In the Guardian: Copenhagen attacks – Denmark’s mourners pay tribute to victims

A number of vigils take place across the country, showing solidarity with the country’s Muslim minority following reports of gunman’s background.

Tens of thousands of people gathered at torch-lit memorials around Denmark on Monday, commemorating the victims of the deadly attacks on a synagogue and an event promoting free speech that shocked a nation proud of its record of safety and openness.

Singing John Lennon’s Imagine, defiant Danes promised to uphold their open society and showed solidarity with the country’s Muslim minority after reports emerged that the gunman was a Dane with Palestinian roots and a passion for Islamist issues.

US president Barack Obama expressed solidarity with Denmark on Monday. During a telephone call, Obama and Danish prime minister Helle Thorning-Schmidt “agreed on the need to work together to confront attacks on freedom of expression as well as against anti-Semitic violence,” the White House said in a statement.


Wat zijn de thema’s die consequent terugkomen in de berichtgeving?

 • Het lied Imagine van John Lennon (voor een wereldregering).
 • De attacks zijn gericht op onze Freedom of Speech (en dus niet op ons Westerlingen!).
 • De attacks zijn gericht op Joden (anti-semitisme is een probleem).
 • A need to work together! (alle regeringen wereldwijd moeten samenwerken).
 • Joden en moslims worden als enige partijen genoemd als slachtoffers (de westerse waarde van Freedom of Speech is een target, maar niet de westerse mens, ‘wijzelf’).

Ik vroeg me al even af waarom de aanslagen grotendeels gericht zijn tegen cartoonisten en filmmakers, in plaats van treinstations en bussen (wat toch de gebruikelijke locaties zijn). Het antwoord weet ik nog niet. Wel zie ik het effect. Westerse mensen worden niet nadrukkelijk als slachtoffer of potentieel target genoemd. Joden en moslims worden wel concreet als slachtoffer en target genoemd. Wél praat de media over de waarde van “Freedom of Speech” als een target. Vervolgens wordt er een debat over gevoerd met moslims: Hoever hoor je te gaan met je Freedom of Speech? Als een vraag, ineens!

Ziet u wat er gebeurt? Hier gaat het om. Wat is het effect in de media!

Finn-Norgaard-Denmark-free-speech-murder-victimLees dit artikel op Elsevier en besef: de enige die niet genoemd wordt, is de Deense filmmaker die gedood is in het cultureel centrum. Hij heette Finn Norgaard en ik denk dat hij een toevallig slachtoffer is van dit schadelijke optreden. Tot voor kort waren zijn IMDB en wiki profiel summier. Dit was niet gepland ofzo. Ziet u wat media doet?

Finn Norgaard was filmmaker. RIP, Finn.  

Het is gepland en opgezet jaren geleden. De persberichten lagen klaar. Finn Norgaard stond daar niet in. De komende dagen en weken gaan cruciaal zijn. Willen we dit? Het domme is, dat er met emotionele bijeenkomsten ingespeeld kan worden op een sentimenteel verlangen naar vrede (Imagine van John Lennon is een mooi ideaal, zoals ook communisme als een mooi ideaal klinkt).

We staan erbij en kijken ernaar. Willen we dit? Ik niet.

Mensen, luister niet naar hun zoete woorden, maar kijk kritisch naar wat de daden zijn. Wat zie je werkelijk gebeuren? Dat is helemaal geen vrede op aarde en allemaal mensen die lief voor elkaar zijn. Dat is het zoete verhaal, maar niet de realiteit van hun daden. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Media, NWO, Politie, Politiek and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to In the Guardian: Copenhagen attacks – Denmark’s mourners pay tribute to victims

 1. kaskaas says:

  Als die jongen een onverwacht slachtoffer is dan hadden ze de praatjes nog niet klaar liggen. Wij de mensen moeten wel lezen wat ze vantevoren bedacht hebben. Want dat hebben ze niet voor niets bedacht met de slimme managers bij elkaar.

 2. ik snap niet wat je bedoel. Die Lars Vicks is wel veel in beeld, want die is zeker een soort Theo van Gogh. Zo iemand die overal tegenaan schopt, ook wel wat banden met geheime diensten heeft en dan bescherming nodig heeft.

  Nou, er had iemand moeten sterven in beide schietincidenten. Ik denk dat Omar geschoten heeft tot hij zeker wist dat er iemand dood was en toen naar de volgende. Uitgekookt. Dat doe je niet zomaar. Je moet weten waar en hoe laat een debat of de Bar Mitzwa is (welk zaaltje en hoe het eruit ziet ofzo). Als je net uit de gevangenis komt zou je verwachten dat iemand wat langer nodig heeft om het allemaal uit te denken.

  Als het waar is dat het nep is, dan denk ik dat Finn Norgaard de filmmaker toevallig slachtoffer was en de bewaker bij de synagoge bewust gekozen. Ik heb zelf de fotos bekeken en vond dat hij helemaal niet op de fotos van Omar leek. Alsof het iemand anders zou kunnen zijn.

 3. De aanslag was gericht op Lars Vilks, maar die was snel weggedoken. Dus al het nieuws gaat nu over Lars Vilks. Het is vreemd. Hoe weet je zo zeker dat de aanslag op hem gericht was en niet op free speech in algemeenheid? Wat een vreemde marketing weer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.