Pim Fortuyn: Ik hink op twee benen en dat staat best stevig (deel 1)

downloadVandaag heb ik de situatie op het Mediapark te Hilversum eens nader geanalyseerd. Op basis daarvan (in combinatie met de gegevens die ik online kan vinden), zie ik twee manieren waarop deze aanslag gepleegd kan zijn, als meest aannemelijk. Ik hink op twee gedachten.

Hieronder zal ik het hoax-scenario uitwerken.

  1. Hoax: Hij leeft genoegzaam verder, in bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland.
  2. Er was een tweede schutter, maar die lag niet op “het elektriciteitshuisje” van BNN.
  3. Het officiële verhaal: Volkert is een eenzame activist. (deel 3, ik geloof het niet)

Het scenario 3, wat het officiële verhaal is, dat geloof ik niet. Ik vermoed dat Volkert van der Graaf het niet alleen gedaan heeft. Waarom zou het ook een hoax kunnen zijn?

Geen foto’s van zijn verwondingen. Er zijn weinig foto’s van Pim Fortuyn gemaakt, terwijl hij gewond buiten lag. Dat is op zich niet zo vreemd, want foto’s maken is ongepast in die omstandigheden. Echter, we hebben het hier over het Mediapark. En het gaat om een zeer prominente politicus, waar heel Nederland over praat, slechts enkele dagen voor de verkiezingen. Iedereen met een beetje media-achtergrond snapt dat dit wereldnieuws is. Commercieel gedacht: als je een hoge kwaliteit video of foto weet te maken, ben je binnen. Er is één foto gemaakt van Pim, nadat er verband over zijn verwondingen is aangebracht. Het lijkt erop dat hij op dat moment al overleden is. Overigens zegt De Wild ook dat er journalisten waren, vóór de ambulance arriveert, aangezien deze hem gezegd zouden hebben, dat je een lichaam niet moet verplaatsen als er zoveel bloedingen zijn.

Het binnenplaatsje voor het Audiocentrum is niet zichtbaar vanaf de weg. De locatie van de aanslag is het Audiocentrum van het Mediapark te Hilversum. Dit gebouw heeft een Carré-vorm. Bovendien staan er bomen voor. Dit betekent dat de moord voor buitenstaanders niet zichtbaar is geweest. Wel zijn er veel indirecte getuigen, die bijvoorbeeld in één van de gebouwen op het Mediapark werken of die langsrijden over de wegen langs het Mediapark. Veel mensen zullen het gevoel hebben gehad ‘erbij te zijn geweest’. Maar de moord zelf is buiten beeld gebeurd (geen toevallige passanten).

Het volk gelooft getuigenissen van beroemdheden blind. De meest dichtbije getuigen van zijn dood zijn Ruud de Wild, Filemon Wesselink, chauffeur Hans Smolders en de dame die wijn brengt (Merel van 3FM). Die avond zitten Ruud de Wild, Jeroen Kijk in de Vegte, en Sander de Heer bij Barend en Van Dorp. Televisiekijkend Nederland zou nooit twijfelen aan deze getuigenissen. Als ik een hoax zou moeten bedenken, dan is Hilversum een prima locatie. Jeroen heeft het zelfs over het lied ‘Imagine‘ van John Lennon (!). Het is alsof we er allemaal bij zijn geweest.

Chauffeur Smolders zou Volkert toch moeten hebben zien staan? Volkert heeft een lange tijd staan wachten in de bosjes. Hoewel hij verdekt staat opgesteld, moet hij zicht houden op de uitgang van het gebouw. Hij staat bovendien ter hoogte van de auto van Pim Fortuyn. Dit is een detail dat ik niet goed begrijp. De man lijkt me alert en loyaal. Toch ziet hij niet hoe er Volkert -waarschijnlijk al een uur- vlak achter hem staat te gluren. Besef, Volkert zou mogelijk niet weten dat hij de chauffeur is, want hij is slechts een invaller voor alleen die dag. En Pim had te maken met bedreigingen en taartgooiers.

