1997: De slag bij Beverwijk, hooligans van Ajax en Feijenoord

Een veldslag om voetbal. Oók een gevecht tussen Amsterdam en Rotterdam. 

Deze veldslag is een unicum in de recente Nederlandse geschiedenis. Het jaar 1997. De aanleiding was een eerder conflict op de ring van Amsterdam (A10). Honderden Ajax en Feyenoord hooligans komen een maand later weer samen op een veld bij Beverwijk (langs de A9 en naast de Zwarte Markt), enkel en alleen om een veldslag te voeren tussen beide partijen. De politie en ME kijken toe. Die zouden zogezegd een poging hebben gedaan de beide groepen uit elkaar te houden door een tunnel af te sluiten (kuch). Het duurt slechts enkele minuten. Op het weiland te midden van de gevechten wordt een Ajax-fan dood geslagen: Carlo Picornie (RIP). Hij laat een partner en twee kinderen na. En er is video.

Hieronder een compilatie van de veldslag zelf. Het gevecht met Carlo Picornie is in beeld (van afstand). Carlo is herhaaldelijk geslagen (achter de rokende auto’s in de video, 1:00s).

Leonardo Pansier zit 3 jaar voor deze moord. Hij zegt onschuldig te zijn voor de moord, maar wel meegedaan te hebben in de gevechten op het weiland naast de Zwarte Markt in Beverwijk (en daarbij andere jongens verwond te hebben). Hij vertelt hoe de vermoedelijk échte moordenaars (zijn maten destijds) hebben getuigd tégen hem! De moord is vastgelegd op video en is te zien op 15:08 in onderstaande video.

In de Groene Amsterdammer is te lezen dat het politie-optreden niet zo professioneel is verlopen, als men zou verwachten, wanneer er een dode valt te betreuren (link). Er waren camera-beelden. En ook het zogenaamde moordwapen (een hamer) is gevonden.

De veldslag leidde tot hevige politieke discussie. Er was nu aanleiding om de groepen hooligans meer serieus te laten volgen door de politie. Het begin van de transformatie van Nederland tot politiestaat. Maar weinig burgers waren tegen de politie-actie naar hooligans toe. Het zijn toch agressieve jongelui, die de sport geen goed doen. Op naar de politiestaat!

Mijn video-analyse in latere artikelen laat zien dat dit mogelijk een geheime dienst actie ie geweest. Ik heb daar geen bewijs van, maar zie wel indicaties. 

p.s. De burgemeester van Beverwijk was sinds 1995 overigens Marga Berndsen. Zij was formeel verantwoordelijk voor het in ‘goede banen’ leiden van de inspanningen van de driehoek op 23 maart 1997 (reken maar dat politie, AIVD en voetbalclubs om tafel zaten samen). Nadat ze dit niet goed gedaan had, mocht ze enkele jaren later naar Hilversum. En Hilversum werd 6 mei 2002 helaas óók de locatie van een veldslag tussen Rotterdam en Amsterdam. Fortuyn is dood geschoten exact 5 dagen nadat Marga korpschef werd.

p.p.s. In het jaar 1997 is het NWO-programma van start gegaan. Ik twijfel er niet aan of de hooligan scene van zowel Ajax als Feijenoord was al lang door de AIVD geïnfiltreerd. 

p.p.p.s. Er zijn dus 3 camera’s gericht op dit gevecht. Een Rijkswaterstaatcamera. Een journalist die getipt was. En een Ajax-hooligan. En allemaal opnames vanuit diezelfde hoek. Wisten ze vooraf dat exact deze hoek het beste beeld zou geven of wat is dat? 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to 1997: De slag bij Beverwijk, hooligans van Ajax en Feijenoord

  1. Hey Baby?! says:

    Er is geen ontsnappen meer aan, maar desalniettemin..;

  2. Pingback: BOINNK!!! | Berichten die men aper leest in de MSM, maar die wel aangeven dat we in de eindtijd leven, verzameld door Arie Goedhart

  3. The Brewer says:

    Beautiful days 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.