Waarom is Van Traa vermoord? Nieuwe overwegingen.

Op 21 oktober 1997 kwam Maarten van Traa om, doordat zijn wagen in botsing kwam op de ring van Amsterdam. Hij reed achterop een file. Maarten van Traa was PvdA politicus en vooral bekend als voorzitter van de Parlementaire enquêtecommissie opsporingsmethoden, ook wel commissie-Van Traa genoemd.

Er zijn mensen die claimen dat het een ongeluk was. Benk Korthals bijvoorbeeld.

Er is een breed gedragen vermoeden dat dit wellicht niet gewoon een ongeluk was.

 • Thom de Graaf reageerde destijds op de dood van Maarten van Traa, door op te merken dat hij Maarten van Traa recent nog wel gewaarschuwd had. Thom had Maarten gezegd dat alleen verder rechercheren risicovol was, omdat hij niet langer beschermd werd door een positie als voorzitter van de IRT-enquête.
 • De Commissie Kalsbeek stuitte bij haar onderzoek (gedaan 2 jaar na afronding IRT-enquête) in elk geval op verontrustende verhalen uit de onder- en bovenwereld dat Maarten van Traa zou zijn vermoord. De commissie Kalsbeek vroeg naar aanleiding daarvan een gesprek aan met de ministers Peper van Binnenlandse Zaken en Korthals van Justitie. Die ontkenden in alle toonaarden.
 • Een gevangenispredikant heeft tevens laten weten dat in de onderwereld het verhaal de rond gaat, dat Maarten van Traa omgelegd zou zijn.

Besef dat Benk Korthals en Maarten van Traa jeugdvrienden waren. Net als Job Cohen kwamen zij uit Oegstgeest. Het IRT-dossier was omvangrijk. Dat sluit aan bij het wensenpakket van de Trilaterale Commissie. Er stond echter meer op de agenda.

Het zou kunnen dat Van Traa niet zozeer is omgelegd vanwege zijn plannen om het dossier van de IRT-affaire te gebruiken tegen de politieke top in Den Haag (waar menig complotsite vanuit gaat). Het zou kunnen dat Van Traa helemaal niet is omgelegd.

Maarten van Traa vond de dood op 21 oktober 1997 in de avond (21/10).  Hij reed met zijn citroen BX achter op een Saab die in de file stond. Het was was rond 21.10h in de avonds (21.10h). De datum en het tijdstip zijn aldus hetzelfde. Als het een hoax zou zijn, worden dergelijke toevalligheden gecreëerd. Bij een moordaanslag, is het exacte tijdstip van een botsing als deze niet zó exact te plannen. Maar bewijs is het zeker niet.

Overigens is er ook nog een kans dat ook dit ongeluk een hoax is. Alles kan. 

p.s. Zijn kritische houding in de IRT-enquête klinkt als strijdig met de agenda van de Trilaterale Commissie. In politieke kringen gaat het echter niet om de kritische toon in het debat, maar om het beleid dat je voert. Na de IRT-affaire veranderde er feitelijk weinig. Maarten van Traa zat daar ‘met bevlogen gezichtsuitdrukking’ bovenop. Het volk geloofde hem, maar hij heeft uiteindelijk geen deuk in een pakje boter geslagen. 

p.p.s. De vrouw van Maarten van Traa deed het nadien leuk bij het gemeentebestuur van Amsterdam; de introductie van Maxima in Nederland; en nu de UNESCO. 

p.p.p.s. De Europese afdeling van de Trilaterale Commissie (TC) hield haar jaarlijkse vergadering in 1997 in Den Haag van 24-26 oktober 1997. Slechts 3 dagen later. Maarten van Traa zou daarbij zijn geweest. Niemand spreekt daarover. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok, Free Maud, international, Justitie, Koningshuis, Maatschappij, NWO, Politie, Politiek and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Waarom is Van Traa vermoord? Nieuwe overwegingen.

 1. Gretige says:

  De grote drugsbasen in de VS zijn de CIA en ander leger personeel.

  Gezien de relaties die Klaas Bruinsma had, lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat dit in Nederland op vergelijkbare manier werkt. Veel “grote drugsbazen” zijn dan personeel van overheidsinstanties, dus zal IRT een doofpot zijn voor hogere ambtenaren die niet begrijpen hoe een en ander werkt, wat men dan wenst zo te laten blijven.

