, heb ik uitgewerkt hoe ik denk, dat zij zoiets zouden aanpakken. Dat is exact wat we zien gebeuren.

 • SAM_1190Agenten houden ervan het op video vast te leggen, waarbij het net niet goed zichtbaar is voor het publiek. Dat geeft ze het gevoel dat het publiek zo dom is! Ze noemen dat: ‘in plain sight’, maar zonder dat er voldoende bewijslast is. Dat vinden ze leuk voor in hun dossiers. [Rechts staat iemand met camera, te zien in de video om 13.03:17.]
 • Van tevoren wordt ieder detail van de omgeving uitgedacht, opdat alles precies zó zichtbaar is voor de deelnemers en het publiek thuis, zoals zij bedacht hebben dat ze willen. Kosten nog moeite worden gespaard om precies het beeld te creëren, dat ze het publiek willen laten zien (vernielde auto’s, verkeerschaos, doden) liefst samen in één persfoto.
 • Gedurende het event worden overal mannetjes neergezet (zo min mogelijk alleen), opdat de realisatie van het plan van alle kanten gemanaged kan worden en men ook zeker kan zijn dat de afloop is zoals gepland.
 • Er is vervolgens veel aandacht vanuit media en politiek, om het voorval te vertalen naar de gewenste maatregelen, e.g. nieuw beleid, zwaardere middelen inzetten etc.

Hoe zou ik het doen? Hieronder een uitgewerkt scenario, waarin ik puur ter illustratie verwijs naar figuren die in de video te zien zijn. Hiermee beschuldig ik dus niemand!

De planning van de veldslag  (als het echt zo is, dat dit geheime dienst is)

 • Na de confrontatie tussen Ajax en Feijenoord hooligans op de A10, zijn beide groepen te porren voor een revanche. Bij de A10 zou men een 50 tegen 50 gevecht houden, waar Feijenoord toen is komen opdagen met veel grotere aantallen. Ajax hooligans zijn daarop weggerend. In beide kampen maakt dat emoties los. Men wil revanche op 23/3.
 • Er wordt vooraf bepaald wie geschikt is om te offeren. Ik weet niet hoe men dat bepaalt. Carlo Picornie was geboren op 15 oktober 1961 en was door zijn leeftijd, werk en gezin eigenlijk niet meer actief binnen de harde kern van de F-Side. Hij is wel een bekende naam in die wereld, maar geen vaste teamgenoot meer. Zou het dan makkelijker zijn om je te isoleren van je maten tijdens een gevecht? Iemand die een gezin achterlaat, dat doet het goed in de media. Wellicht is hij gekozen, omdat één van de undercover agenten een band met hem heeft en deze hem makkelijk kan overhalen te gaan. Ik sluit uit dat het slachtoffer willekeurig gekozen is. Dat is niet hoe ze werken. Voor zover bekend, wisten Feijenoord hooligans vooraf niet dat Picornie erbij zou zijn.
 • Carlo Picornie wordt vervolgens wekenlang in de gaten gehouden, om inzicht te krijgen in zijn routine. Wat doet hij zoal op zondagochtend? Wat zijn momenten waarop hij over te halen is, om mee te vechten tegen Feijenoord? Rondom De Dam zijn er meerdere AIVD-huizen, zodat er weinig extra opgezet hoeft te worden.
 • In beide groepen hooligans zijn undercover agenten geïnfiltreerd, die zullen stoken en aansturen. Ajax heeft mede de locatie bepaald. Zij stonden immers te wachten naast de Zwarte Markt in Beverwijk, wetende dat Feijenoord hooligans er langs zouden rijden. Ze waren als groep zichtbaar vanaf de snelweg. De geheime dienst kiest vaak een locatie met een symbolische betekenis: de verdedigingslinie van Amsterdam. Undercover agenten overtuigen de hooligans van een confrontatie op exact die plek.
 • SAM_1230Er wordt uitgezocht wat het gezichtsveld (camerahoek) is van de camera van Rijkswaterstaat. Deze wordt eventueel aangepast. Hierna wordt zorgvuldig gepland hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de moord in ‘plain sight’ kan plaatsvinden (zichtbaar voor het publiek) en zonder dat er sluitend bewijs is wat verwijst naar de daders. De diensten houden er bovendien van om een moord in fasen te plegen (positioneren, verdoven, verwonden, afmaken). Auto’s worden strategisch geparkeerd, zodat deze in de juiste mate (afhankelijk van windrichting die dag) het blik van de camera af en toe belemmeren. [In bovenstaande foto zien we een overzicht van wat de camera ervan kan zien. Links achter lopen Ajax hooligans terug naar de Zwarte Markt. Links voor lopen Feyenoord hooligans terug naar de snelweg. Rechts voor de 2 mannen op een snelweg afrit. De brandende auto staat precies tussen de camera en de plek waar Carlo Picornie ligt. Carlo kan aan het gezichtsveld onttrokken worden, door brandbaar materiaal in de brandende auto te gooien, waardoor het vuur oplaait. Dat gebeurt ook. In de video is dit te zien om 13.01:58s]
 • Door het hele scenario zó te plannen, wordt het ergste geweld aan het gezichtsveld onttrokken, maar kan de gemiddelde Nederlander met twee persfoto’s zien hoe er: doden vallen, auto’s in brand staan en het verkeer lang belemmerd is. Het zijn de hooligans die er onbetwist slecht uit zien. Dat moet luid, duidelijk en visueel zijn.

