Pim Fortuyn. Filemon Wesselink bevond zich als BNN-stagiaire ineens midden in wereldnieuws

Filemon Wesselink had de eer het laatste interview met Pim Fortuyn af te hebben genomen, in het kader van zijn stage bij BNN. Hij heeft hiervoor minstens een uur buiten gewacht bij Ruud de Wild voor de deur, in het Audiocentrum naast de studio van 3FM. Om 18.00h kwam Pim Fortuyn samen met Ruud de Wild uit de studio. Het interview van Filemon Wesselink met Pim Fortuyn duurt 2 minuten en 48 seconden (link). Mijn inschatting is, dat het dan op zijn vroegst 18.03h is, dus maximaal drie minuten vóór de aanslag, wellicht zelfs later. Daarna loopt Pim Fortuyn naar buiten de parkeerplaats op.

Na het interview liep Filemon Wesselink kennelijk direct door naar buiten, nog vóór Pim Fortuyn naar buiten liep. Waarom ik dat denk? Omdat hij tijdens de arrestatie van Volkert van der Graaf reeds vlakbij het Texaco station was. Zonder het schijnbaar te weten, deed Filemon Wesselink live verslag van de arrestatie van Volkert van der Graaf (link). Het is 18.12h. Hij maakt (journalistieke fout) expliciet de aanname dat het tankstation beroofd is, wat voor een journalist op mij niet professioneel overkomt. Daarnaast zegt hij dat er zes politiemannen zijn (i.p.v. minimaal zes, wat juister is).

Bovenstaande korte video laat een Hans Smolders zien, die ook vindt dat er vele vragen onbeantwoord zijn, waaronder het niet ‘horen’ van Filemon Wesselink. Hij is enkele minuten voor de aanslag bij het Audiocentrum weggelopen. Bij de arrestatie van Volkert van der Graaf was daar ook weer Filemon Wesselink toevallig bij het Texaco tankstation. Volgens Smolders had ook de auto van Filemon Wesselink op de vluchtroute van Volkert gestaan. Het laat de laksheid van politie zien, als zo iemand niet eens gehoord wordt.

Tussen 18.03h en 18.12h geraakte Filemon aldus van het Audiocentrum tot het Texacostation, zonder onderweg de schoten te horen of Volkert van der Graaf te zien (tot hij Volkert zag omringd door politie bij het Texacostation). Hij staat buiten op straat (te voet) op de Lage Naarderweg bij het Texaco tankstation.

SAM_1175Links een foto waarop in de verte zowel het Audiocentrum (achter het felgekleurde gebouw rechts) als het Texaco tankstation te zien is (links de weg inlopen). De foto is genomen op de Lage Naarderweg op de rotonde met de Media Parkboulevard (links op de foto is het spoor, net niet in beeld). Op google maps is het Audiocentrum én het tankstation te zien (link).

De snelste route van het Audiocentrum naar het benzinestation is over de Media Parkboulevard, dan rechtsaf de Lage Naarderweg af. Het is ongeveer 550 meter. Het is spitsuur om 18.05h. Lopend schat ik in dat dit ongeveer 9-10 minuten kost (men moet één drukke straat oversteken). Met de auto is het niet veel sneller, omdat dit een kort traject binnen de bebouwde kom is. Het kan dus nét qua timing. Het kan dus toeval zijn.

Ik wil graag weten waar zijn auto exact stond en of hij met de auto was. De schoten moeten namelijk te horen zijn geweest, voor iemand die loopt op straat. Er is grotendeels open veld tussen het Audiocentrum en de rotonde. Mijn inschatting is dat hij om 18.06h ongeveer op de plek zou staan, waar ik bovenstaande foto genomen heb (mits te voet). Daar zou hij de schoten moet kunnen horen.

p.s. Ik denk niet dat Filemon Wesselink betrokken is als dader bij de moord op Pim Fortuyn, dat lijkt me uitgesloten. Er is slechts een kleine kans dat hij voorkennis had. Aan de andere kant zijn er meer journalisten geweest die snel ter plekke waren (link). 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Pim Fortuyn. Filemon Wesselink bevond zich als BNN-stagiaire ineens midden in wereldnieuws

 1. Jimmy is Back says:

  Als ik het interview van Filemon met Pim hoor, dan is het net of ze zitten. Het is wel dezelfde dag opgenomen, want hij is een beetje verkouden, Pim. Maar hij klinkt echt hetzelfde als bij Ruud de WIld. Normaal als Pim staat (loopt dus) kan klinkt hij hoger. Ze zeggen dat het interview is afgenomen, nadat hij wegloopt bij Ruud. Juist door dit interview geloven we ook de 6 over 6.

