Pim Fortuyn. Een tweede schutter. Waar kan die zijn? (3)

Ik vind het aannemelijk dat er (behalve Volkert van der Graaf) een tweede schutter zou zijn bij de aanslag op Pim Fortuyn op 6 mei 2002 (link). Het is ondenkbaar dat deze op het elektriciteitshuis zat (link). Ook is het hoogst onwaarschijnlijk dat deze schoot vanaf het Tros-gebouw aan de overkant van de Insulindelaan (link). Er is maar één mogelijkheid.

mediapark

Op het Audiocentrum, in de schaduw van het trappenhuis, waar een klein deurtje te zien is. Op de foto hieronder is dat boven de parkeerplaats links (links van de grijze auto). 

De tweede schutter zat op het dak van het Audiocentrum, dat is mijn conclusie. Waarom? Het is de enige mogelijke en enige logische verklaring. 

Audiocentrum te Hilversum, plek moord Pim Fortuyn. SAM_1127

Hierboven links een foto van het binnenplaatsje waar Pim Fortuyn werd dood geschoten. Rechts een foto genomen vanaf exact de plek waar hij stond, kijkend omhoog naar het Audiogebouw. Waarom deze plek… Er zijn vele redenen. Het verklaart alles. Van der Graaf wist dat er een tweede schutter zou zijn en ook waar die zat: naast het trappenhuis!

Om 18.00h heeft een schutter hier exact de zon in de rug. Dat is een belangrijk voordeel als je lang wacht op een kort moment, waarop geschoten moet worden.

Het verklaart waarom Volkert van der Graaf om Pim heenliep vóór hij schoot. Door om Pim Fortuyn heen te lopen, zorgde Volkert ervoor ongeveer vanuit dezelfde hoek te schieten als de tweede schutter die in feite verscholen direct boven hem ligt op het dak. Het eerste schot van Folkert kwam van rechtsachter, gericht op de hals. Folkert bleef zo buiten schotveld van de tweede schutter.

Een vluchtroute vanaf dat dak, zou de andere kant van het Audiogebouw zijn. Na de moord op Pim Fortuyn, keek iedereen in het gebouw immers richting de plek waar het plaatsvond. Dat verklaart waarom Volkert van der Graaf kon worden wijsgemaakt dat er een gezamenlijke vluchtauto zou staan bij het inhammetje aan de overkant van het dievenpad. Hieronder 4 foto’s die de vluchtroute (foto 1) uitleggen. Een tweede schutter zou aan de andere kant van het Audiocentrum van het dak kunnen geraken (foto 2), om via de Frits Spitsweg achter het VARA-gebouw naar het Dievenpad te gaan (foto 3).

SAM_1119 SAM_1137SAM_1145 SAM_1148

De foto 3 en 4 hierboven laten het dievenpad zien en een inham aan de overkant van de Insulindeweg. Op deze locatie meende Smolders (chauffeur die achter Volkert aanrende) verwarring bij Van der Graaf te zien. Kennelijk had hij hier een vluchtauto verwacht. Hierna is Volkert van der Graaf in Oostelijke richting (linksaf) terug gelopen richting zijn eigen auto. Zijn eigen auto stond geparkeerd op de Borneolaan. Vlak daarna is hij gepakt.

Naast het trappenhuis is er op het dak een kleine deur, die niemand kan zien. Audiocentrum te Hilversum, plek moord Pim Fortuyn.Ik ga er vooralsnog vanuit dat de werkelijke vluchtroute van de tweede schutter de deur op het dak was, die voor niemand zichtbaar was. Door de bouw van het gekleurde flatgebouw naast het Audiocentrum, is deze deur nu wel zichtbaar geworden voor buitenstaanders. Ik ga ervan uit dat in 2002 weinigen van het bestaan van deze deur wisten, behalve onderhoudsmensen, de architecten, het gebouwmanagement, en veiligheidsdiensten.

De scherpschutter was goed verborgen in de schaduw van het gebouw, juist ter hoogte van waar deze deur op het dak te zien is. Dat hoekje is vanuit geen enkel ander gebouw zichtbaar en ook op geen enkele manier zichtbaar vanaf de grond. Er zijn geen ramen in het Audiocentrum die uitkijken op deze deur op het dak. Doordat de schutter de zon in de rug heeft, valt dit deel van het dak ook net in de schaduw.

Het zicht op de parkeerplaats is perfect met de zon in de rug. Vanuit deze geheel verborgen locatie hoeft de scherpschutter slechts een meter naar voren te schuiven om een uitmuntend zicht te hebben op het midden van de parkeerplaats.

