Telegraaf : ‘Let beter op verwarde mensen’

Hjalmar+van+MarleDe gezondheidszorg moet extra alert worden op verwarde mensen om te voorkomen dat ze een gevaar vormen voor anderen. Die oproep doet psychiater Hjalmar van Marle, verbonden aan de Erasmus Universiteit, naar aanleiding van het incident in het NOS-gebouw.

Hjalmar van Marle, Foto: ANP 

De 19-jarige Tariz Z. eiste gisteravond zendtijd in het NOS journaal om aandacht te vragen voor ‘wereldzaken’. “Hij had een manier van denken die te vaag is, die erop wijst dat hij verward is. Ook viel het me op dat hij besluiteloos was”, zegt Van Marle in het NOS Radio 1 Journaal. “Alle Nederlanders moeten alerter worden op verwarde mensen. Net zoals we letten op verdachte pakketjes op het station.”  [LINK rest Telegraaf]


Wat ik daarvan vindt? 

Deze 19-jarige student heeft de wet overtreden en moet hiervoor gestraft worden. Dit kan namelijk niet. Edoch, niemand was in levensgevaar. Hij komt op mij niet verward over. Dit is gewoon een domme foute actie van een maatschappijkritische jongeman.

Waar is de tijd gebleven dat protest nog mogelijk was, zonder dat psychiaters klaar stonden met labeltjes en oordelen op basis van niets? De reacties van de NOS, de driehoek in Hilversum en nu de GGZ-professionals, die zijn zorgwekkend. Zij zijn het die op mij verward overkomen. Waarom vond het nieuws geen doorgang? Serieus? Ook niet vanuit een nabij gelegen gebouw? Nee? Zo van streek allemaal?

Een student van 19 jaar oud is van mening dat de nieuwsberichten van de NOS niet de volledige waarheid bevatten. Hij verzint een list om hieraan een draai te geven en uit daarbij (helaas) zeer zware dreigementen. Het loopt gelukkig goed af. Mocht het u ontgaan zijn: Er zijn geen doden gevallen. Niemand is gewond. Deze jongeman moet gewoon voor een rechter komen, met als aanklacht de delicten gepleegd. Niet meer dan dat.

Het grootste risico dat wij lopen, is angst onder de mensen. De angst om een mening te uiten, daar waar deze afwijkt van de ‘officiële mening’ op het journaal. De bovengenoemde psychiater is geen knip voor de neus waard, als deze niet beseft dat er meer dreigement uitgaat van een te snel ingrijpen door de GGZ, dan vanuit een student met een nep-pistool.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Media, Politie, Privacy and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Telegraaf : ‘Let beter op verwarde mensen’

  1. jimmypimmy says:

    De jacht op “niet saaie mensen” is geopend.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.