Griekse minister Varoufakis: Beseffen mensen wel wat de gast als oplossing durft te noemen?

https://www.youtube.com/watch?v=CRRWaEPRlb4

varoufakis_rt_img

Dit is een korte TEDx video die goed laat zien waar Varoufakis voor staat. De presentatie zit vol mooie anekdotes en prachtige beeldspraak. Ook speelt hij goed in op sentiment dat leeft onder de burgerbevolking van Europa. Hij schopt raak. En legt dan stilletjes zijn eigen plan voor. Het is een plan dat vele malen erger is dat het huidige Europa beleid. De Grieken willen wél de lusten en niet de lasten. Dat wordt verkocht met kritiek op het huidige beleid.

Een klassiek voorbeeld van manipulatie. Laat eerst de irritatie zo hoog oplopen, zonder dat EU politici deze erkennen. Zorg er dan voor dat er één partij is die de irritatie benoemt en laat die partij de ergste oplossing aandragen, waar de mensen dan weer massaal intuinen.

Beseft u wat hij zegt?

 • Geeft commentaar op de EU in duidelijke taal (velen zullen het met hem eens zijn).
 • Pleit voor soevereiniteit van landen binnen de EU in duidelijke taal (weer eens zijn).
 • Laat tussendoor vallen dat er een centraal beheer van schulden moet komen, zonder duidelijk te zijn wat dat dan betekent. Ik zeg u wat het betekent. Dat laatst punt betekent, dat de staatsschulden van alle landen worden samen geveegd in Brussel tot één lange lijst met schulden. Dan is Griekenland mooi van zijn staatsschuld af, in 1 keer. O ja, wij (rijkere) Noord-Europeanen betalen dat dan af en deze keer niet als lening.

Deze man bespeelt sluw het (bestaande) negatieve sentiment rondom het monetaire beleid van de EU. Hij houdt de boodschap over de schulden van EU-landen bewust wat vaag. En die gast durft nog over straat in Nederland. Ik ben niet tegen ontwikkelingshulp of wat dan ook. Maar de miljarden worden onder ons vandaan gejat alsof het glaasjes water zijn. En dat met slinkse praatjes. Hoe durft ie? Er zijn mensen voor minder gelyncht. Wat zullen de bancaire jongens blij zijn met deze charlatan.

Ondertussen lees ik dat Griekenland beschikt over onontgonnen bodemschatten als olie, goud en gas. Dat moet binnen de EU bekend zijn. En het kan ze binnen 25 jaar vele miljarden opleveren. In feite zijn de schulden af te betalen met deze bodemschatten, maar dat is niet waar de Griekse regering op zinspeelt.

“De grootste geldroof uit de geschiedenis”

Als ik dit verhaal (2011) combineer met de € 1100 miljard bijprinten van de ECB (2015), weet ik genoeg. Nederland gaat in geen 100 jaar voordeel hebben bij de euro. Wat erg. En ik vermoed dat jaren geleden al het hele Griekenland scenario (van 1998 – tot nu) is uitgedacht. Allemaal om zoveel mogelijk geld rond te pompen. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Politiek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Griekse minister Varoufakis: Beseffen mensen wel wat de gast als oplossing durft te noemen?

 1. Pingback: BOINNK!!! | tegengekomen op ‘t ‘net’

 2. Zo arm zijn de Grieken niet. Ze hebben een goudvoorraad en toerisme inkomsten. Er is vast ook wel wat olie te vinden daar. Laat ze eens stoppen met geld lenen, want dat doen ze al >100 jaar, keer op keer op keer. Ondertussen exporteren de rijksten daar al hun vermogen naar Zwitserland.

 3. opzouten says:

  Voor de eurofielen moet die Farouvakis inderdaad een ramp zijn. In z’n eentje brengt hij die hele dictatuur die ze EU noemen aan de rand van de afgrond.

  He’s a hero!

  • maudoortwijn says:

   De EU is opgezet speciaal voor types als Varoufakis, hoewel die het 1984 brengt. Hij wil dat de Noord-Europese landen kapot gaan aan het wanbeleid dat de Zuid-Europese landen jaren gevoerd hebben. Maar dat zegt hij niet, hij verpakt het in sentiment dat past bij wat speelt in Noord-Europa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.