Hoever is het rijden van Maxima’s huis tot aan het plein waar de protesten plaatsvonden?

Enige tijd geleden liet ik u zien hoe de werkplek van Jorge Zorreguieta slechts enkele blokken verwijderd was van de plek waar de Dwaze Moeders iedere donderdag protesteerden. Het Plaza de Mayo is vergelijkbaar met De Dam in Amsterdam of het Malieplein in Den Haag. Het grote verschil is dat de Plaza de Mayo omringd wordt door ministeries. En het ministerie van Landbouw was slechts enkele blokken ten Zuiden van dat Protestplein.

Het standpunt van Jorge Zorreguieta is dat hij nooit of te nimmer op een donderdag één van de ministeries bezocht die aan dat plein zaten. 

Adres Maxima en Plaza de MayoOok de woning van de familie Zorreguieta is niet heel ver van de Plaza de Mayo (plein van protest). Maxima woonde met haar familie in een appartement in de Uriburu straat in Buenos Aires (zie kaart).

Vanaf de woning van de familie is het ministerie van Landbouw slechts 3,5 km de Av Indepencia af (tot kruispunt met Av Paseo Colon). Het protestplein Plaza de Mayo ligt enkele blokken boven het ministerie van Landbouw.

Haar middelbare school in die tijd (Northlands) lag gelegen in de chique buitenwijk Olivos ten Noorden van het centrum. Zou Maxima echt nooit op een donderdagmiddag na school van haar school (ten Noorden van het centrum) naar het werk van papa zijn gereden? Want het Plaza de Mayo ligt dan precies op de route! Overigens staat het Northlands College zeer goed aangeschreven.  En ze staan expliciet open voor internationale studenten. Ik kan me niet voorstellen dat de leerlingen van die school nooit een internationale krant zouden lezen of niet zouden weten wat er speelt in het eigen land of de eigen stad.

Ik beschuldig Koningin Maxima nergens van, want zij was immers minderjarig. Bovendien waren het ook lastige tijden in Argentinië. Wel doorzie ik het optreden van haar als het gaat om haar vader voor wat het is: een optreden. En geen optreden. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Koningshuis and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.