Ochtend van 23 maart 1997  (als het echt zo is, dat dit geheime dienst is) 

 • Carlo Picornie wordt door één van zijn maten aangesproken, als hij een broodje gaat halen op De Dam. Ze houden hem immers al even in de gaten. Hij besluit mee te gaan om te vechten tegen Feijenoord. Ik had zelf een alternatief slachtoffer achter de hand gehouden, mocht Carlo afzien van deelname en huiswaarts keren.
 • Ajax hooligans verzamelen rondom de Zwarte Markt in Beverwijk. De politie had vooraf wat ME bij de Zwarte Markt gezet, om marktbezoekers te beschermen. De groep ME-ers was te klein om de veldslag te voorkomen. Wel kunnen deze ME-ers ervoor zorgen dat de Ajax groep niet te snel terugkeert naar het weiland achteraf.
 • Twee van de undercover agenten zorgen ervoor, dat ze in de Feijenoord colonne in de eerste of tweede auto rijden. Op die SAM_1206wijze kunnen ze de groep laten stoppen (men rijdt immers in colonne), op het moment dat het tot confrontatie met Ajax moet komen. Getuigen onder de Feijenoord supporters geven aan, dat op de A9 direct na het Noordzeekanaal, iemand in één van de eerste auto’s zijn hand links uit het raam stak, remde, en SAM_1264“Joden!” riep. Hierop (ongeveer 12.45h) stoppen ze allemaal, zetten de auto’s aan de kant van de A9, en steken de weg over naar het weiland aan de overkant. Het is duidelijk. [De foto hierboven laat een viertal mannen zien, waarvan er twee om 13.05h teruglopen naar de auto’s helemaal vooraan in de stoet (foto 2).]

Veldslag van 23 maart 1997  (als het echt zo is, dat dit geheime dienst is) 

 • Het grote gevecht zelf is niet door Rijkswaterschap opgenomen. Er zijn wel opnamen beschikbaar vanaf het moment dat het grote gevecht ongeveer op zijn einde loopt. Om 13.00h lopen de Ajax en Feijenoord supporters bijna allemaal weg van het veld, waar vlak daarvoor het gevecht heeft plaatsgevonden. Dat is wanneer de video begint.
 • SAM_1244Rondom het veld positioneren ze agenten. Om 13.00:29s staan er bijvoorbeeld twee mannen rechts op de afrit, die blijven staan kijken. De één draagt een zwart outfit. De ander draagt een lichtgrijze hoody met een donkere broek. Deze agenten op de uitkijk, moeten voor andere agenten makkelijk herkenbaar zijn, zonder dat deze door de hooligans zelf als zeer opvallend gezien wordt. Een voorbeeld hiervan is oranje kleding of een spierwitte broek. Er worden afspraken gemaakt wat er moet gebeuren op het moment dat er een bepaalt signaal gegeven wordt (een signaal kan zijn: als een herkenbaar persoon wandelt van plaats A naar plaats B op het veld).
 • Het is voor mij niet duidelijk hoe ze ervoor zorgen dat juist Carlo Picornie exact op die plek in elkaar wordt geslagen door een grote groep Feijenoord hooligans tijdens het grote gevecht. Het verhaal gaat dat minimaal 15 man op hem heeft ingeslagen tijdens het grote gevecht (iets voor 13.00h). Dat is ongebruikelijk voor hooligans. Hoe zou ik dat aanpakken? Ikzelf zou een “vriend van Ajax” naar Carlo laten roepen om mee te lopen naar de brandende auto’s om daar te helpen vechten. Dan zou een vijftal undercover agenten de aanval op Picornie inzettten en tegelijk meer Feijenoord maten erbij roepen “om te helpen”. Als het vechten bijna is afgelopen, dien je een soort rape drugs toe, opdat hij zeker blijft liggen. [positioneren en verdoven]
 • Na een korte grote veldslag van enkele minuten, geef je aan de Ajax undercover agenten het signaal, dat deze moeten aanmoedigen om “terug te trekken” en het erbij te laten.  Aangezien Ajax in de minderheid is die dag, zal dit lukken. Het is dan 13.00h.
 • De undercover agenten bij Feijenoord geven een vergelijkbaar signaal af, zodat het grote gevecht stopt. Het weiland (aan de linkerzijde) is dan al min of meer leeg. Gevechten tussen hooligans duren vaker kort, omdat men ieder moment de politie verwacht en voor die tijd weg wil zijn.
 • SAM_1195Je positioneert enkele undercover agenten op de plek waar Feijenoord en Ajax min of meer uit elkaar gaan. Ajax loopt links achter weg. Feijenoord loopt naar rechts en dan de bocht om naar links voor, terug naar de snelweg. Door enkele lieden te plaatsen tussen weglopend Ajax en Feijenoord in, voorkom je dat Ajax-jongens terug lopen om Carlo Picornie op te halen. Hij moet immers alleen achter blijven. Op 13.00:43 zien we achteraan een man met een witte broek en grijze (lichtbruine?) jas, die een dergelijke rol zou kunnen spelen. Hij lijkt eerst een aantal Feijenoord jongens om hem heen aan te spreken (die overigens voldoen aan het signalement van de drie mannen die daarna Picornie nogmaals aanvallen), waarna hij richting Ajax loopt (als een soort hekkensluiter). Om 13.01:00 zien we hem links uit beeld lopen. Ik zou op diezelfde plek aan de Ajax kant een undercover agent zetten, die iedere bezorgde Ajaxied zal gerust stellen “ik haal Carlo wel, ga jij maar vast”. Nogmaals, ik kan niet beoordelen of dit zo is gebeurd, maar zo zou ik het aangepakt hebben.

