Telegraaf: ‘Pas wet aan voor schietende agent’

Rutte en blauwe bolDEN HAAG – Telegraaf

Er is een wetswijziging nodig om ervoor te zorgen dat agenten die noodgedwongen hun dienstwapen hebben moeten gebruiken, niet meer in hetzelfde juridische hokje terechtkomen als een burger of een crimineel. Dat bepleit korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie in een Boumangesprek met het ANP.

„Een burger kan weglopen bij een confrontatie, maar een politieagent heeft die keus niet”, aldus Bouman. Hij wijst erop dat agenten „niet de straat opgaan om te schieten, maar om te beschermen”.  [ echt? ]

Lees het hele artikel in de Telegraaf [LINK].


Dit soort voorstellen verwacht je alleen in oorlogstijd!

Besef dat Gerard Bouman AIVD-hoofd was en persoonlijk betrokken is geweest in mijn gang stalking project. Deze man weet verdomd goed dat keurige burgers die meer in hun mars hebben dan hijzelf, omgelegd worden zonder goede reden. Mijn mening? Iedere burger moet straks uitzoeken wat de ‘richtlijnen voor geweld’ straks zijn, want reken maar dat agenten vanaf de dag dat deze wet ingaat, dossiers gaan bouwen met leugens om heel veel burgers in de ‘reden om geweld te vermoeden’ groep te laten vallen.

Van den zotte. Geweld tegen hulpverleners wordt extra gestraft, terwijl geweld door hulpverleners (politie) wettelijk onbestraft gaat worden? 

Ik werd in 2009 al door buurmannen aangemerkt als ‘verwarde vrouw’ naar de politie, zonder dat ik ooit ook maar iets gedaan had wat voor een dergelijke opmerking in aanmerking zou komen. Ondertussen ben ik dankzij mijn online uitingen waarschijnlijk makkelijk weg te zetten in een bepaalde hoek. Daar was toen nog geen enkele sprake van. Na jarenlange gang stalking, heb je geen keus. Ik denk dat ik maar eens ga uitzoeken wat formeel de richtlijnen zijn bij de politie voor het gebruik van geweld. Iedereen die maar een beetje ervaring heeft met de politie weet, dat ze de middelen die ze krijgen, ook inzetten (als er geen aanleiding toe is en het formeel niet mag). Dat zit kennelijk in de aard van het beestje.  ~ De legitimiteit van het geweldsmonopolie?

Dit is heel eng. Als de burgers van dit land nu nog niet wakker worden, wanneer wel. Of denkt u dat de politie alleen actie neemt tegen criminelen? 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Justitie, Maatschappij, NWO and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.