Hoogte verklaart schoten in schedeldak. rapport_kleinhoofdwond 12

Volgens het autopsierapport [rechts] is Pim Fortuyn geraakt in het hoofd op het schedeldak/schedeldakbot: Dat is bovenop het hoofd. Het is onaannemelijk dat Volkert van der Graaf deze schoten kon afvuren. Waarom? Omdat Van der Graaf een klein postuur heeft. Omdat deze schoten geen uitgaande wonden hadden (de kogels bleven in het lichaam). Omdat de inschot kogelgaten niet opvallend groot waren. Dat alles is consistent met schoten vanaf een wat grotere afstand en onder een hoek van boven naar beneden (en niet direct van achter).  De drie schoten die Van der Graaf vermoedelijk afvuurde, komen overeen met hoe hij wandelde rondom Fortuyn. In totaal is Fortuyn geraakt door vijf kogels.

Op 0.02 seconden in deze video is deze hoofdwond in te schatten (link).

Het maakt ook begrijpelijk waarom Pim Fortuyn eerst knielde en toen viel. Twee schoten in het hoofd van bovenaf veroorzaken niet alleen twee kogelgaten, maar zorgen ervoor dat het lichaam de klap opvangt van de energie waarmee die twee kogels aankomen. Kogels die in het lichaam blijven, zijn meer bepalend voor de richting waarop het lichaam ‘de klap opvangt’ (los van de verwondingen zelf). Een schot door de hals verwondt het lichaam zeker, maar omdat de kogel ook weer naar buiten kan, bepaalt dit minder de val-richting (het lichaam stopt de kogel niet en vangt dus minder die klap op). Verschillende getuigen hebben zich verbaast over hoe Pim Fortuyn fysiek neerviel. Na de eerste twee schoten ‘knielde hij’, waarna hij naar achteren viel. Dit knielen lijkt mij consistent met schoten van bovenaf in het hoofd. Dit is hoe iemand valt, die een klap bovenop zijn hoofd krijgt. In dit geval ging die klap gepaard met kogelwonden.

Dient de deur als branduitgang voor werknemers? Nee lijkt het.  Het deurtje zal ongeveer 1 meter hoog zijn. Inspectie van het pand aan de buitenkant levert de volgende inzichten. Links onder ziet u een foto van het trappenhuis aan de zijde waar Pim Fortuyn is beschoten (met de deur net rechts buiten).

Rechts een foto van een vergelijkbaar trappenhuis aan de achterkant van dezelfde vleugel. Het ‘grondniveau’ is aan deze andere zijde ongeveer 1,5 meter verhoogd. Hier zit sinds enkele jaren Sony Entertainment (die van de Sony Hack, hoofdkantoor in New York), maar zij zijn pas verhuisd hierheen na 2002. Op basis van inspectie buitenaf kan ik het niet met zekerheid zeggen. Op het dak zijn ook dakkoepels aangebracht, wat een andere optie is.

SAM_1131 SAM_1173

Audiocentrum te Hilversum, plek moord Pim Fortuyn.

SAM_1131 kruipruimteHet dakdeurtje komt uit in het trappenhuis.

pimfortuynaanslag

Het is vanuit dit scenario irritant om te beseffen dat de foto links genomen is vanuit ditzelfde trappenhuis. Daar waar de fotograaf staat tegen het glas van de voorpui aan, ongeveer  1 meter lager dan het deurtje. U ziet de schaduw van hekwerk in het glas. Het kan de moeite waard zijn de spiegeling te analyseren met software. 

De hulzen die gevonden zijn? Vanaf de schietpositie op het dak zullen kogelhulzen op het platdak boven vallen en kunnen door de schutter zelf gewoon rustig worden opgeraapt en meegenomen. Volkert van der Graaf schiet enkele keren zelf en laat daarnaast mogelijk één of twee extra hulzen vallen, terwijl hij wegrent (langs het elektriciteitshuisje).

Samenvattend, als Van der Graaf hulp heeft gehad van een tweede schutter, dan is de enige logische verklaring een positie op het dak van het Audiocentrum, precies in de hoek waar het deurtje zit. Ook wanneer het deurtje nergens toe leidt, is dit de meeste gunstige positie. Het verklaart bovendien enkele vreemde keuzes die Van der Graaf maakte.

Hoe de schutter in dat geval is weggekomen? In een auto van een insider? 