Moord van 23 maart 1997  (als het echt zo is, dat dit geheime dienst is) 

 • Het grote gevecht is afgelopen en iedereen loopt terug naar waar die vandaan kwam. Om 13.00:47s zien we hoe Carlo Picornie op de grond blijft liggen, achter de brandende auto direct onder de WT-W-4 letters links in beeld.
 • SAM_1247Vanaf 13.01:00s wordt Carlo Picornie opnieuw door 2 kerels aangevallen, hoewel hij al op de grond ligt (en hij ligt er al even). Het echte gevecht is dan al afgelopen. Deze persoonlijke aanval gaat tegen de hooligan mores in. Overigens  dragen deze aanvallers ongeveer dezelfde kleur kleren en pet, als de mannen die de ‘witte broek’ aanspreekt op 13.00:44s en 13.00:47s. Omdat er tussentijds uitgezoomd wordt en er meer datzelfde outfit dragen, is dit niet zeker. Ook dat is wat ik zou doen: de coördinatoren in opvallende kleding en de fysieke daders in onopvallende standaardkleding (zoals spijkerbroek, donkere jas, met een lichte pet/hoody). [verwonden]
 • Op datzelfde moment (13.00:01s) zien we de man in de witte broek met de grijze jas helemaal links uit beeld verdwijnen. Hij staat achteraan bij de Feijenoord clan, zodat de laatste Ajax hooligans niet verder lopen, maar op afstand blijven.
 • Om 13.01:09 zien we een man in een oranje jas van rechts in het beeld naar links lopen. Hij draagt een camera. Ook dat zou ik doen. Op exact het moment dat de tweede aanval op Carlo plaatsvindt, iemand in opvallende kleding van positie laten veranderen, zodat iedereen weet wat de status is (timing aangeven). Hij loopt rustig.
 • Hierna komt een derde man (in zwart, zonder wit hoofddeksel, iets lichtere broek) de twee aanvallers “helpen”. Uiteindelijk houden ze hem met zijn drieën vast om kwaad te doen. Dan lopen we weg. Carlos Picornie zit dan rechtop op de grond SAM_1252 SAM_1286(om 13.01:45s). Merk op dat de derde man kennelijk heeft staan toekijken, rechts net buiten beeld, en dat hij het moet afronden. Eén van de twee oorspronkelijke aanvallers sleurt hem erbij. Na enkele seconden toetakeling (het lijken messteken), geeft diezelfde man aan dat ze moeten afhaken, waarop ze alle drie rechts uit beeld verdwijnen (om 13.01:46s) en zich weer voegen bij de man in de witte broek (13.01:43s). In feite zijn er continue twee aanvallers en één de wacht geweest, waarbij ze de rol van wacht hebben afgewisseld (dat is wat professionals doen).
 • Als de camera weer uitzoomt, zien we dat van de twee mannen rechts op de afrit, alleen de man met het donkere outfit nog op de uitkijk staat (13.01:50s). De man in de lichte jas/hoody met de donkere broek is weg. Dat is wat ik ook zou doen: Een eindverantwoordelijke ter plekke laten kijken om te zien, of deze fase van de klus volbracht is. En om het team dan terug te halen.
 • Om 13.01:58s tot 13.02:01s zien we Carlo nog steeds zitten op dezelfde plek. Hij ligt niet. Alle Feyenoord supporters lopen terug tot in de bocht rechts achter. Het natuurlijk verloop maakt dat Carlo snel alleen zal zijn (ook zonder Feijenoord getuigen). Vanaf 13.02:02s is het beeld enkele seconden verstoort. Daarna lijkt het alsof Carlo op de grond ligt achter de rode auto (die niet fel brandt, maar vooral rookt). Goed kunnen we het niet zien, maar hij is daar nog wel.
 • Om 13.02:08 lopen twee mannen in grijs/donkere kleding direct langs de brandende auto, waarna deze weer in vuur en vlam staat. Waarschijnlijk gooiden zij iets brandbaars in de auto.
 • SAM_1214Om 13.02:09 en 13.02:10 gooit een man met een donkere jas en een lichte spijkerbroek iets achterin de vlammen van de auto (dat is wat ik zou doen om bewijs te vernietigen). Deze man komt samen aanrennen met de man in de witte broek met de grijze jas; een man in het donker met een witte pet, en nog een man. Zij dragen dus dezelfde kleren als de drie aanvallers, aangevuld met de man met de witte broek.
 • SAM_1213Om 13.02:54s zien we 1 persoon in de grote stoet Feyenoord jongens de andere kant op draaien (teruglopen). Hij draagt een lichte jas/hoody met een donkere broek. Als ik het zou doen, zou deze man de coördinator zijn die we eerder zagen helemaal rechts op het andere pad (naast de ene man in het zwart, om 13.00:29s). Hij zorgt er in ieder geval voor dat iedereen bij de groep is, want hij houdt het achteraan in de gaten.
 • Het viertal rent nog enkel seconden door, zodat zij niet langer helemaal achteraan lopen in de Feyenoord groep die het slagveld verlaat (dat zou ik ook doen, mocht ik dader zijn). Het viertal voegt zich op dat moment bij de vijfde man, die een grijze jas/hoody draagt en een iets donkere broek. Deze man keek al enkele seconden achterom om te zien waar zijn vrienden bleven. Om 13.02:24s lopen ze samen links het beeld uit. Mocht ik gelijk hebben, dan is de man in de grijze jas/hoody dezelfde als voorheen (om 13.00:29 rechts in beeld; wacht houden -met 2 man- op het pad rechts).