  • Maartje van Tralala says:

   Maarten van Traa was een acteur gespeeld door waarschijnlijk Jack Nicholson

 2. maudoortwijn says:

  Maarten van Traa vond de dood op 21 oktober 1997. De Europese afdeling van de Trilaterale Commissie (TC) hield haar jaarlijkse vergadering in 1997 in Den Haag van 24-26 oktober 1997. Slechts drie dagen later. Maarten van Traa zou daarbij zijn geweest. Niemand spreekt daarover. Ik zeg u, het plan Bangkok moet daar in Den Haag zijn besproken, omdat ik eind januari 1998 erin ben geluisd in Nepal.

 3. Pingback: Maarten stak zijn kop boven het maaiveld uit en tja…….. | voorzieners

 4. Klaas Vaak says:

  Vond het persoonlijk altijd nogal vreemd.
  Zover mij bekend is , is de auto tegen een verrijdbare lichtunit tot stilstand gekomen (gebruikt voor info dan wel voor rij-geboden op onze wegen/ik weet niet of ze tegenwoordig nog in gebruik zijn)
  Kan me niet herinneren over drogeren gelezen noch gehoord te hebben , maar ik weet wel , dat die lichtunits echt niet over het hoofd gezien konden worden , gedrogeerd of niet.

  De gedachte dat er bekenden of zelfs vrienden en partners er iets mee te maken hadden , geeft me een ijskoud gevoel , wetende dat in tijd van oorlog , volgens een verder niet toegelicht schrijver , alles geoorloofd is.

  En dat er koppen gingen rollen , moge duidelijk zijn.

  Momenteel is er verderop een man genaamd Trey Gowdy met eenzelfde insteek aan de slag gegaan.Naarstig op zoek naar de waarheid.Het hoe en waarom.
  Persoonlijk vrees ik voor het leven van zulk soort mensen en hun dierbaren , en hoop diep in mijn hart dat ze niet die ene verkeerde vraag stellen waarop het antwoord feitelijk hun doodvonnis betekend.

  • maudoortwijn says:

   Een verrijdbare lichtunit is toch niet zwaar? Daar rij je jezelf niet dood op toch? Weet je dit zeker?

 5. Linda says:

  Is Maarten van Traa wel echt dood? \
  Het tijdstip en de datum waren toch ook hetzelfde, dus herhaling, dus
  in scene gezet. Lijkt me typisch gevalletje van naar New York vliegen.

 6. Guerilla war met demografie says:

  maarten van traa moeten we ook eens bestuderen wie die gast gespeeld heeft

 7. Jack Niks Son says:

  ik vraag me ook al jaren af waarom zoveel mensen in amsterdam een poster van jack nicholson hebben hangen. dat moet dan een occulte betekenis hebben die poster zo van ‘wij horen erbij’ want wij laten zien hem ook een held te vinden.

  bij de weg (A10 in dit geval), Jack Nichoson lijkt ontzettend op maarten van traa, net als op die gast van bud spencer en terence hill (op de acteur die terence speelde).

 8. Dokter Pulder says:

  De ware aard van de IRT-affaire (Operatie Delta) is heel anders dan ons is voorgehouden. Delen van de Nederlandse Staat (AIVD, FIOD onder Fred Teeven, Criminele Inlichtingdienst CID, Min. Bui-Za, Koningshuis) verhandelde drugs om met de opbrengst de Bosniërs illegaal van wapens te voorzien, hetgeen verboden was door een VN wapenembargo (resolutie 713). Hiervoor werd Klaas Bruinsma vermoord zodat zijn handel overgenomen kon worden.

  Een belangrijk schakel tussen de Nederlandse drugs onderwereld en de Bosniërs in die tijjd was Mabel Wisse-Smit, liefje (danwel “honeypot” infiltrant) van zowel Bruinsma als Mohamed Sacirbey. Sacirbey was destijds de Bosnische ammbassadeur bij de VN, en later de Bosnische Minister van Buitenlandse Zaken. Wisse-Smit was mede-oprichter van War Child, een organisatie waarvan bekend is dat het betrokken was bij het lobbyen voor illegale wapens voor Bosnië.

  Dit scenario is niet zo uniek. Het is de Nederlandse versie van de Iran-Contra affaire. In de jaren 80 importeerde de CIA cocaine naar de VS – via Mena, Arkansas, dus met medeweten van destijds Governeur Bill Clinton – om met de opbrengst illegaal de Contras in Nicaragua te bewapenen. In later, in precies dezelfde tijd als in Nederland Operatie Delta plaatsvond, importeeerde de CIA nog eens (minstens) 22 ton cocaine via Venezuela, in wat de CIA eufemistisch “controlled shipments” noemde (gecontroleerde doorlatingen).

  Het moge duidelijke zijn dat, hoe dan ook, voorkomen moest worden dat Maarten van Traa de boel zou verklappen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.