De Russische woordvoerder van het onderzoeksteam zegt het gewoon

AFP+Nemtsov+X060_2397_9Telegraaf, za 28 feb 2015, 11:41

Onderzoekers: Nemtsov mogelijk heilig offer

MOSKOU – Oppositiepoliticus Boris Nemtsov is mogelijk als „heilig offer” gebruikt om „de politieke situatie te destabiliseren”. Het team dat onderzoek doet naar de moord op de politicus houdt daar rekening mee. Dat zei woordvoerder Vladimir Markin van het Russische Onderzoeksteam zaterdag volgens persbureau Interfax.

Het onderzoeksteam houdt rekening met verschillende motieven voor de moord. Mogelijk is hij vermoord door mensen die „geen middel schuwen om hun politieke doelen te bereiken”. Er wordt ook rekening gehouden met een mogelijke wraakactie van islamisten. Nemtsov zou zijn bedreigd door extremisten vanwege zijn veroordeling van terreuraanslagen in Parijs. [Dit laatst alleen is als argument niet genoeg, omdat de aanslagen in Parijs wereldwijd door politiek leiders veroordeeld zijn!]

Verder wil het team niet uitsluiten dat er een verband is met het conflict in Oekraïne of dat het gaat om een afrekening uit het zakencircuit vanwege persoonlijke vetes. Het Russische Onderzoeksteam bestaat uit experts van de politie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de veiligheidsdienst FSB.

Nemtsov werd vrijdagavond laat doodgeschoten op een brug nabij het Kremlin. Volgens de autoriteiten zijn er zeker zeven kogels op hem afgevuurd vanuit een witte auto. Er waren op dat moment drie witte auto’s op de brug. De politie heeft zeker twee van de wagens getraceerd, maar de bestuurders zouden niets met de schietpartij te maken hebben. In het huis van Nemtsov wordt gezocht naar mogelijke aanwijzingen voor de moord.

Wereldschokkend is dat een mogelijke false flag aanslag genoemd wordt, als één van de opties. Rusland zegt dus dat valse vlaggen voorkomen nu, alsof het vanzelfsprekendheid is. Wie achter deze specifieke aanslag zit, is onduidelijk.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Justitie, Politie, Politiek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.