Terug naar de snelweg  (als het echt zo is, dat dit geheime dienst is) 

 • Dan strompelt er links in beeld vanuit het weiland nog een tweede man, die amper op zijn benen kan staan. Hij loopt in feite in de richting van de laatste Feyenoord hooligans, maar lijkt daar niet bij te horen. Het is waarschijnlijk supporter H. Joos, een bekende van Picornie. Hij is te zien om 13.01:49s in het weiland links. Hij gaat uiteindelijk liggen ongeveer 15 meter bij Carlo Picornie vandaan.
 • Om ongeveer 13.02:13s, haalt een eenzame Feyenoord hooligan in zwart (dat neem ik even aan, wie zou het anders zijn?) hem in. Deze man loopt richting de bocht rechts en loopt dan net het weiland op. We zien hem daarna niet meer op het pad. Opvallend is hoe deze man achterom kijkt enkele seconden voor hij Joos passeert, alsof hij zeker wil zijn niet gevolgd te worden (13.02:20s). Nadat deze man Joos passeert (13.02:22, zie achtergrond van foto bij vorige kopje), gaat deze laatste ‘kapot’ op de grond liggen. Joos is te zien in de foto onder, waar hij ligt net boven het pad (om 13.02:41).
 • SAM_1209Op datzelfde moment verlaten de laatste Feyenoord hooligans de verbrande auto’s (13.02:40). We zien (vermoedelijk) een fotograaf rechts in beeld neerknielen om een foto (?) te maken van Joos met de autobrand op de voorgrond. Ook dit is te zien op de foto rechts. Hij draagt een jas tot over de heupen met een donkere broek (13.02:30). Bovendien heeft hij iets bij zich wat hij op de straat legt.
 • Als ik iemand op Carlos af moet sturen om zeker te zijn dat hij echt dood is (een dodelijk letsel leidt niet tot onmiddellijk sterven), zou ik tegelijk iemand anders een excuus geven om de Feyenoord kliek in de gaten te houden en nóg iemand anders neerzetten die het pad naar Ajax goed kan zien. Beide hebben een reden om stil op een vaste plaats te blijven. Overigens zou de fotograaf bij het vuur dezelfde man kunnen zijn, als eerder rechts op het pad stond (met de man in het wit, om 13.00:51). Om 13.01:49 stond deze man er nog. [Nogmaals, geen bewijs/beschuldiging, dit is slechts hoe ik vermoed, hoe zij te werk zouden gaan, puur illustratief]
 • SAM_1237 SAM_1234
 • De enorme vuur- en rookontwikkeling zorgt ervoor dat niemand van enige afstand kan zien wat er achter de rode auto gebeurt. Op 13.02:45s zie ik de man in het zwart in ieder geval niet meer lopen over het pad. Hij zou op dat moment bij een normaal wandeltempo net weer in beeld moeten zijn rechts. We zien op dat moment achter de vlammen (waar Carlo ligt) nog duidelijk een zwarte schim bewegen (13.02:44s). Hij SAM_1232buigt zich over Picornie. Het zou een bezorgde bekende van Carlo kunnen zijn, maar het is opvallend dat hij alleen is en dat hij zich weinig zorgen lijkt te maken om Joos (bekende van). De fotograaf moet deze zwarte schim zien. Als deze man aan komt lopen, is zijn kleding goed te zien. Hij heeft zijn jas open en draagt een lichter grijs T-shirt onder de zwarte jas (heuplengte). Dit is hetzelfde outfit, als de man die later in SAM_1233de video praat met de motormuis op de snelweg. [Hopelijk biedt nadere videoanalyse uitsluitsel] Op de foto’s rechts is te zien hoe een zwarte schim beweegt boven het lichaam van Carlo. [afmaken]

