NRC: Argentijnse officier van justitie dood aangetroffen

Alberto Nisman, de Argentijnse openbare aanklager die achter president Cristina Fernandez aanzat, is dood aangetroffen met een schotwond in zijn lichaam. Dat meldt persbureau AP. Nisman verdacht Fernandez ervan de Iraanse verdachten van een bomaanslag op een Joods-Argentijns buurthuis in Buenos Aires  in 1994 te beschermen. Hierbij vielen destijds 85 doden en meer dan tweehonderd mensen raakten gewond.

Nisman werd dood aangetroffen in de badkamer van zijn appartement, bevestigt aanklager Viviana Fein tegenover het Argentijnse persbureau Telam.

“We kunnen bevestigen dat er een schotwond is, van een wapen van 22-kaliber”.

Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. De minister van veiligheidszaken Sergio Berni heeft volgens Reuters gezegd dat “alles er op wijst dat het om een zelfmoord gaat”. Nisman zou volgens hem gevonden zijn met het wapen en een kogelhuls naast zich. Oppositieleider Patricia Bullrich heeft tegen lokale media gezegd dat Nisman bedreigingen had ontvangen na de beschuldigingen aan het adres van de president.

Lees de rest van het artikel HIER in NRC van 20 januari 2015.

—————————————————

Hoe het exact zit kunnen we op dit moment niet weten, maar zeker is dat terrorisme voor zeer veel verschillende mensen op zeer verschillende wijze gemotiveerd en benut wordt. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.