AD: “Nederland draagt bij aan herstel fontein Rome”

Lees het in: AD, 24 februari 2015

Het Nederlandse kabinet en de gemeente Bernini 326975Rotterdam zijn bereid om financieel bij te dragen aan het herstel van de Barcaccia-fontein, die afgelopen donderdag werd beschadigd door Feyenoord-supporters. De schade wordt door taxateurs geschat op 10 à 20.000 euro. Het is de bedoeling dat de Nederlandse overheidsbijdrage later wordt verhaald op de daders.

De Barcaccia-fontein van vader en zoon Bernini is ruim vierhonderd jaar oud en werd gemaakt in opdracht van paus Urbanus VIII. In september werd het monument aan het Piazza di Spagna opnieuw in gebruik genomen na een grondige restauratie, die zo’n 200.000 euro kostte. Het is een herinnering aan de overstroming van Rome tijdens Kerstmis in 1598 (en dus beste lezers, een verwijzing naar het zondvloed Bijbelverhaal, dat de nep-elite hoopt na te spelen!). De fontein is gemaakt in de vorm van een boot, omdat op dit plein een bootje gestrand achterbleef, nadat de vloed weggeëbd was (dat is een verwijzing naar de berg waarop de ark van Noach strandde). 

En alle politici komen er weer mee in het nieuws (Wiegel, Rutte, Aboutaleb, Opstelten). En ook de Italianen nemen het voorval hoog op. Wraakacties worden gevreesd. Gelukkig belde ook minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken met zijn Italiaanse ambtgenoot over de supportersrellen. ,,Nederlandse en Italiaanse autoriteiten werken nauw samen aan het aanpakken van de daders en het voorkomen van dergelijke excessen in de toekomst”.

En jawel hoor, het gecreëerde geweld, de media hetze, de herstelbetalingen en het samen optreden tegen daders. Het cirkeltje is weer rond. 


 

ps. Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat ook dit vuurtje is aangestoken door de geheime diensten. Dan weten jullie waarom er zo’n enorme toestand is, waarbij vele politici hun gezicht in de media laten zien. Allemaal onderdeel van dezelfde agenda.  Hiermee wil ik geenszins het belang van cultureel erfgoed bagatelliseren, laat staan dat ik het optreden van hooligans goedkeur. Ik roep slechts de hooligans op om eens goed in eigen gelederen te kijken door wie het uit de hand liep.

pps. De Piazza di Spagna is ontworpen door Pietro Bernini en zijn zoon Gian Lorenzo Bernini, in opdracht van paus Urbanus VIII (1623-1644) in 1629.   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Media, Rome and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.