SAM_1236SAM_1235

 • De Feyenoord supporters lopen vervolgens allen terug. Op 13.02:53 zien we hoe het slagveld achtergelaten wordt. Er staat op dat moment 1 auto fel in de brand, waardoor het zicht op Carlo Picornie is belemmerd. Ikzelf zou vlak voor het vertrek een undercover Feyenoord hooligan iets brandbaar in die auto laten gooien.
 • Om 13.05:59 loopt een laatste persoon weg van het vuur naar de snelweg. Dit is de man met het bomberjack die we even later zien arriveren bij de snelweg, tegelijk met de twee mannen die met de politie gaan praten.

Wie hingen er verder rond  (als het echt zo is, dat dit geheime dienst is) 

 • Om 13.03:15s zien we opnieuw de cameraman met de oranje jas en de blauwe broek. Hij heeft stekelig haar. Als de grote groep (laatste groep) Feyenoord jongens langs hem heen lopen, haakt hij bij hen aan. Om 13.04:33s is te zien hoe de cameraman met de oranje jas rechts onder het beeld inloopt, samen met de groep Feyenoord supporters. Om 13.04:41s is goed te zien dat ze met zijn vieren lopen: de oranje jas; de witte broek; en 2 mannen in zwart, waarvan 1 met een wit hoofddeksel.
 • Om 13.03:55s is goed te zien hoe de auto’s zijn opgesteld en welke auto’s vooraan stonden in de stoet. In enkele alinea’s hierboven, is de foto daarvan opgenomen.
 • Om 13.04:58s splitst het viertal op. De man met de oranje jas loopt met een man in zwart naar links. Hij loopt naar 1 van de 2 auto’s vooraan in de stoet. Het moet 1 van deze 2 auto’s geweest zijn, die vooraf aan het gevecht het stopsein gegeven heeft aan de colonne auto’s, om bij de Zwarte Markt het gevecht aan te gaan.
 • Om 13.06:19s is te zien hoe Ajax supporters terug gekomen zijn naar het slagveld om de schade te overzien. Daar treffen zij een zwaar gewonde Carlo Picornie aan. Hij is uiteindelijk in de ambulance overleden. Als dit georganiseerd is door geheime diensten, dan zou ook de bemanning op de ambulance ervoor zorgen dat iemand niet veilig aankomt. Tenminste, als van tevoren is afgesproken dat diegene geofferd wordt.

