1997, Carlo Picornie, Veldslag bij Beverwijk: 1 moord, 1 ongeluk en 1 onderduiker Nu ja, alles kan weer.

SUPPORTERSOORLOG-PICORNIE-PRIJSSinds 1997 gebeuren er vreemde zaken in Nederland. Het gaat van kwaad tot erger. 

Op 23 maart 1997 sterft Ajax-hooligan Carlo Picornie tijdens wat is gaan heten “de Veldslag bij Beverwijk”. Hier wordt hij zojuist gevonden door zijn maten in het weiland tussen de A22 en A9.

De persfotograaf die de bekende bovenstaande nieuwsfoto maakte, duikt hierna onder. Ik heb de indruk dat deze zelfde fotograaf te zien is in één van de andere filmpjes die gemaakt zijn van het evenement (hij draagt een oranje jas en is prominent in beeld).

http://www.npo.nl/persfotograaf-moord-op-carlo-picornie-duikt-onder/15-12-2014/WO_NTR_731048

Daar blijft het niet bij. Joris Abeling werd op 13 september in het jaar 1971 in Amsterdam geboren. Hij is op 16 februari in het jaar 1998 in Hongarije, tijdens een tragisch auto-ongeluk, overleden. Hij ligt begraven op begraafplaats De Nieuwe Ooster, pal naast Ajax-hooligan Carlos Picornie – over wie Joris bij leven nog een tv-documentaire probeerde te maken voor de VPRO (link). Stervende in een Honda in Hongarije, had hij het boek ‘Among the thugs’ van Bill Buford (over voetbalvandalen) als vakantie-leesvoer op zijn knieën liggen. Overigens komt het woord “thugs” van de Thuggee subcultuur in India. Dat was een moorddadig geheim genootschap dat al reizende vertrouwen won van vreemden, om hen daarna te vermoorden en te beroven.

“Op 16 februari 1998 veroorzaakte een dronken klootzak op een Hongaarse weg een ongeluk dat Joris Abeling het leven kostte. Naast Joris, die niet ouder dan 26 mocht worden, zat zijn beste gabber Serge van Duijnhoven, die er gezien de ravage genadig vanaf kwam met een gebroken knie en een hersenschudding. Ze waren wezen skiën op de Olympische piste in Pale, het roversnest van de Bosnische Serviërs van waaruit Sarajevo bijna vier jaar lang was bestookt met mortieren en de kogels van sluipschutters. Skiën, en kijken of ze sporen konden vinden van de toen inmiddels voortvluchtige koning van Pale: Radovan Karadžić.” 

Among the ThugsHet kan allemaal toeval zijn. Omdat ik weet hoever de (internationale) overheden (of Vrijmetselaars) kunnen gaan, vraag ik me zeer nadrukkelijk af of de dood van zowel Joris Abeling als ook die van Carlos Picornie toeval is. Een ongeluk in het buitenland is voor (internationale! want daar hebben we het nu over) geheime diensten een relatief eenvoudige manier om wat te regelen. En geen haan die ernaar kraait. Bezorgde familieleden vertrouwen vaak op de formele berichtgeving en voelen enige rust als het lichaam gerepatrieerd is.

Over de zaak Joris Abeling weet ik verder niets.


 

ps. Het plaatsje Pale was het hoofdkwartier van de Serven tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië. In 1984 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden.

pps. Joris Abeling heeft veel boeken gepubliceerd over de geschiedenis van het Nederlandse Koningshuis (link).

ppps. Beste persfotograaf/slachtoffer. Op welk moment in de video (timing) werd je achtervolgt door de Ajax hooligans die zagen dat je foto’s maakte? (deze video link).

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to 1997, Carlo Picornie, Veldslag bij Beverwijk: 1 moord, 1 ongeluk en 1 onderduiker Nu ja, alles kan weer.

 1. Jimmy de Pimmy says:

  Nou Maud, alles kan 1984 zijn.

  Wie zegt ons dat Carlo Picornie echt dood is? Het is allemaal wel erg toevallig.
  En dat liedje over Carlo Picornie in het weiland, dat is zo erg, dat is verzonnen door hullie.

  Die schrijver zal daar misschien achter gekomen zijn en is wel dood?
  Alles kan weer, ze liegen toch alles aan mekaar en helaas ook aan ons.

 2. Jimmy de Pimmy says:

  Of het zijn twee homo;s en ze zijn samen nu een nieuw leven begonnen in een warm oord ver weg. Het is altijd fijner om met twee een nieuw leven te beginnen.

  Dat het boek op zijn schoot ligt bij een ongeluk, het is me te toevallig. Among Thugs.

 3. Jimmy de Pimmy says:

  NRC schrijft:

  Medewerker Joris Abeling verongelukt

  ROTTERDAM, 18 FEBR. Bij een verkeersongeluk in Hongarije is eergisteren Joris Abeling omgekomen. Hij was redacteur van het cultureel tijdschrift ‘MillenniuM’ en vaste medewerker van NRC Handelsblad. Hij is 26 jaar geworden.
  18 februari 1998

  Na het gymnasium in Oss volgde Joris Abeling een jaar colleges in Cambridge en Oxford. Daarna studeerde hij geschiedenis in Amsterdam. Na zijn doctoraalexamen in 1994 liep Abeling stage bij de verslaggeverij van deze krant. Afgelopen zomer keerde hij, na een jaar gewerkt te hebben bij de VPRO-televisie, terug als medewerker. Voor de bijlage Boeken verzorgde hij sinds augustus 1997 de nieuwsrubriek ‘Ingenaaid & Gebonden’.

