18 februari 2015 in NRC: ‘IS verbrandt 45 mensen levend in Irak’

Het bericht was me die dag niet eens opgevallen. 17 februari in de avond begint de vastentijd. De dag erop is het Aswoensdag. Het as van 2013. 

Casper van de Veen in NRC: Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft 45 mensen levend verbrand in de West-Iraakse stad Al-Baghdadi. Dat meldt de BBCvandaag op gezag van een lokale politiechef. Het is niet bekend wie de slachtoffers zijn en waarom ze zijn vermoord.

Qasim al-Obeidi gelooft wel dat enkelen van de doden leden van de Iraakse veiligheidsdiensten waren. Het stadje, dat op slechts 8 kilometer van een vliegbasis ligt waar Amerikaanse mariniers zijn gestationeerd, werd vorige week door IS ingenomen. Al-Obeidi roept de Iraakse regering en de internationale gemeenschap om de burgers van Al-Baghdadi te hulp te schieten.

IS publiceerde eerder deze maand een video waarop te zien was hoe een Jordaanse piloot levend werd verbrand. Dit leidde tot een reeks vergeldingsbombardementen van Jordanië.

Lees meer in het NRC: link.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.