Begin van transparantie: 70 documenten over de MH17 ramp online! NOS [NOS]

Timmermans-EPA_0Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Schoof heeft vanochtend honderden documenten vrijgegeven over de afhandeling van de ramp met vlucht MH17. Hij deed dat na verzoeken van de NOS, RTL Nieuws en de Volkskrant. Deze media hadden een beroep gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Het gaat om zeventig documenten die zijn uitgewisseld binnen een werkgroep van ministers die na de ramp werd gevormd. Verder zijn er 175 documenten die ambtenaren aan elkaar hebben gestuurd.

Het eerste stuk is van 19.15 uur op de ‘rampdag’ 17 juli, bijna vier uur na de crash. Het gaat om een eerste situatieschets onder de kop ‘Nederlands passagiersvliegtuig boven Oekraïne’.

Notulen van vergaderingen zitten er niet bij. Dat gebeurt volgens het kabinet nooit bij het vrijgeven van Wob-stukken, omdat mensen in dit soort bijeenkomsten vrij moeten kunnen spreken.

Lees de rest op NOS.nl [LINK].

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Justitie, Politiek, Waarheidscommissie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.