Pim Fortuyn. Een tweede schutter. Waar kan die zijn geweest? (deel 1)

Niet op het elektriciteitshuisje! Ondenkbaar. Ondenkbaar.

Het Audiocentrum waar de aanslag op Pim Fortuyn plaatsvond op 6 mei 2002 om 18.06h. In het midden op de parkeerplaats een lichte gedenksteen, die de plek markeert. Volkert van der Graaf zou deze aanslag gepleegd hebben als eenmansactie.

SAM_1124 SAM_1130

Volgens de documentairemakers van BNN (link), is er mogelijk een tweede schutter op het elektriciteitshuisje geweest. Dat kan goed zijn. Ik heb ter plekke rond gekeken en het lijkt mij volstrekt onaannemelijk dat deze op dát gebouw zou liggen, om vijf duidelijke redenen.

Audiocentrum te Hilversum, plek moord Pim Fortuyn. SAM_1126

SAM_1133De twee foto’s hierboven laten de crime scene zien. Links in de gele vleugel de studio waar de uitzending plaatshad. Rechts is een klein stukje van het elektriciteitsgebouw net (niet) in beeld. Op de foto rechts een recente foto van het elektriciteitsgebouw. Voor uw begip: Het is een soort machinekamer (gebouw) voor het Audiocentrum. [foto rechts]  

Iemand op het dak van dit elektriciteitsgebouSAM_1172w is zichtbaar vanuit vele kantoren in het Audiocentrum én zelfs vanaf de straat. Het is onaannemelijk dat een professionele scherpschutter enige tijd gewapend op het dak van dit gebouw heeft gelegen. Het gebouw in kwestie is één verdieping hoog (met een hoog plafond), terwijl het Audiocentrum werkplekken heeft op hoger gelegen verdiepingen met ramen. De foto laat de achterkant zien van het Audiocentrum, met links het dak van het elektriciteitshuis (schotels) en rechts (rood) de achterkant van de vleugel die er bijna aan grenst. Het veelkleurige gebouw erachter (links) is recentelijk gebouwd. In 2002 was er slechts een parkje op de plek van het veelkleurige flatgebouw.

Na het lossen van schoten kan men niet ongemerkt wegkomen. Sterker nog, Volkert van der Graaf loopt rondom dit gebouw gevolgd door Smolders (chauffeur van Fortuyn). Het gebouw is aan de doorgaande weg en zichtbaar voor iedereen werkzaam in omringende gebouwen. Een scherpschutter kiest bij voorkeur een hogere schietpositie met onopvallende ontsnappingsmogelijkheden. Hieronder enkele foto’s van de verschillende kanten van het gebouw (er is geen zijkant waar men ongemerkt weg kan): 1. Foto genomen vanaf de plek waar Pim stond; 2. Foto genomen vanaf het paadje aan de zijkant, waarbij de uitzendstudio (geel) achter goed te zien is; 3. Het zicht op het elektriciteitshuisje vanaf de doorgaande weg op het Mediapark. Ook een wachtende auto hier kan niet snel wegkomen, omdat deze dan nog langs de bewaking en het hek moet. 4. Ook springen aan de achterkant op het dak van de dichtstbijzijnde vleugel van het Audiocentrum is onmogelijk.

SAM_1126 SAM_1123

SAM_1134 SAM_1172

Op 6 mei om 18.06h schijnt mogelijk de zon schuin vanaf de rechterkant in de ogen van de (tweede) schutter, mocht deze op het elektriciteitshuisje liggen. Een dergelijke positie ten opzichte van de zon is niet ideaal, maar het is ook niet onmogelijk.

Er zijn geen schoorstenen/uitstulpingen met schaduw om achter te schuilen. De zon schijnt op het platdak. Een scherpschutter zou zichtbaar zijn voor iedereen en voluit in de zon liggend. Zelfs Pim Fortuyn had hem kunnen spotten, want hij liep in feite vanaf de uitgang 10 meter richting het elektriciteitsgebouw (tot enkele meters voor zijn auto).

Man op het elektriciteitsgebouw zou zichtbaar zijn vanuit de studio!!!  Dit maakt duidelijk hoezeer het onzin is om de tweede schutter op het elektriciteitsgebouw te plaatsen. De uitzending werd verzorgd vanuit de studioruimte in de vleugel van de uitgang (zie video hieronder). Een scherpschutter zou dus door Pim Fortuyn zelfs gezien kunnen worden vanuit de studio, eventueel op het moment dat hij opstaat om de uitzending af te sluiten om 18.00h. Het elektriciteitsgebouw is ook daarom een zeer onlogische keuze.

Waarom oppert BNN dit dan? [link] Zij kennen immers het terrein.

Hieronder twee foto’s die een overzicht bieden op het terrein eromheen. 

SAM_1112

De eerste foto is een overzicht van het Audiocentrum zoals dit erbij lag destijds. Daarnaast een recente kaart (het gebouw onder de P was er destijds nog niet). De aanslag vond plaats op de wit gemarkeerde parkeerplaats, net boven de linkerhoek van de het P-vierkant op de kaart. Op de vogelvluchtfoto is te zien dat de uitzendingsstudio in grasland ligt. Het elektriciteitshuisje is duidelijk  een relatief groot gebouw dat uitsteekt naar de doorgaande weg. Links van het kleine binnenplaatsje is wat weiland en zijn er veel bomen die het zicht beperken. 

SAM_1119De foto rechts is een shot uit de BNN-documentaire. Het laat de route zien die Van der Graaf lopend aflegt, na de aanslag. Hij loopt eerst om het elektriciteitsgebouw, langs de VARA studio over het Mediapark naar het dievenpad, om daarna om te keren richting zijn eigen auto. 

Een link naar google maps. Vanaf de doorgaande weg is het elektriciteitsgebouw met de schotels goed te zien, met links daarachter het binnenplaatsje van de aanslag.  [link]

Dit verhaal dat door sommigen geloofd wordt, lijkt me misinformatie: link.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Pim Fortuyn and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Pim Fortuyn. Een tweede schutter. Waar kan die zijn geweest? (deel 1)

 1. Godverdomme Xander says:

  https://maudoortwijn.com/2017/12/15/volkert-van-der-graaf-het-verhaal-erachter-is-filmwaardig-goeie-rol-voor-xander/

  Again a twister in the mix, things are heating up again.
  Just when you think you got it, it all is a facade again.
  God why are we spending time on these people, all of us !!!!
  A few good men must expose this shit so we can move on.
  And with a few good men I actually mean these women.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.