Aangifte tegen Matthijs van Nieuwkerk en De wereld draait door – Police report against Dutch Talkshow DWDD

On 2 September 2014 the Dutch Talkshow DWDD discussed the Nude Leak scandal on primetime TV. During the show, the photos were actually shown, untill one of the guests complained about it. Up untill today the show is still available online including the pictures. This is unacceptable, so I filed a police report. 

Op 2 september 2014 zond de VARA het programma DWDD uit (pdf police report DWDD). Hierin zijn foto’s getoond van ontblote vrouwen waarvan bekend is dat het gaat om gestolen foto’s, de zogeheten Amerikaanse celebrity nude leaks. Dit zijn gestolen privéfoto’s die ongewenst en illegaal gedistribueerd zijn. Tot op de dag van vandaag zijn deze foto’s online te zien op de website van de VARA.

Door het tonen van deze foto’s worden diverse strafbare feiten gepleegd. Bovendien is men ervan op de hoogte dat de dames van wie de foto’s zijn -en die op de foto’s staan- ongewenst benadeeld worden door de publicatie. Door hier desondanks mee door te gaan wordt een sfeer gecreëerd waarin een discussie mogelijk lijkt te zijn over in hoeverre dit toelaatbaar is. Deze uitzending zet mensen zelfs aan tot het plegen van misdaden tegen vrouwen.

Het is een schande dat deze foto’s al zo lang online te zien zijn. De VARA heeft van mij tevens een verzoek tot verwijdering ontvangen (pdf Ontvangstbevestiging).

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

5 Responses to Aangifte tegen Matthijs van Nieuwkerk en De wereld draait door – Police report against Dutch Talkshow DWDD

 1. Dit is walgelijk. Ik kijk nooit DWDD. Mijn steun heb je. Dit is allemaal de agenda die het ‘een deugniet’gedrag moet vinden als vrouwen aangerand worden of anders seksueel uitgebuit. Prem noemt iemand pedo en het huis is te klein. Deze foto’s laten ze al die tijd zien. O ja, want mannen hebben privacy als ze op misdadige wijze seksuele lusten uiten. Vrouwen zijn de klos en daar doen we allemaal lacherig over. Vies ventje die van Nieuwkerk.

 2. kaskaas says:

  Ik heb er nooit zo aan gedacht. Mannen kijken zo vaak naar vrouwelijk naakt. Maar mijn buurmeisje heeft nu ook iets meegemaakt. Het is gewoon grof geweld waar je als vrouw soms moeilijk overheen komt. Er wordt nog jaren zo naar je gekeken. Het is een manier om vrouwen kapot te maken. Boycotten die Martijn van Nieuwkerk.

 3. kaskaas says:

  Wat ik wel raar vind is dat homos niet zo met fotos online worden gezet. Er moeten toch veel fotos zijn en die lui doen het open in de bosjes. Niemand zet fotos online. En bij vrouwen komen de potloodventers de vrouwenkleedkamer in of breken in op de computer. Er zijn toch zoveel mannen in de kast…. Die worden dus beschermd en wat ze met vrouwen niet doen. Als ze iedereen zouden pakken maar dat is dus niet zo. De heren worden beschermd.

 4. jimmypimmy says:

  Dat ligt ook aan de vrouwen zelf. Homos beschermen homos. Vreemdgangers beschermen vreemdgangers. Vrouwen beschermen niet andere vrouwen. Anders had iemand van de redactie van DWDD stiekem toch met één van de celebrities gebeld zodat zij Matthijs met zijn afgelebberde kop live op TV terecht zouden kunnen wijzen. Maar niemand waarschuwt of helpt die vrouwen. Ik hou wel van wat bloot en denk dat sommige celebrity vrouwen wel blij zijn met wat extra aandacht… 🙂 maar principieel is het fout.

 5. Het is ziek om zo om te gaan met materiaal dat als privé bedoeld was. Ik heb zelf ook meegemaakt dat een voor mij vreemde man mij kwam vertellen dat ik een mooi lijf had – hij had naaktfoto’s van mij gezien, gemaakt en geshowd door een ex van mij. Dat voelde echt akelig.
  Wanneer die drol van DWDD écht dit als een probleem had willen aanpakken, dan had hij om te beginnen dit soort foto’s niet eens vertoond. ‘t Is allemaal sensatiezucht en meer van dat soort eigen belangen, de Wereld Draait Kapot en deze drol werkt daar met plezier aan mee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.