“Ja maar, waarom moeten de moslims dat per se? Na Breivik heeft toch ook niet heel Nederland?”

In de week na de ‘aanslagen in Parijs’ hoorde ik dit verwijt van allerlei kanten. Op twitter veel, maar ook bijvoorbeeld van mijn Indiase huisgenoot die nu enkele maanden in Nederland woont.

“I think it is ridiculous that Muslims have to apologize for -or say something about- what happened in Paris. That’s a double standard! Look at Breivik! When that happened no-one told the Dutch people they should speak out against Breivik.” 

De vergelijking gaat volledig mank wat mij betreft.

 1. Breivik b95943ffdbaa81810970774425f49810-1422613584Ik ken niemand die spontaan gezegd heeft dat moslims in Nederland zich per se moeten uitspreken tegen hetgeen gebeurd is in Parijs in januari 2015. Waarom wordt dit dan wel gesuggereerd? Laat me alsjeblieft zien wie hierom expliciet gevraagd heeft? Kan je dat niet? Val mij dan niet aan met leugens, nadat Paris eerst is aangevallen in een aanslag. Wat is dat voor compleet gebrek aan goede manieren. Zo ga je niet met mensen om. Schreeuwen om slachtofferschap, als niemand je aanvalt? Wat een vreselijke manier van communicatie.
 2. Ik ken overigens niemand in Nederland die zich in 2011 niet heeft uitgesproken tegen de moordpartij van Breivik (enige uitzondering is Theodor Holman enigszins). Iedereen die ik sprak destijds, uitte spontaan afschuw en afkeer. Daar vroeg niemand om, want de afschuw was er. Waarom wordt gedaan alsof wij ons niet hebben uitgesproken tegen Breivik? Dat zijn weer leugens. In tegendeel, niemand heeft zijn schrijfsels gelezen, omdat we zo tegen hem waren massaal (link: Manifest Breivik). En nog zijn we boos en bezorgd. Wij willen dit niet!  [Overigens is er een kans dat ook Vreivik een hoax-aanslag was, maar dat terzijde.]

Je bent niet verplicht om je uit te spreken over iets waar je niets over wilt zeggen. Dat ben je zelfs niet verplicht, wanneer je persoonlijk de moorden pleegt. Zwijgrecht heet dat. Ik ga er vooralsnog vanuit dat iedereen die in Nederland wil wonen, een afkeer voelt bij een aanval op onze beschaving. Voor mij is dat een simpele optelsom. Bewijs niet nodig. 


 

p.s. Het enige wat voor mij geen simpele optelsom is, dat er op 22 / 07 / 2011 een aanslag wordt gepleegd met exact 77 doden (hoewel Breivik zelf het aantal niet exact geweten kan hebben op die dag, omdat de eerste slachtoffers vielen door een bomaanslag). Ik hou uit respect voor de nabestaanden mijn aluhoedje hier af. Wel heb ik vragen, ook over die aanslag op die dag. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in aanslag, Amsterdam. Bookmark the permalink.

2 Responses to “Ja maar, waarom moeten de moslims dat per se? Na Breivik heeft toch ook niet heel Nederland?”

 1. Geus says:

  Beide aanslagen bevatten zodanig politieke inhoud, ze hebben niets met burgerinitiatieven maken. Breivik was als vrijmetselaar bekend met veel kopstukken in de politiek, bedrijf, huurlingen, militairen. Bovendien bevat het officiële verhaal weer allerlei zaken die onmogelijk zijn, behalve de onwaarschijnlijkheid.

  Betreft de aanslag in Parijs, een politie agent werd gezelfmoord om feiten onder de tafel te houden. De aanslag vergelijkbaar met de aanslag op Gregorius Nekschot, het betreft het afbreken van vrijheden in Europa en geheimhouding van de werkelijke politiek achter de schermen. Althans, zo komt het op mij over.

  Wat heeft onderbouwt inzicht in werkzaamheden van geheime diensten met aluhoedjes te maken?
  Bovendien is er niets mis met medische bezorgdheid van straling en andere vervuiling van onze atmosfeer met nieuwe technologie. DDT is heden verboden, omdat er bewezen werd hoe schadelijk het is. Zwavel is uit de brandstof gehaald, nadat bewezen is dat bossen er door afstierven. Als mensen menen aluminium te moeten gebruiken als kooi van Faraday vanwege resultaten die onderzoek naar werking van straling opleverde, lijkt me dat te waarderen, mogelijk zelfs belangrijk om serieus te nemen. Magnetrons zijn zelfs begonnen als militair onderzoek, bekijken of zo iets wel veilig is dat is verstandig.

 2. jimmypimmy says:

  Ik heb gehoord dat de NOS “kaping” een false flag was. “ze” denken dat de mensuh van streek raken als zoiets gewoons als het journaal (echt wel de hoeksteen van de samenleving) niet doorgaat. Testbeeld of zoiets.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.