Hoe dom is die Kopenhagen attacker? En toch kwam ie 2x weg!

575x323xOmar-Abdel-Hamid-El-Hussein-575x323.jpg.pagespeed.ic_.kfCwZyd3otW3ypgfdbBEOp 14 februari en 15 februari (14 februari net na middernacht) zou een 22-jarige terrorist -zonder enige formele training van Al-Qaida of anderszins- in staat zijn geweest om twee schietincidenten aan te gaan op twee locaties in Kopenhagen. Beide locaties waren beveiligd, omdat al enige tijd rekening wordt gehouden met aanslagen. Bij beide zijn meerdere slachtoffers gevallen, waarvan één dodelijk. In beide gevallen was hij in staat om weg te komen. Hier bespreken we welke onlogische keuzes hij gemaakt heeft.

Cultureel Centrum Krudttonden in Kopenhagen

  • De schutter schoot vanaf buiten door de glazen voorpui op de bewaking in de centrale hal / foyer, waarbij hij geen dekking zocht achter de auto’s of plantenbakken die direct voor de ingang stonden. Hij had de auto en plantenbakken juist achter zich en stond dus tussen een auto en de glazen voorpui in.
  • De schutter had ook de mogelijkheid om door de ramen van de conferentiezaal direct te schieten op de deelnemers aan het debat over ‘Vrije Meningsuiting’. Dit debat vond plaat op de begane grond in een zaal (met matte ramen) toegankelijk vanaf de straat.

De route om te vluchten 

  • stream_imgDe schutter kiest ervoor om een auto te stelen enkele honderden meters ten noorden van de Krudttonden (een Volkwagen) en deze wagen vervolgens 1,5 km verderop te parkeren voor een garage van gemeentelijke bussen. De dumpplaats van de auto komt op mij over als een plek waar een gestolen auto snel gemeld zal worden bij de politie.
  • Vervolgens belt hij een taxi, die hem ophaalt. Het is logischer om geen telefoon én geen taxi te gebruiken. De kans op herkenning is relatief groot.
  • Deze taxi zet hem af vlakbij zijn eigen huis, wat ertoe geleid heeft dat de politie op die plek surveillance heeft gehouden. Waarom zou hij tussentijds naar huis gaan?

Grote Synagoge in centrum Kopenhagen (link)

  • Waarom wacht de schutter 9 uur voor het plegen van een tweede aanslag?
  • De locatie voor een twee aanslag is niet logisch. Dit betreft de Grote Synagoge in het oude centrum van Kopenhagen. Hier is de kans groot om vooraf gepakt te worden. Naar ik begrepen hebben maken veel terroristen zich weinig zorgen om de pakkans achteraf, maar wél om de pakkans vooraf. Zo iemand wil zijn/haar plan uitvoeren.
  • Overigens zijn er vlakbij de Krudttonden enkele Joodse middenstanders gevestigd, die online ook herkenbaar zijn als Joodse middenstanders (link).

Na twee schietpartijen besluit hij naar huis te gaan (zeggen ze)

Of je wil ermee wegkomen als terrorist, óf je gaat door tot iemand je doodschiet. Waarom zou Omar terug gaan naar zijn huis en hierbij de wapens die hij gebruikt heeft mee naar huis nemen? Hij reed in een zwart onopvallend busje en heeft alle kans gehad de wapens ergens op te bergen. Omar had volgens de politie de wapens bij zich en begon zelf op de Terror-Rekonstrukti_913736apolitie te schieten. Waarom? Waarom zou ie?

Een terrorist die wil doorgaan tot hij gestopt wordt, zorgt ervoor dat zijn busje voorzien is van de nodige spullen om te overnachten en gaat op zoek naar een volgend target. Een terrorist die ermee wil wegkomen, zal alle belastende spullen opbergen en naar huis rijden, met de intentie vooral onschuldig over te willen komen. Zo niet Omar.

Het komt bevreemdend op me over. 

Omar was amper 2 weken uit de gevangenis en zou volgens de politie 2 schietpartijen hebben gepleegd en voorbereid (alleen!), hoewel hij geen ervaring of training had met machinewapens. Hoe krijg je in twee weken überhaupt een machinewapen en lukt het je ermee te oefenen, zonder dat dit opvalt bij de geheime dienst, die je zo gezegd al in de gaten houden? Vervolgens moet je de aanval in detail plannen en vluchtroutes analyseren. Het is opmerkelijk als hem dat lukt in twee weken tijd, zonder dat het opvalt. De aanslagen hebben plaatsgevonden enkele weken na Charlie Hebdo en beide targets werden door professionals beveiligd. Maar de Arabisch uitziende Omar loopt rustig door Kopenhagen met zijn machinegun in een stoffen tasje, terwijl overal gemilitariseerde politie rondhangt?

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.