SAM_1282 SAM_1285

 • Om 13.07:13 is te zien hoe twee mannen praten met de politie (foto’s boven). Dit zijn volgens de advocaat van de Feyenoord ex-verdachten niet de vaste contactpersonen voor de supporters bij de politie en ook geen hooligans. Wie zijn deze twee mannen? Zij kwamen aanlopen vanaf de overkant van de snelweg naar de politie, om 13.06:57s. Op datzelfde moment komt ook een derde man met een zwart bomberjack uit de berm op de snelweg lopen. Deze drie lijken samen aan te komen. Deze twee mannen die naast de politie staan, voldoen exact aan het signalement van de ‘zwarte schim’ en de fotograaf. Ik meende op 13.02:41 zelfs een lichtelijk kalend achterhoofd te zien van de fotograaf. Dit zou me allemaal niet verontrusten, als ik hen naar de politie had zien rennen en de motormuizen vervolgens naar beneden zouden rijden om een zwaargewonde Carlo te beschermen. Een persfotograaf heeft vast een mobiel in 1997. De ‘zwarte schim’ heeft zelf geen ambulance gebeld, want 5 minuten nadat hij naast Picornie neerknielt, is er nog geen ambulance te zien (bedenk: zondagmiddag 1300h, direct aan de snelweg: link).
 • Niet lang daarna begint de stoet weer te rijden. Het is rond 13.08h. Als de stoet verder rijdt zien we dat niemand meer bij de politie staat.

Nogmaals, het bovenstaande scenario is fictief. Het dient slechts om te illustreren hoe acties van geheime diensten opgezet worden. Alles wordt gemanipuleerd. Er is nooit één schuldige. Je kan niets bewijzen. Voor hetzelfde geld is dit allemaal een vreselijk ongeluk en zijn mijn suggesties ongepast. Dat wat ik hierboven beschreven heb, hoeft hier niet gebeurd te zijn. Ik weet het gewoon niet. Wel weet ik dat dit soort zaken zo gebeuren. En dat in dat geval heel veel mensen meehelpen. En dat is eng.  

Samengevat, ik kan niet bewijzen dat ook dit voorval onderdeel is geweest van het programma dat sinds 1997 loopt in Nederland. Wel kan ik me herinneren hoe (iemand waarvan ik pas achteraf wist dat hij voor de geheime dienst werkte) wat opmerkingen maakten over iets wat gebeurd zou zijn bij de Velzertunnel. Ik werkte in het jaar 2000 zo’n 5 maanden bij Hoogovens in IJmuiden en reed er dagelijks langs. Ik had alleen geen idee dat dit de locatie was van de Veldslag in 1997 en begreep zijn opmerkingen niet.

Hoe zou ik dit zelf gedaan hebben, als ik de middelen had die zij hebben? 

 • Laat een maatje Carlo Picornie meesleuren naar precies dat deel van het weiland. 
 • Beuk met een groepje op hem in tijdens het grote gevecht en geeft aan het eind van de veldslag wat rape drugs, zodat hij alleen achterblijft in wat verdoofde toestand. 
 • Stuur een clubje erop af (niet herkenbaar) die dodelijk letsel toebrengen. 
 • Als iedereen weg is, dient iemand een middel toe, waardoor óf het hart direct stopt óf men in coma raakt (in het tweede geval wordt het hart gestopt in de ambulance). 
 • Op deze wijze is men zeker dat hij direct dood is, met een dodelijk letsel als schuld. 

En ik had ervoor gezorgd dat in de driehoek van Beverwijk slechts mensen zitten, waarvan je weet dat ze wegkijken wanneer gevraagd en praten zoals de ‘autocue’ dicteert. Geen goede burger zal er ooit wat aan hebben (link). 

ps. Weet iemand in welke hotel Carlos hotelmanager was?

pps. Op 23 maart 1997 vond in een weiland in Beverwijk deze bloedige veldslag plaats tussen hooligans van Ajax en Feyenoord. Carlos Picornie wordt hier vermoord op 23 maart. Dan is er een tweede moord, 6 maanden later. Op 27 september 1997 schiet F. van der S. (34) in de caravan op het parkeerterrein van de Zwarte Markt in Beverwijk zijn echtgenote (32) dood. Zij was prostituee en verliefd geworden op een klant. Dit zijn twee moorden, 6 maanden van elkaar, op een parkeerplaats bij de Zwarte Markt in Beverwijk. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Maatschappij, Media and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to 1997 de Veldslag bij Beverwijk: Stel dat, hoe had ik het dan gedaan?

 1. Kaskaas says:

  Dat is een hele tekst. In principe zeg je dat er een groepje was die overal omheen hing de hele tijd. Maar dat weten de Feijenoord hooligans dan toch? Zij kennen die jongens dan toch? Is die man in die oranje jas ook de fotograaf die op TV was met dat item en die zei dat hij moest onderduiken vanwege de Ajax dreiging? Of was dat die andere fotograaf bij het vuur vooraan? Beide zijn wel verdacht en moeten om die reden onderduiken denk ik. Nou, ik zou bijna met die hooligans gaan praten, maar het lijken me geen lieve jongens.