Ik zie bovenstaande scenario als het meest logische scenario, omdat het alles verklaart. Alleen in het scenario met een tweede schutter op exact die plek, is de keuze van een aanslag juist bij het Audiocentrum in Hilversum ineens wél logisch.


ps. Op 6 mei is het de gedenkdag van de marteling van Heilige Johannes bij de Latijnse Poort. Johannes was één van de apostelen van Jezus. Volgens de Christelijke traditie werd Johannes in Rome, waar hij predikte na de dood van Jezus, veroordeeld tot de dood door het onderdompelen in een bad met hete olie. Dat gebeurde bij de Latijnse Poort in Rome. Johannes overleefde dit, wat als een wonder gezien werd. Hierop besloot de Romeinse keizer Domitianus om Johannes te verbannen. In die tijd schreef hij zogezegd het boek Openbaringen (laatste boek Bijbel). Omdat de Openbaringen van Johannes een belangrijk werk is voor Vrijmetselaars, kan de keuze van 6 mei gezien worden als niet alleen een verwijzing naar het Christendom, maar ook naar de Vrijmetselaars. Johannes is als enige van de apostelen een natuurlijke dood gestorven. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Media, Pim Fortuyn, Politie, Politiek, Schengen and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Pim Fortuyn. Een tweede schutter. Waar kan die zijn? (3)

 1. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijd gerelateerde berichten verzameld door Arie Goedhart

 2. Sjuad Kirosati says:

  Beste,

  Volkert is nooit op het parkeerterrein geweest, het lands(oranje)belang was in het geding wie is volkert dan nog?

 3. Vogeltjewatzingjelaat says:

  Volkert is daar toch wel geweest? Dat staat vast, die is door zoveel mensen gezien.

  Maud, hoeveel bezoekers krijg je ondertussen? Ik vroeg het me gewoon af.

 4. Ray Bras says:

  Klasse uitleg en verklaring.

 5. Buur van says:

  Pim Fortuyn was toch acteur gespeeld door joost karhoff de nieuwslezer?

 6. Pim unFortuna says:

  Pim Fortuyn lijkt verdacht veel op Joost Karhoff met een badmuts op
  Volkert van der G lijkt verdacht veel op Xander de Bastonjekoeken.

  https://maudoortwijn.com/2017/12/15/volkert-van-der-graaf-het-verhaal-erachter-is-filmwaardig-goeie-rol-voor-xander/

  perfecte match

 7. Joost weg Karren says:

  Hallo
  Ik ben al dood gegaan als Pim Fortuyn
  Ook al als Joost Karhoff
  Mag ik nu even genieten van me rust ja?
  Dat gezeur over “past lifes”
  Over de doden niets dan goed
  Ik heb nu wel weer een ander leven aan me hoofd
  Geen badmuts en geen warrig haar en dat is wel lekker ook

 8. Joost weg Karren says:

  Zo een badmuts trekt echt al je rimpels recht
  Kan het iedere vrouw aanraden
  Heb dan ook veel gebabbeld met Sugar Lee Hooper
  Ze droeg ook altijd een badmuts de muts
  En we hebben toen samen een deal gesloten met de illuminati puppet masters.
  2 voor de prijs van 1. De badmuts drowning story techniek.
  Het werkt als een speer. Geloven de mensen direct.
  Sugar Lee Hoer dat geloofde iedereen ook zo.
  Die jurken waren extra dik gemaakt en ze was al superdik.
  Kale kop, dat ziet er ook al ongezond uit, veel roken ook.
  Pim Fortuyn heeft weken hahahaha geklaagd over bedreigingen enzo
  Net als die burgemeesters nu
  Nee het leven van een politicus is geen pretje met een petje.
  Het publiek is voorgekauwd dat het wel eens kan gaan gebeuren
  Als het dan gebeurd, kijken ze niet goed genoeg WAT ze zien en of het waar is
  Als het dan eindelijke gebeurd, praten ze voluit over wat ze al die tijd in hun hoofd hadden
  ze praten mekaar na
  groepen manipulatie is makkelijker als mensenmanipulatie
  voor mensenmanipulatie als eenling gebruiken we daarom drugs
  mensen weten niet eens dat ze drugs toegediend krijgen
  huppakee het is toch vee voor ons
  lachen man, hoe meer ze opgefokt worden hoe meer wij lachen
  ook met die pedopartij, heel nederland zat boos op de bank thuis, hahahaha

 9. Pim was Joost says:

  Pim Fortuyn is gespeeld door Joost Karhoff

  We zijn genept. Nee serieus. Alles op tv is nep.
  Net als in oosteuropa.

  • Pimmie Pangie Karre says:

   Are you saying communism was made up by the jewish people?
   like the media circus in eastern europe back in the days?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.