Wat is dan die journalistieke boodschap van de VARA? Nude Leak DWDD-gate

Op 2 september 2014 zond de VARA het programma DWDD uit. Hierin zijn foto’s getoond van ontblote vrouwen, waarvan bekend is dat het gaat om gestolen foto’s. Dit zijn gestolen privé foto’s die ongewenst en illegaal gedistribueerd zijn. Tot op de dag van vandaag zijn deze foto’s online te zien op de website van de VARA. Waarom doet de VARA hieraan mee? Ik vind het ronduit misdadig en het zet aan tot verder (seksueel) geweld tegen vrouwen. Ik verzoek jullie vriendelijk de uitzending (dit item) niet langer online te laten staan en deze beslissing ook toe te lichten in de volgende uitzending van DWDD, zodat alle kijkers beseffen dat dit niet acceptabel is. Nu lijkt het alsof diefstal, healing en seksueel uitbuiten van vrouwen een kwajongensstreek is, waarover je op primetime tv kan discussiëren of het al dan niet te ver gaat.

Met vriendelijke groet, Maud Oortwijn

————————————————————————————–
VARA (publieksenledenservice@vara.nl)
25-11-2014
Aan: Maud Oortwijn
publieksenledenservice@vara.nl
Yvette Valkenburg (BNNVARA)

25-Nov 15:36

Geachte mevrouw Oortwijn,

Dank voor uw mailtje waarin u vraagt om verwijderen van het item waarin Matthijs van Nieuwkerk een interview had over publicatie van blootfoto’s van Amerikaanse celebrety’s die in de cloud on-line staan. In dit geval was de journalistiek relevantie echter wat ons betreft voldoende aanwezig wat uitzending heeft rechtvaardigd. We zullen derhalve ook niet overgaan tot het verwijderen van het materiaal op onze website.

Met vriendelijke groet,

Yvette Valkenburg
VARA Publieksvoorlichting

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Wat is dan die journalistieke boodschap van de VARA? Nude Leak DWDD-gate

  1. kaskaas says:

    Ja, dat was ook zo. Ik had gedacht dat de vara snel alles van het net zou halen en je niets van ze zou horen meer. Waarom zouden ze alles laten staan en je ook nog een mail sturen? De journalistieke boodschap is dus iets als: moet je maar beter opletten trutje, want de mannen willen je hebben en wij als vara doen wat de mannen willen. de schuld ligt dus weer bij het slachtoffer en de daders gaan vrij los. kijkcijfers. ze mogen dit niet doen en kijkcijfers winnen ze niet door het te laten staan. ik snap niet dat mensen bij die Matijs of Martijn aan tafel gaan zitten. Die deugt niet.

  2. kaskaas says:

    journalistieke relevantie, wat is dat precies. ik ga het even op de google gooien. want wat zegt de vara hiermee letterlijk!

  3. kaskaas says:

    pas op: als iemand deze ingrediënten -lijstje- koopt kan ie daarmee een bom maken, kijk zo maken ze die bom, dus pas op! wij willen voorkomen dat mensen bommen maken. hahahaha. zo dus.

  4. Pingback: Schijnheiligheid van de Hollandse mediaclan wat betreft Patricia Paay | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.