  Die vent met die witte broek heeft een paardenstaart. Dat betekent dat hij wel herkend moet zijn, want lang donker haar enzo, dat hebben ze niet allemaal.

 2. Geus says:

  De realiteit is, dat politie agenten niets durven doen, want als ze gaan schieten gaan er veel dooien vallen. Ik respecteer de hooligans vanwege hun machtsvertoon, maar helaas worden ze geleid door de controleurs, niet door verantwoordelijk gedrag. Volwassen kleuters is hun overtuiging, vechten op de speelplaats over een spelletje: Voetbal.
  Er zijn mannen die niet weten wat ons leger doet in het buitenland, maar alle voetbaluitslagen van 10 jaar achter elkaar uit hun hoofd kennen.

  Nu hebben ze aan mij een hele slechte hier, want sport kijken op TV of vanaf de tribune is niet sportief. Zelf voetballen wel. Het zijn onsportieve mensen die zich daar mee bezig houden. Schrijven, zoals ik hier doe, de meesten van de mannen in die films zijn analfabeet. Over boeken lezen praten ze neerbuigend, kranten willen ze nog wel lezen of andere propaganda. Beter hadden ze helemaal geen school gevolgd dan, want kranten geven weinig informatie, als men wil weten wat er gebeurd op de planeet heeft men boeken nodig.

  AIVD, maar waarschijnlijker KLPD, zullen er vast stillen tussen hebben, maar doden die er vallen zijn gewoon te verwachten. Geheime diensten hebben geen motief om dergelijke mensen te doden, want deze doen precies wat de geheime diensten willen. Moorden door geheime diensten, dat zijn intellectuelen, ondernemers, uitvinders, andere militairen, mensen die te veel weten, verantwoordelijke lieden.
  **************************
  Maar ik heb wel wat sensatie voor je, die ik vandaag vond.
  Welke tevens een inzicht geeft hoe ongelofelijk ver van de wijs Nederlandse geheime diensten zijn. Een filmpje van Eric Donk, Cameraman voor enige geheime dienst medewerkers.

  Subtitel: “Onderweg naar een supergeheime bijeenkomst kwam ik dit tegen!”
  Kort filmpje, waar we mobiele telefoons zien meegenomen worden naar een : “supergeheime bijeenkomst”. Mobiele telefoons zijn een soort van GPS spionnen die een mens overal kunnen volgen. Maar niet alleen dat, de zingende man die hij filmt is daar volgens mij opzettelijk geplaatst. Ik woon al erg lang in Den Bosch, en ik ken verschillende geheime bijeenkomst ruimtes waar hij heen kan lopen aan het einde van het filmpje. Ik weet echt te veel, want gaat hij nu naar de Jezuïeten, of gaat hij naar de “communisten”?

  Okee, sommigen zullen zeggen, Communisten of Jezuïeten, dat is toch hetzelfde?
  Ja, maar dat weten de communisten niet, zelfs de meeste Jezuïeten weten dat niet!
  LoL
  Overigens, ik plaats dit erbij, omdat het hier ook gaat om mannenwereldjes. Alle mensen in het filmpje zijn mannen, de connecties die Eric Donk heeft voor geheime bijeenkomst zijn naar enige waarschijnlijkheid gerelateerd aan vrijmetselarij. Een “geheime” dienst waar alleen mannen welkom zijn is dat. Maar dat weet ie allemaal niet. Katholieke priesters, ook dat zijn allemaal mannen. Vrouwen kunnen slechts non worden in het Katholicisme, niet die hele lijst van titels die mannen nemen.

  Een veel betekend theater.
  Voor die mannen dan.
  Maar een vuilnisman is belangrijker dan een burgemeester, dus ik hoop dat vrouwen er de humor wat van in zien.
  Wees voorzichtig met deze geheime informatie.

  Het is overigens een geweldig filmpje, ik zie er 5 verschillende geheime diensten in opereren, waarvan de meesten niet eens van elkaar weten dat ze geheime dienst zijn.
  Okee, ik zie er zoveel, omdat ik die buurt goed ken.
  Ik weet niet of het verstandig is deze ook te noemen, want de meeste mensen begrijpen niet eens wat geheime diensten zijn. Maar een kan ik niet laten te vernoemen, dat is de geheime dienst die is opgezet door Keizer Nero om Christenen op te sporen voor de voetbal arena’s… ehr … circussen. En dan doodmartelen met vuur, dieren, kruisen, ter lering ende vermaak op de tribunes en de TV!
  BROOD EN SPELEN, ofwel, Auto’s en Voetbal.
  Romanisme!

