BBC: Tajik opposition leader Kuvatov shot dead in Turkey

Voor diegene die niet geloven dat een restauranteigenaar gewoon gif serveert.

Read the article : link.

_81441463_quvvatov

A Tajik opposition leader has been shot dead by an unknown attacker in the Turkish city of Istanbul, Tajik opposition sources have told the BBC.

Umarali Kuvatov had been living in exile in Turkey and was killed by a shot to the head late on Thursday. A Tajik opposition representative in exile told the BBC that Mr Kuvatov was killed after eating out with his wife and their two young children. After the meal he suddenly felt ill and went out into the street, where soon afterwards he was shot, the representative said. His wife managed to inform relatives of the murder, but she and the two children all later lost consciousness because they were deliberately poisoned, the opposition says. Turkish media – citing law enforcement agencies – also reported that Mr Kuvatov’s wife and children had symptoms of poisoning.

His Group 24 movement, which opposes the government of President Emomali Rakhmon, was banned in October. Tajikistan had accused Mr Kuvatov of various crimes and asked for him to be extradited, but Turkey had refused.  READ THE ARTICLE HERE

—————————–

Wat mij hier aan opvalt? De aanslag heeft kenmerken van een geheime dienst aanpak. Omdat ook zijn vrouw en kinderen vergiftigingsverschijnselen hebben, proberen ze het niet eens te verbergen. Het is duidelijk. En het is ook gericht op andere familieleden. Zo doet de mafia dit meestal niet. Daar gelden andere codes. Nogmaals, dit is slechts een eerste indruk van een leek die helemaal niets weet van de gebruiken in Tajikistan.

  1. Het overhalen van een willekeurige restauranthouder (of personeel) om een geheel gezin te vergiftigen, wetende dat het vermoedelijk in de krant zal komen, dat lukt mijns inziens meestal alleen als je geheime dienst bent. Een man als Kuvatov vertelt vermoedelijk vooraf niet aan mensen naar welk restaurant hij gaat, zodat planning vooraf (en tijd voor extreme druk uitoefenen op een restaurantbediende, maffia stijl) amper kan. Een alternatieve verklaring voor de vergiftiging is het toedienen van langzaam werkend gif op een andere wijze dan via het geserveerde menu.
  2. De combinatie van eerst gif en daarna doden, herken ik van wat ikzelf gezien heb in mijn eigen case. In feite is het overbodig om een aanslag te plegen in twee fasen, maar complexiteit en het verzwakken van het target is opnieuw typisch voor geheime dienst. Daarmee wordt de kans op succes namelijk vergroot.
  3. De pakkans voor de daders is direct ook dubbel zo groot, omdat er tweemaal een aanval wordt ingezet die beide sporen/bewijs zullen nalaten. Kennelijk zijn de daders (zeer aannemelijk meervoud) niet bang om gepakt te worden. Deze arrogantie is kenmerkend voor een staats- of geheime dienst liquidatie.
  4. De beste man heeft in het verleden jarenlang zaken gedaan met familieleden van de huidige president van Tajikistan en ook met de NATO in Afghanistan. Hij raakte met president Rakhmon in onmin en heeft oppositie tegen hem gevoerd op een wijze die aanleiding gaf voor een leven in ballingschap in Turkije. In deze context kunnen er allerlei motieven zijn ontstaan voor een aanslag.
  5. Niet de Turkse politie, maar de Turkse anti-terrorisme eenheid onderzoeken de zaak. Dan gaat het niet om een ‘gewone’ afrekening.

http://www.reuters.com/video/2015/03/06/tajik-opposition-leader-shot-dead-in-ist?videoId=363408324

Nogmaals, ik ken deze situatie niet en weet te weinig van Turkije of Tajikistan om een oordeel te vellen. Bovenstaande opmerkingen zijn slechts mijn eerste bedenkingen.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.