  Wat nu als het interview van Filemon is gedaan voor het interview met Ruud? Want het is denk ik zittend in dezelfde ruimte. Is het dan toch een hoax geweest? Moest Pim in een paar minuten even langs de make-up en alles om het echt te laten lijken, die aanslag? Het kan.

 2. Jimmy is Back says:

  Vuile huichelaar, pak jij je koffer maar
  En verdwijn voorgoed uit m’n leven
  Vuile huichelaar, ga alsjeblieft naar haar
  En vergeet niet mij de sleutel terug te geven

  Op zoek naar geluk vond ik jou in die kroeg
  Je hebt me die nacht zo bemind
  Ik dacht “‘t Is voorbij, al die nachten alleen
  Ik heb weer een vent en ‘n vrind”

  ‘t Feest duurde kort, want al binnen een maand
  Had jij weer een nieuwe vriendin
  Maar ik heb je door en ik gooi je d’r uit
  Je komt er bij mij nooit meer in

  Vuile huichelaar, pak jij je koffer maar
  En verdwijn voorgoed uit m’n leven
  Vuile huichelaar, ga alsjeblieft naar haar
  En vergeet niet mij de sleutel terug te geven

  Jij speelt met gevoelens en lacht om verdriet
  Jij gaat steeds opnieuw weer op jacht
  Jij liegt en bedriegt elke weerloze vrouw
  Jij steelt als een dief in de nacht

  Vuile huichelaar, pak jij je koffer maar
  En verdwijn voorgoed uit m’n leven
  Vuile huichelaar, ga alsjeblieft naar haar
  En vergeet niet mij de sleutel terug te geven

  En vergeet niet mij de sleutel terug te geven

  Read more: https://muzikum.eu/nl/123-2403-31066/renee-de-haan/vuile-huichelaar-songtekst.html#ixzz4Z1rZlQG8

  Ik lees: sleutel, haan, koffers pakken, huichelaar, verdwijn voorgoed.

 3. Jimmy is Back says:

  6 over 6, schoot Volkert zogezegd 6 maal. En 6 minuten later om 12 over 6 werd Volkert opgepakt. Texaco met de vijfpuntige ster inderdaad. Firestar gun. Clear.

  Wim Kok die in zijn persmoment doet alsof hij niet weet of de dader al is opgepakt. OMG. Direct doen of je weet dat het 1 dader is. Dan faken dat je niet weet dat Volkert opgepakt is. Sorry. maar dat hoort een premier binnen 5 minuten in zo’n geval…. En dan per se “Kalmte bewaren”…

  En dan een zwarte wagen als “bewijs noemen” dat Pim overleden is… pffff. Ik denk nu echt…

 4. waterman10 says:

  Pim Fortuyn “Had er zin an”

  Onze eigen overheid heeft Pim laten vermoorden.
  Volkert was een overheids patsy die in opdracht van de aivd heeft “gewerkt” in ruil voor strafvermindering.
  Justitie had Volkert namelijk klem. De ideale patsy om voor de moord op Pim te laten opdraaien.

 5. Jimmy is Back says:

  Lieve mensjes, Beste kijkbuiskinderen.
  Even een kleine google over Filemon Wesselink.

  – Zat op de havo aan de Vrije School in Zutphen. (Vrijmetselaars)
  – Ging naar de AKI, in Enschede, Afdeling Mediakunst. Het studentenhuis in Enschede waarin hij woonde werd verwoest tijdens de vuurwerkramp.
  – Gaat dan naar BNN voor stage en doet dan geheel toevallig het allerlaatste radio-interview met Pim Fortuyn en vervolgens treft hij Volkert van der G toevallig bij het Texaco station.

  Hoeveel toevalligheden kan je hebben voor je van school af bent?

 6. Jimmy is Back says:

  wiki: Op 6 mei 2002 was Wesselink de laatste persoon die een (radio)interview met politicus Pim Fortuyn had. Toen Fortuyn na een radioprogramma op radio 3FM het pand uitliep, stelde Wesselink nog een paar vragen. Enkele minuten later werd de politicus vermoord.

 7. Jimmy is Back says:

  Het verslag van Filemon bij het Texaco station als Volkert daar gepakt wordt.

 8. Jimmy is Back says:

  Laatste interview Filemon met Pim Fortuyn.

  • waterman10 says:

   Dit interview vond plaats op 5 mei en niet op 6 mei zoals de plaatser van dit yt filmpje schrijft.
   Pim antwoord Filemon: En morgenochtend als je mij weer uitgerust tegenkomt………………

  • waterman10 says:

   Sorry,je hebt gelijk Jimmy.
   Pim heeft de volgende ochtend gewoon niet gehaald.

 9. waterman10 says:

  Hans Smolders: “Als je er zelf inzit, zie je pas echt hoe erg de hardwerkende eerlijke mensen door Den Haag belazerd worden”
  http://www.burojeugdzorg.nl/487.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.