  Vive, vive les Geuix…

 3. Jood says:

  Gast, jij bent echt helemaal de weg kwijt met je geheime dienst…

 4. AndyDandy says:

  Een ding staat voor mij vast. Aan het eind van het filmpje staan twee mannen te praten bij een motormuis. Dat zijn dezelfde mannen die als laatste om Carlo Picornie gehangen hebben. Die motormuis is niet bezig met wat ie moet doen a) direct 112 bellen, b) met de motor naar Carlos Picornie toe en zorgen dat niemand m meer wat doet (EHBO geven). Dat ie dat NIET doet, zegt veel. En dan zegt het ook gelijk iets over de twee mannen met wie hij praat.

  De fotograaf, daar kan je nog van denken dat ie pers is en dus alleen vastlegt. Die andere gast met dat donkere haar, witte shirt en zwarte jas… Ik denk dat die de laatste duw heeft gegeven om het af te maken. Daarna gaan ze snel voor de veiligheid bij oom agent staan. Lekker gezellig napraten over hoe het weer lekker misloopt hiero.

 5. Pingback: Een vreselijk bericht en dan ziet iemand een rode auto… altijd weer! | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 6. NN says:

  En dan is er ook hier een kans dat het allemaal een vrijmetselaars verzonnen toneelspel is.
  Die hooligans clubs zijn met als de motor gangs zwaar geinfiltreerd met metselaars.
  Alles kan hier weer. Die foto was toch persfoto van het jaar? Welke fotograaf was daar dan heel toevallig dat die foto zo goed geworden is? Sowieso opgezet geheel en mogelijk is ie niet dood.

 7. NN says:

  En dan een liedje online.
  De winnaar is de hamer man.

 8. NN says:

  Op de melodie van O Denneboom. Symbool politiek van jewelste.
  Al die bekende moordzaken zitten vol met metselsymboliek.
  Dat kan fake zijn of echte moorden waar ze trots op zijn.
  Veel echte slachtoffers krijgen amper aandacht, hoewel dat wel verwacht mag worden.

 9. Pier says:

  Idiot, thats your DUtch Santaklaas song.
  About the shoe under the chimney, need I day more ! Hammer man?

 10. Izzy says:

  Achterlijk kankerwijf ben je..

 11. Anon says:

  Ik vind dit een zeer interessante theorie. Na de beelden bekeken te hebben is het wel duidelijk dat dit een voorbedachte moord is geweest. Het is goed uitgedacht, maar ik vind het toch bijzonder hoe de menigte eromheen totaal niet ingrijpt en het gewoon laat gebeuren. Er moet toch iemand bij zijn geweest die dit zag en dacht “hier klopt iets niet”.

  Wat ik ook respectloos vind is het liedje dat hierover is bedacht. “https://www.groene.nl/artikel/de-man-met-de-hamer”. Hoe kun je nou zo respectloos met elkaar om gaan. Ik zal voetbalgeweld nooit begrijpen.

 12. Pino says:

  Picornie is niet dood, hij zit samen met 2pac op een eiland!!!!

 13. optikist says:

  Tupac Amaru Shakur (New York, 16 juni 1971 – Las Vegas, 13 september 1996), ook bekend als 2Pac en Makaveli, was een Amerikaanse rapper, dichter en acteur. Hij wordt door velen gezien als een van de beste en invloedrijkste rappers aller tijden.[1] Hij is ook een van de bestverkopende rap-artiesten met meer dan 75 miljoen verkochte platen wereldwijd.

  DOOD
  maar net de meeste van die vroeg DOOD muzikantjes: likely alive

 14. optikist says:

  this is LA
  likely alive

 15. optikist says:

  Een platenlabel genaamd Death Row Records wist hem vrij te krijgen uit de gevangenis. De platenbaas Suge Knight betaalde de 1,4 miljoen borg voor de vrijlating van Tupac in ruil voor een contract van 3 albums die Tupac moest doen voor Death Row. Tupac ging hiermee akkoord en op 13 februari 1996 brengt hij zijn Death Row debuutdubbelalbum uit onder de titel All Eyez on Me. Het gold bij Death Row als de eerste 2 albums van het contract. Er werden 566.000 exemplaren verkocht in de eerste week, tegen april 1996 waren er al 5 miljoen exemplaren verkocht. All Eyez on Me was het eerste dubbelalbum in de hiphop- en rapgeschiedenis. Deze dubbel-cd wordt gezien als zijn beste album en wordt ook gezien als een van de bestverkochte rap-albums met meer dan 9 miljoen verkochte exemplaren.

  Platenlabel DEATH ROW

 16. optikist says:

  haha
  ik zeg u geplande fake hoax death like most of the fuckers in ythe music industry
  satan us ruling the music industry and satan wants deception

 17. optikist says:

  het is een hohohoax

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.