Pim Fortuyn. Waarom heeft Volkert van der Graaf het niet alleen gedaan?

Scenario 3, Volkert van der Graaf pleegde de aanslag op Pim Fortuyn alleen.

Dit scenario komt niet geloofwaardig op mij over, om verschillende redenen.

Milieu-activisten worden in de gaten gehouden door AIVD-ers. De kans is groot dat Volkert van der Graaf in zijn directe omgeving AIVD-ers had rondlopen óf dat hij er zelf één was. De door hemzelf opgerichte Vereniging Milieu Offensief (VMO) werd gefinancierd met Postcodeloterijgeld via DOEN. Volkert nam (buiten VMO om) deel aan radicale acties met een groep extremistische dierenactivisten. De AIVD zit daar zeker op!

Volkert van der Graaf was gewend om actie te voeren samen met anderen.  Juist Volkert is waarschijnlijk geen ‘eenzame aanslagpleger’, omdat hij een historie heeft van het plegen van agressieve delicten met ideële motieven in groepsverband. Waarom zou hij het nu alleen doen? Anders dan bij de meeste Nederlanders, had hij mensen in zijn omgeving die een bereidheid hebben om mee te doen met aanslagen.

Volkert van der Graaf vluchtte niet terug naar zijn eigen auto. Na de aanslag maakte Volkert van der Graaf zich niet uit de voeten naar zijn eigen auto (om snel weg te komen), maar nam hij het extra risico om over het Mediapark naar een plek achter het Mediapark te lopen, waar hij vermoedelijk een vluchtauto had verwacht. Deze vluchtauto was er niet, waarna hij alsnog richting zijn eigen auto terugliep. In de straten rondom zijn eigen auto, hadden zich tegen die tijd politiemachten verzameld.

In de auto van Volkert van der Graaf zijn winkelbonnetjes gevonden. Het is onduidelijk waarom deze er lagen en wie deze daar heeft neergelegd. De BNN-documentairemakers gaan ervan uit, dat de bonnetjes door een handlanger zijn neergelegd in de auto van Volkert van der Graaf, juist op het moment dat deze in Breda Fortuyn zou opwachten om daar een aanslag op hem te plegen. Het is onaannemelijk dat Van der Graaf deze bonnetjes zelf in de auto heeft gelegd, omdat hij pas weer bij zijn auto was, op het moment dat Pim Fortuyn alweer op weg was naar de volgende afspraak. De bonnetjes zijn dan ineens juist belastend, in plaats van dat ze hem een alibi geven voor Breda.

De kogelwonden op het lichaam suggereren twee schietafstanden. Fortuyn is geraakt in de hals, de romp en het hoofd. De twee schoten rapport_kleinin het hoofd hebben beide enkel een inschotwond (de kogels blijven in het lichaam). De drie schoten in de hals (1x) en de romp (2x) hadden zowel een inschotwond (van achteren) als een uitgaande wond (voorkant). Kogels die van dichtbij afgevuurd worden, zijn vaker through-and-through wonden. Kogels van verder af, hebben een langer afstand afgelegd en blijven vaker in het lichaam achter. De kogelwond bovenop het schedeldak lijkt (vanwege het aanvankelijk nog kleine rondje bloed, dat zichtbaar is door het verband heen op 0:02 sec in onderstaande video) geen hoofdwond veroorzaakt door een schot op minder dan een meter afstand. [autopsierapport]

Ik geloof dat een man in bezit van een wapen in staat is om een publiek figuur te vermoorden in een eenmansactie. De keuzes die Volkert van der Graaf gemaakt heeft, duiden mijns inziens alleen niet op een eenmansactie.

Wat dan wel? 

 • De 2e schutter zat NIET op het elektriciteitshuisje (link). 
 • De 2e schutter zat ook NIET op het Trosgebouw verderop (link). 
 • De enige optie -verklaart alles– is een 2e schutter op het Audiogebouw. 

 

download pimfortuynaanslag

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Pim Fortuyn, regio Midden and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Pim Fortuyn. Waarom heeft Volkert van der Graaf het niet alleen gedaan?

 1. Geus says:

  De eerste bron dat ik las over een tweede schutter, was ongeveer 2003.
  Mishima Cyber Command noemden deze zich, wat dan Japans geheime dienst zou zijn, op een Geocities website..
  Dak media gebouw zeiden deze.
  Enige jaren geleden werd dit ook beweerd in een boek.

  Maar zolang het lijkschouwingsrapport geheim wordt gehouden, het lichaam begraven werd in het buitenland, is het allemaal moeilijk te controleren. Er zouden kogels van twee soorten wapens moeten zijn?

  Interessanter is het om te weten wie de verantwoordelijken zijn voor het zoekmaken van het schouwingsrapport en organiseren van heerschap Fortuyn’s buitenlandse begrafenis. Wie weet leven ze nog, wie weet wat ze nog meer uitspoken.

  Beetje raar dat AIVD milieu-activisten lastig valt.
  Ze kunnen beter bedrijven en uitvinders in de gaten houden. Veel uitvinders worden vermoord, de aanslagen vanuit zg. milieu activisten worden altijd uitgevoerd door infiltranten daar. Infitranten voor de aardolie en kernenergie lobby lijkt mij. Patenten zijn niet veilig in het patentbureau, als het om veiligheid gaat faalt de AIVD? Als protestanten weten dat er gevaarlijke infiltranten in hun gemeente opereert, zijn ze blij met hulp dergelijke lui aan te pakken. De vijandelijke houding die AIVD, als dat waar is wat je beweerd, heeft tegenover eerlijkheid en gerechtigheid, maar zo dan samenwerkt met corrupte elementen tegenover onze technologie, lieden die een verbrandingsmotor op water kunnen kwijtmaken zijn niet bepaald vruchtbaar.
  https://www.youtube.com/results?search_query=stanley+meters+water+powered+car

 2. Jimmy is Back says:

  Als je die aankondiging van Kok aanhoort, dan weet je dat de man inhoudelijk goed voorbereid is in de speech. De emoties zijn getraind. Het is een geoefende speech. Geen emotionele curve.

 3. Gerrit Tienkamp says:

  Reblogged this on Gerrit Tienkamp and commented:

 4. Vogeltje wat zing je laat says:

  Je andere blogs over Pim zijn nog duidelijker. Die tweede schutter zat op het gebouw zelf, dus niet het electriciteitshuisje. Pim is daar uitgenodigd, om vermoord te worden. Ik vraag me dan af of de DJ het zelf wist of dat zijn baas hem gezegd heeft zo’n verkiezingsprogramma te maken. Ik heb hem (weet zijn naam niet meer) later ook bij een praatprogramma gezien en weet zeker dat de DJ Ruud ook echt overspannen is geweest en er helemaal kapot van was. Dus die heeft het later ook wel beseft (als hij het vooraf niet wist).

  https://maudoortwijn.wordpress.com/2015/03/26/pim-fortuyn-een-tweede-schutter-waar-kan-die-zijn-geweest/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.