  Tijdens zijn studie was hij redacteur van het Amsterdamse historische tijdschrift ‘Skript’. In 1993 richtte hij, samen met Serge van Duijnhoven, het culturele tijdschrift ‘MillenniuM’ op. Voor uitgeverij Prometheus stelde hij een bundel samen met interviews die in Nederland baanbrekend zijn geweest. Begin 1996 publiceerde hij het boek ‘Teloorgang en wederopstanding van de Nederlandse monarchie, 1848-1898’, het onderwerp waarop hij eerder was afgestudeerd. Bij uitgeverij Jan Mets was eerder zijn beknopte biografie van koning Willem III verschenen.

 4. Jimmy is Back says:

  Franky L. krijgt vier jaar voor doden Ajax-fan, Volkskrant

  Die Franky L is dan de zogenaamde hamer-man. Pfff ik vind het weer een raar verhaal. Maar het is geen toeval dat er weer gedoe is met die hamer. Eerst jezelf de hamer-man noemen, Dan zit er bloed van Picornie op. Dan raak je die hamer kwijt. Dan heeft iemand anders die hamer in Beverwijk. Je weet dat die gast de volgende dag dood is. Dan ga je opscheppen over dat je hem geraakt hebt? Dan wordt die hamer door de ME ergens toevallig geconfisceerd. En daarna komt de ME er alsnog achter dat deze hamer gebruikt is? Heeft de ME echt alle wapens die ze geconfisceerd hebben in die tijd getest op bloed van Picornie? Vreemd. Of je confisceerd direct alle wapens en je test bewust direct op bloed. Maar er later toevallig achter komen?

  Ik weet het allemaal niet. Ik denk dat die hooligan clubjes zwaar geïnfiltreerd zijn door agentjes van allerlei achtergrond en kaliber. Bij de Zwarte Markt in Beverwijk bij de vesting van Amsterdam op 23/3. Alles kan, want het is een nepwereld waarover we lezen in de media. Alleen de slachtoffers zijn echt. Maar de echte slachtoffers komen niet in beeld in de media.

  ————
  Volkskrant kopie artikel

  De 23-jarige Feyenoord-supporter Franky L. uit Gennep is donderdag door de Haarlemse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, omdat hij schuldig wordt bevonden aan de dood van Ajax-fan Carlo Picornie….

  6 maart 1998, 00:00

  http://s.vk.nl/s-a458113/
  Van onze verslaggeverHAARLEMDe officier van justitie had vijf jaar cel geëist. L. heeft steeds ontkend Picornie te hebben geslagen. Hij is de derde Feyenoord-supporter die direct verantwoordelijk wordt gesteld voor het overlijden van Picornie. Twee anderen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier jaar.Inmiddels zijn ruim veertig mannen veroordeeld voor hun aandeel in het treffen bij Beverwijk. De meesten behoorden tot de aanhang van Feyenoord. Vijf, mogelijk zes Feyenoord-hooligans verschijnen in mei voor de rechter.Het is niet duidelijk in hoeverre deze verdachten aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de dood van Picornie. Zeker vijftien man hebben de Ajax-supporter mishandeld. Hij overleed aan een combinatie van hersenletsel en steekwonden. Aan de veldslag deden ruim driehonderd hooligans mee.Stoere taal na afloop van de massale vechtpartij heeft Franky L. opgebroken. Tegen andere supporters had hij gezegd Picornie met zijn volle gewicht te hebben getroffen: ‘Ik ging helemaal los.’ Voor de rechtbank trok L. die uitlatingen in. L., die niet tot de zogeheten harde kern van Feyenoord-supporters behoort, zei ze alleen gedaan te hebben om indruk te maken.Bij een eerder incident met Ajax-supporters op de snelweg A 10 had de hooligan vervaarlijk met een hamer staan zwaaien en zich toen de bijnaam ‘de hamerman’ verworven. Hij wilde zich in Beverwijk waarmaken, maar L. zei de hamer in het weiland al snel te hebben weggegooid. De gevechten waren hem te heftig.De Haarlemse rechter meent echter dat L. Picornie wel degelijk met een hamer heeft geslagen. Er zijn getuigenverklaringen dat hij in de buurt van de Ajax-fan is geweest, en aan de hamer zaten sporen van Picornies bloed.Met de hamer is veel gesold. Nadat L. het gereedschap had weggegooid, zag hij later een andere Feyenoord-fan ermee lopen. Hij vroeg de hamer terug, maar niet lang daarna nam de mobiele eenheid in Alkmaar hem bij een routinematig uitgevoerde controle van Feyenoord-supporters in beslag. De ME’ers wisten niet dat aan de hamer bloedsporen van Picornie kleefden en gingen er niet zorgvuldig mee om. Pas een maand later werd de hamer in een gereedschapskist van de politie geïdentificeerd als bewijsstuk. Naar het oordeel van de rechtbank is er geen sprake van onrechtmatig verkregen bewijs. De rechtbank noemt het onbevredigend dat niet alle verantwoordelijken voor de dood van Picornie zijn opgespoord. Volgens de rechtbank staat dit de berechting van de opgepakte supporters niet in de weg. Bij de bepaling van de strafmaat heeft meegewogen dat niet alleen de verdachten maar ook Picornie zich moedwillig in de vechtpartij heeft begeven.De rechtbank zegt te hebben willen vermijden dat alle, al sedert lange tijd bestaande maatschappelijke onvrede over het aanhoudende supportersgeweld een bovenmatig gewicht in de straftoemeting zou krijgen.

 5. Jerommeke says:

  Geachte,

  Er is één man verantwoordelijk voor de dood van Carlo Picornie. Deze inmiddels bijna 50 jarige man heeft er 20 jaar het zwijgen toe gedaan en zal snel met zijn verhaal naar buiten treden. Alles wat er tot op heden geschreven en besproken is, is verzonnen en/ of niet waar.

 6. Skyclla says:

  Oké wanneer dan.?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.