Op 4 mei kreeg Fortuyn bezoek van de Amerikaanse ambassadeur Cliff Sobel. Hij ontvangt Sobel samen met Matt Herben. De volgende dag heeft Pim Fortuyn zijn standpunt ten aanzien van de JSF versoepeld ten gunste van de Amerikanen. Het toeval wil nu, dat Boris Nemtsov óók de week voor zijn aanslag bij de Amerikaanse ambassade in Moskou langsging (link). En helemaal toevallig is, dat Theo van Gogh een week voor zijn aanslag op vakantie is geweest in New York (link). Het kan toeval zijn.

Pim Fortuyn heeft zó vaak gezegd ‘als mij iets overkomt’. Het was 2002. We hadden in Nederland geen historie van aanslagen. Het is in die optiek vreemd, om als politicus in verkiezingstijd zo vaak jezelf neer te zetten als een mogelijk slachtoffer.

  • Het laatste interview met Ruud de Wild: “Ik wordt 87 jaar!” (link op 22 minuten).
  • De “Als mij wat overkomt” opmerking bij Jensen (link).
  • Diverse fysieke bedreigingen sinds hij de politiek inging (link).

Ik hoor zoveel vragen en antwoorden die gaan over ‘hoe lang hij te leven heeft’! Ook dat doet me denken aan de interviews afgenomen bij Theo van Gogh en Boris Nemtsov.

Bovenstaande argumenten zijn valide. Als ik een hoax zou regisseren, is dit wat ik zou doen. Maar er is nog een ander scenario mogelijk en aannemelijk (deel 2). Dat andere scenario verklaart alles wat er vreemd was die dag.

Overigens betekent dat andere scenario, scenario 2, dat Pim Fortuyn iemand in zijn directe omgeving heeft gehad die hem adviseerde, op deze wijze de dreigementen te delen met het publiek. Men wilde dat Pim zo sterk opkwam. En ook dat heel Nederland vooraf al zou beseffen hoezeer hij onder vuur lag vanuit Den Haag. Door de opmerkingen die Pim Fortuyn zelf vooraf gemaakt heeft over agressie tegen hem, was het effect van de aanslag extra hevig. Chaos! Hij had ons vooraf gezegd hoe een eventuele aanslag zou moeten worden gezien! Exact zó creëren lieden die behoefte hebben aan een machtswisseling, de setting waarin tumult kan plaatsvinden.

Ik twijfel er niet aan, dat deze aanslag onderdeel is van het programma met aanslagen en geweld, dat sinds 9/11 over ons heen wordt gegooid. Dit programma van geweld moet ons (simpele burgers) langzaam voorbereiden op de noodzaak van een politiestaat én een wereldregering. Fortuyn stond dat programma in de weg. Door hem eerst populair te maken en daarna om te leggen, kon hij die agenda wél dienen (deel 4). Het lied ‘Imagine’ van John Lennon als dun laagje suikerglazuur. Dan weet iedere insider hoe het zit.

Getuigenissen van die dag

Hieronder nog enkele interviews met getuigen van die dag. Op 5.00 minuten in video 2 is te zien waar precies Pim Fortuyn in de studio zat voor de radio-uitzending met Ruud de Wild. In feite zat hij in een aquarium direct bij de ingang van het pand. De ruimte heeft een glazen pui, maar is geluiddicht. Na de uitzending lopen ze samen naar de auto toe.

http://www.barendenvandorp.nl/uitzendingen/uitzending-07-05-2002-villa-bvd

https://www.youtube.com/watch?v=6rovmzXP1Hc [diverse getuigen reconstructie]

https://www.youtube.com/watch?v=BdGH_zQWHM4#t=31  [Filemon bij de Texaco]

ps. Het valt me wel op hoe de aanslagen slechts besproken worden in termen van ‘hoe voel je je nu’ en ‘wat deed dat met je op dat moment’, in plaats van een rationale analyse van was passiert? Kennelijk gaat het slechts om de beleving van mensen. Alsof we geacht worden geen vragen te stellen, laat staan dat we invloed uitoefenen op onze omgeving.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.